14.6.20

ΟΔΟΣ: Από την αδράνεια της Βασιλέως Κωνσταντίνου στην επίπληξη της Μεγάλου Αλεξάνδρου



«Θέλουμε τουρισμό;;;; ε;;; καθαρή πόλη;;; ε;;;
Με ειδοποίησαν και πήγα ο ίδιος και είδα το θέαμα και δεν πίστευα στα μάτια μου. Είναι αδιανόητα αυτά που γίνονται σε αυτή την πόλη, όσον αφορά στο θέμα των σκουπιδιών». 

Άκης Λιάμης
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Καθημερινότητας του Δήμου Καστοριάς
15.11.2019, διαδίκτυο 

* * *
Καταπληκτική στην σύλληψη, την εκφορά, την αισθητική και το περιεχόμενό της η φωτογραφία. Σαν παράγγελμα εφέδρου υπαξιωματικού σε στρατόπεδο νεοσυλλέκτων μιας άλλης εποχής.

Ο λόγος στον κάπως εκφοβιστικό σχολιασμό του αρμόδιου αντιδημάρχου της πανάκριβης καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς.

Δεν είναι μόνο ότι οι φωτογραφίες των σκουπιδιών και των γεμάτων κάδων της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου (που αμέλησε η αντιδημαρχία Καθαριότητας να αδειάσει, ανήμερα του show για την απελευθέρωση της Καστοριάς), δεν είχαν παρά μόνο μία ημέρα προηγουμένως κυκλοφορήσει (ΟΔΟΣ  14/11) - σχετικά "εδώ".

Είναι ο πειθαρχικός, σωφρονιστικός, ελαφρώς προσβλητικός τόνος γενίκευσης που διακρίνεται στο σχόλιό του, δείχνει να αφορά όλους τους κατοίκους.

Όπως και να αντιστρέφει τους ρόλους: Δεν είναι πρωτίστως υποχρέωση της αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Καστοριάς η καθαριότητα και η αποκομιδή. Αλλά πρωτίστως των δημοτών και κατοίκων, να μην έχουν απορρίμματα.

Επιπλέον σε μια πόλη που δεν διαθέτει ούτε ένα δοχείο-καλάθι απορριμμάτων στους δρόμους και ειδικά της Μητροπόλεως, Βαλαλά και Αγίου Αθανασίου, αφού τα κατήργησε η τελευταία δημαρχία Παπουλίδη, το μήνυμα του αντιδημάρχου είναι ότι πρέπει να είμαστε καθαροί, όχι για την πόλη και την ποιότητα ζωής. Αλλά για τους... τουρίστες!

Ναι! Καζούρα για τους τουρίστες αφού αντίστροφα ερμηνευμένο το σπουδαίο αυτό μήνυμα διαβάζεται ότι μπορούμε και δυνάμεθα να ζούμε σε χαβούζα, εάν δεν επιθυμούμε τον τουρισμό.

Εκλέχθηκαν για να μαλώνουν, να επιπλήττουν, να παιδαγωγούν, ή και για να παράγουν πρώτα έργο;

Για τους δημότες και κατοίκους βεβαίως —και όχι τους τουρίστες βασικά.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Νοεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1011



Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/6/20

    Με Λιτσκα Αντιδήμαρχο Καθαριότητας η Καστοριά ήταν πιο καθαρή (επί Αγγελή)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/6/20

      Με Ματουλα θες να πεις...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/20

      Του Κολωνακίου...;;!!!

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ