30.10.20

ΕΣΡ: Πρόστιμα σε 25 κανάλια για τις κηραλοιφές του Βελόπουλου




Η ώρα του... λογαριασμού για τη θρασύτατη και συνεχή παραπληροφόρηση (ή ορθότερα, παραπλάνηση) δεκάδων πασχόντων, με τις «περιβόητες» κηραλοιφές που διαφήμιζε μέσω των εκπομπών του ο Κυριάκος Βελόπουλος, ήρθε και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 730.000 ευρώ στα περιφερειακά κανάλια που τις φιλοξενούσαν.

Συγκεκριμένα, από 30.000 καλούνται να πληρώσουν οι σταθμοί Κόσμος TV Δωδεκανήσων, Αιγαίο TV Δωδεκανήσων, Super B Αχαΐας, Σητεία TV Λασιθίου, Notos TV Ηρακλείου, Ένα TV Φθιώτιδας, TV 10 Τρικάλων, Βήμα TV Ιωαννίνων, Θράκη ΝΕΤ Έβρου, TV Ροδόπη, Δίκτυο TV Σερρών, Κρήτη TV 1 Χανίων, Άλφα Τηλεόραση Δράμας, Δίκτυο 1 Καστοριάς, Alert Αττικής, TRT Μαγνησίας, PLP TV Ηλείας και Ίριδα TV Δωδεκανήσου. 

Από 25.000 θα καταβάλουν τα κανάλια Alert, Epsilon, Extra, Kontra, ΑΕ Channel, Βεργίνα και Best TV για «παραβίαση –εκ προθέσεως– της συνταγματικώς επιβαλλόμενης απαγόρευσης μετάδοσης μηνυμάτων που θα μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό ως προς τις προστατευτικές ιδιότητες προϊόντων και να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και υγεία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση. 

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, η ενέργεια των παραπάνω καναλιών έγινε «με προφανή στόχο να παραπλανήσει την ελέγχουσα αρχή και να καταστήσει πρακτικώς ανέφικτη την άσκηση των συνταγματικώς επιβαλλόμενων αρμοδιοτήτων της επί του περιεχομένου του προβαλλόμενου προγράμματος». 

Τέλος, ποινή 15.000 ευρώ δόθηκε στο Σύρος TV 1 Κυκλάδων για παράβαση των διατάξεων περί «απαγόρευσης της άνευ αδείας αναμετάδοσης του προγράμματος άλλου παρόχου περιεχομένου», καθώς αναμετέδωσε την επίμαχη εκπομπή μέσω της Web TV του Alert.

protagon.gr

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/10/20

    Ερμε Καστοριανε Δημότη σφίξε το ζωνάρι, και άκου τα τοπικά κανάλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/10/20

    Μετά τη φυλάκιση της Χρυσής Αυγής έρχεται το κυνήγι του Βελοπουλου... Τι δεν καταλαβαίνεις Έλληνα...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/11/20

      Εσύ δεν καταλαβαίνεις φαίνεται. Ζούμε στην Ευρώπη, όχι στη Ρωσία!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/11/20

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος2/11/20

      Ρε παιδιά, δεν έχετε καταλάβει ακόμη ότι το παιδί είναι ένας απλός [.....]; Πουλάει αέρα και βυζαντινόν και όποιος θέλει αγοράζει. Περάστε βλάκες, συγγνώμη κόσμε.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος30/10/20

    Χτες τους ξεμπροστιασε ο Βελοπουλος στη Βουλή για τα χρήματα που μοιράζει η κυβέρνηση στα ΜΜΕ και σήμερα Πρόστιμο για να σταματήσει να τους ξεμπροστιαζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος31/10/20

    Όταν τα τοπικά ΜΜΕ δίνουν συνεχώς βήμα σε κάθε [.....], αναφέρομαι στους δικούς μας, αιρετό και μη, που έχει δημόσια θέση και επιρροή, να εκφράζεται τριτοκοσμικά, και να πλασάρει τις ψεκασμένες προσωπικές του ιδέες, πώς περιμένεις η Καστοριά να βγει από το τέλμα;

    https://www.protagon.gr/apopseis/pws-antimetwpizeis-tous-petrakous-44342154138

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/11/20

      Αυτός πουλάει κηραλοιφές και ο Τζηκαλάγιας θεία κοινωνία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ούτε το ένα ούτε το άλλο μας προστατεύει.
      Ταύτα από ελληνικόν κοινοβούλιον.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος1/11/20

      Και εγώ που αντικατέστησα το viagra με το βυζαντινόν τί θα κάνω τώρα;

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ