30.6.20

Ο βουλευτής Ζ. Τζηκαλάγιας προτρέπει τους εκτροφείς γουνοφόρων



«Σήμερα βρεθήκαμε στο μοναδικό κονικλοτροφείο του νομού Καστοριάς κοντά στην Αυγή. Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας […..] αποφάσισε να στηρίξει τον τόπο του επενδύοντας στην εκτροφή κουνελιών της ποικιλίας Rex rabbit. Συνάντησε δυσκολίες όπως γραφειοκρατία και επιφυλακτικότητα. Πίστευε σε αυτό που έκανε και ξεπέρασε τα εμπόδια.

Σήμερα όλα τα προϊόντα αξιοποιούνται. Πρώτα από όλα το εξαιρετικό κρέας γίνεται ανάρπαστο στη Γερμανία. Τα δέρματα των ζώων χρησιμοποιούνται ως αξεσουάρ ένδυσης. Τα απορρίμματα δίνουν εξαιρετικής ποιότητος λίπασμα. Σύντομα θα κατασκευασθεί σύγχρονο σφαγείο με δυνατότητα εξυπηρέτησης παρόμοιων επιχειρήσεων που τυχόν δημιουργηθούν. Έχει 800 μάνες και ο γερμανικός φορέας που απορροφά το κρέας των κουνελιών του αναζητεί δεκαπλάσια ποσότητα.

Το μήνυμα είναι σαφές. Κάποιοι εκτροφείς γουνοφόρων ζώων εύκολα θα μπορούσαν να μετατρέψουν την "γραμμή" παραγωγής τους σε ένα αποδεδειγμένα προσοδοφόρο προϊόν».

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής Ν.Δ.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ