29.6.20

Από τους ανώνυμους υβριστές, φτάσαμε στους επώνυμους υμνητές.




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μια όμορφη πρωτοβουλία που δυστυχώς 
έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης!

Προχθές Κυριακή, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της κίνησης πολιτών "Στηρίζω την Καστοριά", δέχθηκα με χαρά να συμμετέχω, με την ιδιότητα του ζωγράφου, στην δράση για τον καλλωπισμό και τον εξωραϊσμό του σκαλοστασίου δίπλα στην Εθνική Τράπεζα.

Υπό ένα όρο: τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν να μην έχουν κομματική ή παραταξιακή χροιά και να μην «καπελωθεί» η εκδήλωση από κάποιον δημόσιο φορέα. Οι διαβεβαιώσεις που έλαβα από τα μέλη της κίνησης με έπεισαν.

Μάλιστα ενημερώθηκα από τους ίδιους, ότι ο Δήμος Καστοριάς τους απέπεμψε όταν ζήτησαν την συνδρομή του, λέγοντας επί λέξει ότι: «Δεν υπάρχουν χρήματα, κάντε ό,τι θέλετε.»

Αυτό το τελευταίο, οφείλω να ομολογήσω, με πείσμωσε περισσότερο και «έπεσα με τα μούτρα στην δουλειά» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Αλλά πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις... έπεσαν οι μάσκες και τα προσωπεία...

Δύο τοπικά sites ανάρτησαν ταυτόχρονα ένα κατά την άποψή μου κατευθυνόμενο δημοσίευμα που έλεγε: «Εμπνέει ο νέος Δήμαρχος τους πολίτες σε διάφορες δράσεις και παρεμβάσεις…»

Ενώ κανονικά θα έπρεπε μετά από αυτή την πρωτοβουλία να… εμπνευστεί ο δήμος και να ξεκινήσει εικαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία για να ανατραπεί η αρνητική εικόνα της πόλης.

Και το ακόμα χειρότερο ήρθε λίγο αργότερα. Όταν ζήτησα από τα μέλη της κίνησης να διαψεύσουν αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα, που προσβάλλει όχι μόνο εμένα ως άτομο και ως καλλιτέχνη, αλλά και τους μικρούς και μεγάλους μαθητές της Καστοριάς που συμμετείχαν εθελοντικά σε αυτή την δράση, εκείνοι σφύριξαν αδιάφορα!!!

Δεν θέλω να πιστεύω ότι χρησιμοποιηθήκαμε από κάποιους, που με πρόσχημα τον εθελοντισμό εγγράφουν υποθήκες για το πολιτικό τους μέλλον.

Ούτε βέβαια ότι με την ανιδιοτελή αγάπη μας για την πόλη, θα μπορούσαμε να γίνουμε τα «δεκανίκια», που θα στηρίξουν την πολιτική ανεπάρκεια των ανθρώπων που κυβερνούν αυτόν τον τόπο.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Ρήμος
Εικαστικός
Σχετικά:


8 σχόλια:

  1. Γιόμισε ο τόπος Τενεκέδες.....!!!!!29/6/20

    Βρε, Κώστα, πού πήγες και έμπλεξες???
    Κι οι δυο πλευρές, το πολιτικό τους μέλλον κοιτούν.
    Τα περί "στηρίζω" είναι, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.....!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/6/20

    Κλιμακοστάσιο λέγεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/20

      Κιτς λέγεται. Το απόλυτο κιτς, η παρέμβαση των Τενεκέδων!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/6/20

    Περιμένουμε έργα Δήμαρχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/7/20

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3861491317254665...
    [Αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη ή έχει αφαιρεθεί ή είναι διαθέσιμη μόνο σε «φίλους» και «ακόλουθους»]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρύσα4/7/20

    Έχει κότσια ο Ρήμος, κι όχι μόνο!!! Κάτι που δεν έχουν οι "Στηρίζουμε Καστοριά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/2/21

    Οι "Στηρίζουμε Καστοριά" έβγαλαν μαχαίρια στον ΚΝΤΜ νωρίς, μιας και δεν είναι συνεργάσιμος όπως λένε οι λεβέντες που έρχονται να τον καθαιρέσουν, να τον διαδεχθούν, για να αναλάβουν τις τύχες του τόπου στα χέρια τους. Περιμένετε λοιπόν μπέτσκες μου την αλλαγή επωνυμίας σε λίγο καιρό με τίτλο "Στηρίξτε μας, να σας σώσουμε"...
    ΥΓ Πληροφορίες εκ των έσω του μεγάλου γουνεργαστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ