30.6.20

Ανακοίνωση του Δήμου Άργους Ορεστικού

«Με έκπληξη ακούσαμε τον βουλευτή ΝΔ νομού Καστοριάς, κ. Ζήση Τζηκαλάγια σε ραδιοφωνική συνέντευξή του να επισημαίνει ότι το σφαγείο του δήμου Άργους Ορεστικού δεν εξυπηρέτησε τη μοναδική στον νομό επιχείρηση εκτροφής κουνελιών, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να αναγκάζεται να μεταβαίνει στα Ιωάννινα ή τις Σέρρες.
Είχε προηγηθεί δελτίο τύπου του βουλευτή για τη συγκεκριμένη επιχείρηση ["εδώ"], στο οποίο μάλιστα προέτρεπε τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων να αλλάξουν γραμμή παραγωγής και να ασχοληθούν με την εκτροφή κουνελιών.

Να ενημερώσουμε λοιπόν τον κ. Τζηκαλάγια ότι οι τρεις γραμμές παραγωγής του πλήρως αδειοδοτημένου σφαγείου του δήμου Άργους Ορεστικού, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σφαγή μικρών ζώων, καθώς πρόκειται για μια απολύτως διαφορετική διαδικασία. Κατά συνέπεια για να εξυπηρετήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τζηκαλάγια, ο δήμος τη συγκεκριμένη επιχείρηση, θα πρέπει να εκπονήσει μελέτη και να κατασκευάσει μια καινούρια γραμμή παραγωγής, δηλαδή να δαπανήσει το ποσό των 250.000 ευρώ περίπου.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι ήδη ενήμερος, μετά από συναντήσεις που είχε με τον διευθυντή του σφαγείου, από πέρυσι. Ο βουλευτής του νομού άραγε φρόντισε να ενημερωθεί; Τον καλούμε λοιπόν να το πράξει και να αποκαταστήσει την αλήθεια, θεωρώντας πως οι σημερινές ατυχείς δηλώσεις του οφείλονται σε άγνοια. Διαφορετικά έχουμε κάθε δικαίωμα να θεωρούμε ότι πρόκειται για μια σκόπιμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Σημείωση: παλαιότερο αίτημα για σφαγή στρουθοκαμήλων που δεν απαιτούσε τροποποίηση ή προσθήκη μηχανολογικού και κτηριακού εξοπλισμού, φυσικά και διεκπεραιώθηκε από το σφαγείο, το οποίο έλαβε και τη σχετική άδεια».


Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ