1.7.20

ΟΔΟΣ: Χυδαιότητες


Ora gia douleia ypopsifios Kastorias

Αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους μήνες επί της (νέας) δημοτικής αρχής του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη στην ΟΔΟ, εφημερίδα που με την ειδησεογραφία που παρουσιάζει την επικαιρότητα και την ανάλυση των γεγονότων με έμφαση στην ελεύθερη προβολή των αντικρουόμενων απόψεων, ασκώντας συστηματικά και αντικειμενικά, ουδέτερα και ανεξάρτητα, χωρίς προκαταλήψεις, έλεγχο των δημόσιων πεπραγμένων όλων των δημοτικών, περιφερειακών και βουλευτικών αρχών και κατ’ επέκταση των προσώπων, είναι ο ψευδώνυμος... Zooriadis, που δημιουργήθηκε ξαφνικά στις 22 Αυγούστου 2019, συμπτωματικά δύο ημέρες πριν την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Καστοριάς. Για το φαινόμενο, είχε γίνει και προηγούμενη αναφορά από την ΟΔΟ στο φύλλο 1005 της 17ης Οκτωβρίου 2019 ["εδώ"]

Ο ανωτέρω ανώνυμος —που προδίδεται ως ζηλωτής του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη— και για την ώρα ακόμη άγνωστος δήθεν «Ζορρό», που δεν θα διαφύγει την αποκάλυψή του, μέσω αναρτήσεων και σχολίων του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, προπηλακίζει φραστικά, εξυβριστικά, συκοφαντικά με πρόστυχα υπονοούμενα ή και ευθέως εννοούμενα σεξιστικά σχόλια, τους παράγοντες της εφημερίδας, αλλά και τους αρθογράφους της. Προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει.

Αυτό είναι κάτι το πρωτοφανές στον δημόσιο λόγο της Καστοριάς, που δεν μπορεί δα και να καμαρώνει για το επίπεδό του.  Αλλά στα 20 και πλέον χρόνια της κυκλοφορίας της ΟΔΟΥ, κανείς ποτέ έως σήμερα κρινόμενος —συχνά αυστηρά— δεν είχε υποστηρικτή κάτι αντίστοιχο και μάλιστα ανώνυμο.

Όλοι ανεξαιρέτως οι δήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Τσαμίσης, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Ανέστης Αγγελής, γνώριζαν ότι στο πλαίσιο της ελευθεροτυπίας και της νομιμότητας, ο αντίλογος δεν είναι απλό δικαίωμα, αλλά εφόδιό τους. Τα ίδια ισχύουν και για όλους τους βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, νομάρχες.

Το πολύ-πολύ κάποιοι υπερβολικά "ρομαντικοί" να έδειχναν την δυσφορία τους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μόνο το 2009 όταν εκλέχτηκε ο Γεώργιος Παπανδρέου πρωθυπουργός και ο τέως βουλευτής Καστοριάς κ. Φιλ. Πετσάλνικος πρόεδρος της Βουλής, σε κριτική της ΟΔΟΥ, κάπου το 2010 για «καθεστωτικές πρακτικές του ΠαΣοΚ», συμπολίτες, επώνυμα όμως, αισθάνθηκαν την ανάγκη να... κατακεραυνώσουν την ΟΔΟ με σχετική ενυπόγραφη επιστολή τους, που ασφαλώς και δημοσίευσε η εφημερίδα, με κείμενό τους εκθειάζοντας τους πολιτικούς αυτούς. Λίγο μετά έπεσε η τότε κυβέρνηση υπό το βάρος της οικονομικής καταστροφής της χώρας.

Βέβαια παρεμπιπτόντως, του ΠαΣοΚ ως δρυός πεσούσης, θα ήταν ενδιαφέρον να επιβεβαιωθεί το πού βρίσκονται πολιτικά και πού κινούνται σήμερα οι θερμόαιμοι συμπολίτες, που βρήκαν ότι είναι έγκλημα καθοσιώσεως η πολιτική κριτική για καθεστωτική εικόνα.

Στην περίπτωση του «ανώνυμου Ζορρό» όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι ο εν λόγω επιτίθεται χυδαία μόνο για την κριτική της ΟΔΟΥ στην δημοτική αρχή του κ. Ιωάννη Κορεντσίδη. Που ίσως και να… αγνοεί εντελώς ότι διαθέτει τόσο φανατικούς και αφοσιωμένους «φίλους» που ενεργούν ως σωματοφύλακες κατ’ αποκλειστικότητα, bodyguard δηλαδή.

Λίγο μετά τα κριτικά σχόλια της εφημερίδας για τις φωτογραφίες με τις εικόνες της Παναγίας στο μητροπολιτικό μέγαρο ["εδώ" & "εδώ"], άρχισε τις επιθέσεις του ο «αόρατος» προστάτης του κ. Κορεντσίδη.

Όπως ενδιαφέρον είναι, ότι σταμάτησε ο «Ζορρό» της κακιάς ώρας τα ύπουλά του —προσωρινά— ύστερα από μια προσπάθεια κατευνασμού της κριτικής της ΟΔΟΥ, —από την μεριά του δημάρχου εννοείται. Για να επανέλθει δριμύτερος ο ανώνυμος εγκληματίας εντελώς τελευταία, κάθε φορά που η ΟΔΟΣ προβάλλει κριτικά, αλλά ανιδιοτελώς την επικαιρότητα της Καστοριάς.

Η ΟΔΟΣ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται. Το αναγνωστικό της κοινό έχει απαιτήσεις και συνδιαμορφώνει την ύλη της εφημερίδας. Με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση. Όχι τα λιβανίσματα ή την ύπνωση.

Αν έχεις τέτοιους φίλους —όπως λέει η παροιμία— τι να τους κάνεις τους άλλους;


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Δεκεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 1012

Επικαιροποίηση: Σήμερα πλέον, ο λογαριασμός με το όνομα-προφίλ Zooriadis δεν υπάρχει. Στην συνέχεια εμφανίστηκαν άλλοι λογαριασμοί (οι περισσότεροι εκ των οποίων "άξιοι" συνεχιστές του χαμερπούς Zooriadis και φανατικοί υποστηρικτές του "ώρα για δουλειά") όπως: botis.bairaktzis, giannis.panagiotidis, Minas Prodromidis, agelos.avgerinnos, ioannis.skordokailas, kostas.ioannou, Deliporanidis, Αγαπώ Καστοριά, konstantina.ioannou, Xristos Ntasis, Νεκτάριος Καρανάς, aristotelis.mixail, Simeon Meimaridis, konstantina.ioannou... ων ουκ έστι αριθμός.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ