28.2.21

ΠΣΕ ΜεΡΑ25 Καστοριάς

«Καλούμε την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην δημόσια αξιοποίηση των δομών της Καστοριάς και όχι στην παραχώρηση-ενοικίαση τους στους ιδιώτες»

Μετά από συνέντευξη του κυρίου Μηταλίδη σε ραδιοφωνική εκπομπή δυστυχώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η εκλεγμένη δημοτική αρχή έχει στόχο να ιδιωτικοποιήσει όλες τις παραγωγικές δομές της Καστοριάς οι οποίες δημιουργήθηκαν και χτίστηκαν με δημόσιο πλούτο και τώρα παραχωρούνται σε ιδιώτες για αξιοποίηση.  

Η δημοτική αρχή λειτουργεί σαν επιχείρηση όταν πρόκειται για εργαζόμενους αλλά όταν πρόκειται για δημόσιο συμφέρον μας επαναλαμβάνει ότι ο Δήμος δεν είναι επιχείρηση. 

Στην συνέντευξη του ο κύριος Μηταλίδης υποστηρίζει ότι η απόφαση του μέλλοντος της "Μακεδνός" αφορά το ΔΣ της "Μακεδνός", το ΔΣ της "Μακεδνός"  όμως αποτελείται από δημοτικούς συμβούλους τους οποίους ορίζει η δημοτική αρχή και στην συνέχεια εκλεγεί ΔΣ, άρα όχι μόνο είναι απόφαση του συνδυασμού, είναι και απόφαση πολιτική!!! 

Αυτήν την στιγμή έχουν δρομολογηθεί δημόσια έργα από την περιφέρεια Καστοριας, από τον δήμο Άργους Ορεστικού αλλά και κάποια έργα που θα πραγματοποιηθούν από την δήμο Καστοριάς, αυτά τα έργα θα χρειαστούν μεγάλες ποσότητες υλικών από το λατομείο που θα καθιστούσε το λατομείο κερδοφόρο εξού και η θέληση ιδιωτών να το ενοικιάσουν, εδώ λοιπόν η δικαιολογία του δήμου ότι το λατομείο είναι ελλειμματικό πέφτει στο κενό, ελλειμματική ήταν και η "Διάδυμα" αλλά διέγραψαν τα χρέη της και βρεθήκαμε μάρτυρες περηφάνιας και πολιτικής νίκης των εκλεγμένων. 

Δυστυχώς ο Δήμος δεν θέλει να έχει έσοδα από επιχειρήσεις που δημιούργησαν με τον κόπο και τον ιδρώτα των Καστοριανών οι προηγούμενοι εκλεγμένοι γιατί έχει βρει την εύκολη λύση, αντί λοιπόν να έχει έσοδα και να αξιοποιήσει τις ήδη υπάρχουσες δομές με όρεξη για δουλειά, προτιμάει να επαναπαύεται στα γραφεία του δημοτικού κτηρίου και να υπερφορολογεί με αυξήσεις δημοτικών τελών στους πολίτες της Καστοριας της τάξεως του 40%. 

Δυστυχώς το σλόγκαν «ώρα για δουλειά» ήταν τελείως άτοπο αφού η μέχρι στιγμής πορεία του δήμου Καστοριας μας δείχνει το αντίθετο. 

Τα εγκλήματα λοιπόν της σημερινής εκλεγμένης δημοτικής αρχής θα βαραίνουν της επόμενες γενιές για πολλά χρόνια και δυστυχώς το μόνο που κάνουν είναι να συμβάλουν στην εξαθλίωση και φτωχοποίηση της πόλης μας!!!   

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην δημιουργία αιολικών πάρκων και καλούμε τον δήμο Καστοριάς να προχωρήσει σε επενδύσεις φωτοβολταϊκών πάρκων σε στέγες των κατοικιών της Καστοριας ώστε τα ωφέλη ενοικίασης να πηγαίνουν στα νοικοκυριά της Καστοριάς που τόσο έχουν ανάγκη και όχι στις πολυεθνικές που δεν σέβονται το περιβάλλον!! 

Καλούμε την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην δημόσια αξιοποίηση των δομών της Καστοριάς και όχι στην παραχώρηση-ενοικίαση τους στους ιδιώτες, καθώς η ΠΣΕ Καστοριάς θα ζητήσει έρευνα στις διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν για την ενοικίαση-παραχώρηση της περιουσίας του δήμου Καστοριας.

ΠΣΕ ΜεΡΑ25 Καστοριάς

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/2/21

    Αν δεν μου δώσει τα λεφτά μέχρι αύριο ...θα τον κάνω αυτόν και αυτή τόπι στο ξύλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/2/21

    Θα συμφωνήσω, το ΔΣ της Μακεδνος αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους Καστοριάς με μέλος της τον κύριο Πρόεδρο βεβαίως βεβαίως.... Ως απλό μέλος... Με δικαίωμα ψήφου βεβαίως βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/2/21

    Μπα, υπάρχει και ΜεΡΑ25 στην Καστοριά; Εγώ νόμιζα ότι είναι κάτι αόρατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/3/21

    Μπάα μέρα όχι,η Καστοριά έχει μονίμως μεσάνυχτα και μάλιστα άγρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ