5.11.20

Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό ο πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Ο πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και εισήχθη σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, ο πατριάρχης αισθάνεται καλά, είναι απύρετος και δεν παρουσιάζει κάποια σοβαρά συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας την περασμένη Κυριακή χοροστάτησε στην εξόδιο ακολουθία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλοχίου (φωτογραφία), ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού. 

Παρά τις εκκλήσεις της επικεφαλής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν ο μητροπολίτης, αλλά και γιατρών, να μην γίνει η κηδεία του με ανοιχτό φέρετρο, τελικά αυτό δεν εισακούστηκε. Από το Σάββατο, χιλιάδες προσήλθαν για το λαϊκό προσκύνημα. Στην κηδεία, την Κυριακή, ο ιερός ναός ήταν κατάμεστος, ενώ έξω βρίσκονταν χιλιάδες άνθρωποι.

Στην κηδεία του μητροπολίτη Αμφιλοχίου, εκτός από τον πατριάρχη Ειρηναίο, παρέστησαν επίσης όλοι οι αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας ενώ προσήλθαν για να προσκυνήσουν το σκήνωμα χιλιάδες πιστοί.

Τα κρούσματα κορωνοϊού στο Μαυροβούνιο έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Μέχρι στιγμής στη χώρα των 620.000 κατοίκων έχουν καταγραφεί 18.714 κρούσματα και 313 θάνατοι.

 

Σχετικά:

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/11/20

    Αυτός ξέρει που ΔΕΝ κόλλησε ή είναι κανένας δευτεροτρίτος ιερωμένος; Αν δεν ξέρει ας του πει ο μητροπολίτης Θεόκλητος που τα παίζει αυτά τα ζητήματα στα δάκτυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/11/20

    Φαίνεται ο Γιαχβέ δεν είναι και πολύ ενθουσιώδης να προστατεύσει το ποίμνιο του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/11/20

    Μπορεί να ήταν ορθόδοξος αλλά δεν ήταν έλλην. O ύψιστος προστατεύει μόνο τους έλληνες ορθοδόξους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/11/20

    Υπάρχουν κι αλλού ψεκασμένοι τελικά!!!! Όχι μόνο στην Ελλάδα, όπως είπε ο Μητσοτάκης σήμερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανατριχιαστικά πράγματα! Κόλαφος για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό τέτοιες συμπεριφορές,τέτοιος σκοταδισμός, τόση απερισκεψία...
    Ελπίζω να μη ζήσουμε ανάλογα ξεπροβροδίσματα στην Ελλάδα ωστόσο μεμονωμένοι νταήδες κληρικοί (υψηλο- και χαμηλόσχημοι) έβαλαν το λιθαράκι τους στο... Μπέργκαμο του λαού τους που ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/11/20

    Ο χριστιανισμός,ο μωαμεθανισμός και ο ιουδαισμός προέρχονται από την ίδια μήτρα. Δημιουργήματα και οι τρείς της εβραικής κοσμοθέασης παρέχουν όπως και σχεδόν κάθε θρησκεία,μία ωμή,αστήρικτη βεβαιότητα της 'Αλήθειας'και μία μεταφυσική παροχή ελπίδας σωτηρίας παντελώς αστήρικτης...!!!
    Συνεπώς και το δόγμα της ορθοδοξίας ενδύεται τον μανδύα της όποιας φανατίλας που εξαρτάται από τον εκάστοτε κληρικό παράγοντα και μή....

    Έρρωσθε οι μη πιστεύοντες

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ