21.2.21

ΟΔΟΣ: Σε όλα τα μήκη και σε όλα τα πλάτη [συνέχεια]




ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, τις ίδιες ημέρες, εποχές και ώρες που ο δήμος Καστοριάς προβάλλει την απαράμιλλη φυσική ομορφιά στο «αστικό περιβάλλον», η κακογουστιά, η προχειρότητα κυριαρχούν και υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο και την... φυσικά ομορφιά. 

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ και ενδεικτικά, το νέο κατόρθωμα, που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό ούτε ως εικαστική παρέμβαση της «Κυριακής στο Χωριό». 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ υπεύθυνοι του δήμου, τοποθέτησαν αυτή την πρόχειρη και κάκιστη περίφραξη στην νοτιοδυτική παραλία. Επίσης προφανώς, για να μη ανεβαίνουν οι πάπιες και να μη ρυπαίνουν το πεζοδρόμιο και το παρακείμενο παρκάκι, με τα πετσοκομμένα δένδρα. 




ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ όταν κατασκευάστηκαν οι παραλίμνιες ζώνες των πεζοδρομίων από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές (Α. Πετκανά – Α. Οικονομίδη – Δ. Παπουλίδη) δεν υπήρξε καμμιά ανάγκη… περίφραξης της λίμνης, διότι η λίμνη είχε πρωτίστως κύκνους –και όχι χήνες, πάπιες και άλλα πτηνά που πράγματι ρυπαίνουν. 

ΟΙ ΚΥΚΝΟΙ, υδρόβια πτηνά ιδιαίτερης ομορφιάς συνδέθηκαν άρρηκτα με την Καστοριά και την λίμνη. 

ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, η Καστοριά διαθέτει πια λεωφόρο των Κύκνων, αλλά όχι πλέον... κύκνους (ο αριθμός τους έχει περιοριστεί εντυπωσιακά).

ΓΕΜΙΣΕ (μετά από καλών προθέσεων πρόταση συμπολιτών που «στήριζαν τότε Καστοριά», χωρίς όμως δημόσια διαβούλευση) με χήνες και πάπιες, με τα γνωστά αποτελέσματα που ευτελίζουν το… «αστικό περιβάλλον» και το νέο αφήγημα του δήμου Καστοριάς επί κ. Ιωάννη Κορεντσίδη για «απαράμιλλη φυσική ομορφιά». Με αστικά λύματα από χήνες, πάπιες και τα όμοιά τους.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Ιουλίου 2020, αρ. φύλλου 1039

Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/2/21

    Θα μπορούσε να πάει ο Αντιδήμαρχος να βαράει τον τενεκε να τους διώξει... Ή να έχει ένα κασετόφωνο με ηχογραφημένο ήχο λιονταριού να τις τρομάζει... Ώρα για Δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/2/21

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ