28.6.20

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα νέα κρούσματα στην Καστοριά

Ο νομός Καστοριάς βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με την έξαρση του κορωνοϊού, όπως επιβεβαιώνεται από τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών. Οι εξελίξεις δείχνουν υποτροπή του φαινομένου, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί 11 νέα κρούσματα και, όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τις επόμενες ημέρες.

Όπως είναι γνωστό η Καστοριά, η περιοχή του Βοΐου, η Δυτική Μακεδονία, ήταν οι περιοχές που αναλογικά πλήγηκαν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή πανελλαδικά. Παρόλα αυτά, όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση δεν το αξιοποίησε ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα στον κλάδο της Υγείας. Να καλυφτούν δηλαδή κενά και ελλείψεις που βγήκαν στην επιφάνεια και δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα.
Αντιθέτως, προσπαθεί να μας πείσει πόσο σωστά διαχειρίστηκε την κατάσταση, ότι πάρθηκαν μέτρα που ενίσχυσαν τις δομές υγείας. Τονίζουμε ξανά, όπως είχαμε κάνει και την περίοδο της καραντίνας, ότι τα όποια μέτρα πάρθηκαν συνολικά, αλλά και για την περιοχή, ήταν ανεπαρκή.
Τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα με σκοπό να προστατευτεί η υγεία και η ζωή των κατοίκων της περιοχής. Να σταματήσουν να ρίχνουν πάλι το βάρος στο λαό, καθώς ιεραρχούν για ακόμη φορά την ατομική ευθύνη, κρύβοντας εσκεμμένα την δική τους ευθύνη. Η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση γίνεται με κριτήριο την λογική κόστους οφέλους και όχι την αντιμετώπιση των αναγκών.
Η υπεύθυνη στάση που κράτησε ο λαός της περιοχής στην εφαρμογή των μέτρων το προηγούμενο διάστημα και ήταν καθοριστική για την αντιμετώπιση της οξυμμένης κατάστασης δεν μπορεί να πάει στον «βρόντο».
Απαιτούμε:
Α. Τη διενέργεια μαζικών τεστ, σε χωριά, γειτονιές, χώρους εργασίας και στις δομές υγείας, ώστε να γίνεται έγκαιρα ο εντοπισμός και η ιχνηλάτηση κρουσμάτων, ώστε να περιορίζεται η εξάπλωση.
Β. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο ΓΝ Καστοριάς και ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας Υγείας με μόνιμο προσωπικό, που όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι οι υγειονομικοί τα κενά αυτά παραμένουν τεράστια. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που εργάζονται με ελαστικές μορφές απασχόλησης σε όλες τις δομές Υγείας της Καστοριάς.
Γ. Εξασφάλιση όλου του αναγκαίου υλικού σε μέσα ατομικής προστασίας.
Δ. Να παρθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών της περιοχής μας.

Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Καστοριάς-Βοΐου

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/6/20

    Πολύ σωστές οι αιτιάσεις του ΚΚΕ, επιπλέον θα έπρεπε να τεθεί και το ερώτημα γιατί λεφτά του ΕΣΠΑ θα διατεθούν για την Ιερά Μονή Τσούκας στο Νεστόριο;
    Ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ευρώ....!!!
    Δεν θα ήταν προτιμότερο αυτά τα λεφτά να διατεθούν για βελτίωση εξοπλισμών στο νοσοκομείο, κοινωνική πρόνοια, δομές για τους τυφλούς, γηροκομείο, ελέγχους ταχύτητας εντός αστικού ιστού, φροντίδα αδέσποτων και τόσα άλλα.
    Επίσης γιατί χρήματα φορολογούμενων γιατί είναι αφού εκταμιεύονται από τα ΕΣΠΑ, πηγαίνουν για θρησκευτικούς σκοπούς;
    Όσοι δεν θρησκεύουν δεν θα πρέπει να ζητήσουν το μερίδιο από τα χρήματα να αποδοθεί για κοσμική χρήση και όχι εκκλησιαστική;
    Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό... ;;;!!!!

    Έρρωσθε κοσμικοί και μη

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ