22.6.20

Λόγος & Αντίλογος




Εδώ και 40 χρόνια από το 1982 και κάθε Νοέμβριο η Αθήνα υποφέρει από τους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές όλων των κλάδων της εκπαιδεύσεως. Τώρα ενισχύονται και από τα ξένα στοιχεία άλλων χωρών και το εμπόριο ουσιών. Μπακάληδες!

Σχετικά γύρω από τις σχολές με την προετοιμασία της ψευτοπαλληκαριάς την εορτή του Πολυτεχνείου. Το πιο γελοίο! Συμμετέχει και ο λαός των Αθηνών συν γυναιξί και τέκνοις (από νηπιαγωγείο μέχρι και 80άρηδες) παθιασμένοι από άλλους λόγους. Διότι η Δικτατορία διαλύθηκε εσωτερικά, από τους ίδιους ξένους παράγοντες, οι οποίοι με κόλπο μας πήραν την Κύπρο και μας έμπλεξαν και σε πόλεμο. Ευτυχώς ο εθνάρχης Κ. Καραμανλής είπε «Η Ελλάς δεν πολεμά» και σταμάτησε την όρεξη των ξένων επιβουλών.

Εκτός αυτού τιμώρησε σκληρά τους πρωταίτιους της δικτατορίας και δεν υπάρχει λόγος να τελείται αυτή η αθηναϊκή γραφική εορτή χωρίς κανένα θύμα, αφού τόσα χρόνια δεν παρουσιάστηκε καμιά μαυροφορεμένη μάνα.

Φτάνει πια. Ήρθε η ώρα να μάθει η νεολαία την πραγματική ιστορία αυτού του γεγονότος (Δικτατορία) γιατί το μίσος και η οργή των νέων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη πατρίδα. Έγινε εχθρός εσωτερικός άθελά της. Η Δικτατορία στη χώρα ξεκίνησε με τον βρώμικο ανένδοτο το 1962, με τον άγνωστο τρόπο της δολοφονίας του Λαμπράκη και την ομώνυμη οργάνωση γύρω από το όνομά του, και από οργάνωση εντός του στρατού, την “Ασπίδα” με γνωστό πολιτικό αρχηγό.

Ακολούθησαν μυστήριοι θάνατοι. Του Βασιλέως Παύλου, του αυλάρχου Λεβίδη, του υποψηφίου πρωθυπουργού Σοφοκλή Βενιζέλου στο καράβι για Κρήτη σε προεκλογική περίοδο.
Επίσης οι απανωτές κυβερνητικές πτώσεις διάρκειας ημερών, οι αποστασίες, το θέμα της Κύπρου σε εξέλιξη, ένα μπάχαλο ακυβερνησίας με σκοτεινό αύριο ενώ η Δικτατορία προετοιμάστηκε με γκρόσο κόλπο.

Το απαράδεκτο σύνθημα εκείνης της εποχής ήταν «το ψωμί, παιδεία, ελευθερία» σε μια σακατεμένη χώρα από το 1900 μέχρι το 1950 σε διαρκή ανωμαλία, Μακεδονικό, Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, προσφυγικό Μ. Ασίας, καταστροφή και δικτατορίες μέχρι το 1935, οπότε ήρθε και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος και από το 1940-1950 ο συμμοριτοπόλεμος, και με το τέλος αυτού του πολέμου, άρχισε πάλι το Κυπριακό με νέες περιπέτειες για την χώρα. Χάσαμε και την Κωνσταντινούπολη που μας έδιωξαν το 1955, με 250 χιλιάδες Έλληνες από την Πόλη και το 1950 από την Αίγυπτο με 300 χιλιάδες Έλληνες.

Η χώρα μας πίστευε σε συμμάχους, πολέμησε έμπρακτα μαζί τους και σήμερα αυτοί είναι που μας διαμελίζουν την χώρα: Μακεδονικό, τώρα το Αιγαίο και οι πρόσφυγες. Αλλά από το 1982 πάλι παρουσιάστηκαν μ’ άλλη μορφή πρόσωπα ξενόφερτα με συνθήματα «Έξω οι βάσεις του θανάτου», αυτές υπάρχουν, αλλά πέθανε η χώρα μας, «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Το κεφάλαιο φταίει για όλα, η δεξιά και φούντωσε η αριστερά, και γίναμε με τρία καφενεία πάλι οι Έλληνες.

Στην συνέχεια το χρηματιστήριο, «λεφτά υπάρχουν», «ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε». Μνημόνια, εκατό χρόνια αποικία και 50 χρόνια ΔΝΤ-ΤΑΙΠΕΔ. Δέσμευση του κράτους. Διαίρεση της Μακεδονίας εν ψυχρώ από δύο μόνο πρόσωπα, ενώ η  πατρίδα και τα 10 εκατομμύρια αγνοήθηκαν.

Και τώρα το κράτος παιδεύεται πολεμώντας σε δύο ταμπλό. Το ένα ο εξωτερικός εχθρός με λερναία Ύδρα, τους γείτονές μας και τους συμμάχους μας στις διεθνείς σχέσεις μας. Εχθροί.

Το δεύτερο ταμπλό ο εσωτερικός εχθρός εδώ και 40 χρόνια, η ξεσηκωμένη νεολαία μας με κάθε είδος αμυντικού και επιθετικού μέσου. Δέκα και πλέον επώνυμες καθοδηγούμενες οργανώσεις δρουν στο εσωτερικό, και με καταστροφές εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καταλήψεις άντρων, ορμητηρίων εντός των Αθηνών, με καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών κ.ά.

Η δύστυχη χώρα μας, η μοναδική στον κόσμο που βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση με τον καθημερινό εξωτερικό εχθρό, με 100 εκατό αεροπλάνα έτοιμα και 100 πλοία στο Αιγαίο με ανοιχτές μηχανές όλο το εικοσιτετράωρο και με την σκανδάλη στο χέρι. Ποια χώρα άλλη βρίσκεται σ’ αυτή την δεινή θέση και οικονομική αιμορραγία; Η Ελβετία, το Βέλγιο η Γερμανία. Ποια;

Αλλά έχουμε δυστυχώς και τον εσωτερικό εχθρό, που για την αντιμετώπισή του πρόσφατα χρειάστηκαν 5 χιλιάδες αστυνομική να προστατεύουν την Αθήνα. Τέτοιος εχθρός δεν δρα και ούτε βρίσκεται σε άλλη χώρα. Είναι οι μαθητές, οι σπουδαστές, οι φοιτητές και οι πάτρωνές τους οι οποίοι πρόσφατα μια μερίδα εξ αυτών φανερώθηκε οργανωμένη ως την αμερικανική πρεσβεία.

Η πατρίδα προσφέρει την δωρεά παιδεία, όπως στις  περισσότερες πλούσιες χώρες, σίτιση, διαμονή, βιβλία, κτήρια, εκπαιδευτικούς, επιμορφώσεις, όλα για τους νέους, για να δει μια μέρα την πατρίδα προοδευμένη και σε επίπεδο σύγχρονης χώρας, με αξιοπρεπείς επιστήμονες, οι οποίοι θα βοήθησαν πρώτα τον εαυτό τους και αν γίνουν σωστοί να βοηθήσουν και την πατρίδα, τους ιδρωμένους γονείς τους.

Όπως έγιναν τα πράγματα, πολλοί γονείς έγιναν οι ηθικοί αυτουργοί του διασυρμού της νεολαίας. Δεν φαίνεται να παρουσιάστηκαν πουθενά να συνετίσουν έστω το παιδί τους, να εγκαταλείψουν αυτές τις οργανώσεις και να γυρίσουν στην επιστήμη τους κι όχι στον δρόμο, άβουλα όργανα καταστάσεων κατώτερης πνευματικής στάθμης από τους πάτρωνές τους. Χτυπούν τα όργανα της χωροφυλακής άναδρα, σκληρά χωρίς λόγο. Οι ίδιοι δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις για να γίνουν αστυνομικοί και χτυπούν το κεφάλι τους. Διότι αν ήξεραν τον ρόλο του χωροφύλακα, αντί να τους ρίχνουν πέτρες, έπρεπε να του ραίνουν με ρόδα.

Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση η πατρίδα, με την υποχρέωση που έχει στον πολίτη για την διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας,  προχωρεί δυναμικά και θα νικήσει τελικά αυτή την μειοψηφία των νέων που καταστρέφουν και τον ίδιο τους τον εαυτό σε τελική ανάλυση.

Σ' αυτή την μάχη πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς οι πολίτες το έργο της Αστυνομίας, γιατί πληρώνουμε για την ασφάλειά μας. Αυτό το δύσκολο διάστημα που η χώρα μας κινδυνεύει να αλλοιωθεί ακόμη και η εθνική μας ταυτότητα, γιατί η χώρα έγινε παγκόσμιο πληθυσμιακό κέντρο, πρέπει οι νέοι πρώτοι να πειθαρχήσουν και να πετάξουν τις μάσκες και τα ρόπαλα, κυρίως να αποτινάξουν τους πάτρωνές τους, αγνώστων συμφερόντων που κινούνται κατά της ακεραιότητας της χώρας μας.

Πολλά πληρώσαμε ως τώρα. Από συμμάχους, γείτονες και όσοι εκμεταλλεύονται την πατρίδα, με κόλπα και σχέδια υποταγής μας. Πετάξτε νεαροί από τα χέρια σας τις πέτρες και τα δολοφονικά όργανα και γυρίστε στα θρανία και στη μόρφωση, γιατί θα παραμείνετε μια ζωή στην ανομία και μπορεί να φάτε και τα κεφάλια σας, όπως ο δύστυχος Γρηγορόπουλος που λόγω αγωγής και παιδείας θυσιάστηκε το παλληκάρι.

Με τιμή
Νίκος Πρώιος


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Δεκεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ