19.2.21

12,2 εκατομμύρια ευρώ για τον τουρισμό της Δυτικής Μακεδονίας

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας υπέγραψε 4 Προσκλήσεις, συνολικού προϋπολογισμού 12.170.000 ευρώ, που αφορούν στη χρηματοδότηση δράσεων ενίσχυσης του τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της Δυτικής Μακεδονίας και τη δημιουργία εναλλακτικών προορισμών στο χώρο των τουριστικών δραστηριοτήτων. 

Σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι 4 νέες Προσκλήσεις που εκδόθηκαν, τα χαρακτηριστικά των οποίων έχουν ως εξής:

1. Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών (υποδομές) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προϋπολογισμού 7 εκ. ευρώ και δικαιούχους την Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Θα χρηματοδοτηθούν έργα που συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας” και θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη της απαιτούμενης λειτουργικής ικανότητας, σε τουριστικούς πόρους και υποδομές που παραμένουν είτε ημιτελείς, είτε μη προσβάσιμοι στο σύνολο ή στην πλήρη κλίμακα τους ή σε μεγάλο τμήμα της περιόδου τουριστικού ενδιαφέροντος από το κοινό.

2. Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών εντός των περιοχών της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και δικαιούχους την Περιφέρεια και τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα του Δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Θα χρηματοδοτηθούν έργα εντός της Περιοχής Παρέμβασης της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για την Αξιοποίηση των Λιμνών Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία θα συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας” και θα αποσκοπούν στην ανάπτυξη της απαιτούμενης λειτουργικής ικανότητας, σε τουριστικούς πόρους και υποδομές που παραμένουν είτε ημιτελείς, είτε μη προσβάσιμοι στο σύνολο ή στην πλήρη κλίμακα τους ή σε μεγάλο τμήμα της περιόδου τουριστικού ενδιαφέροντος από το κοινό.

3. Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών στην Περιοχή Παρέμβασης του ΕΣΒΑΑ Φλώρινας, συνολικού προϋπολογισμού 70.000 ευρώ και δικαιούχους τον Δήμο Φλώρινας, καθώς και λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα που συμπεριλαμβάνονται στο ΕΣΒΑΑ Δήμου Φλώρινας. Θα χρηματοδοτηθούν έργα εντός της περιοχής παρέμβασης του ΒΑΑ Φλώρινας, τα οποία θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών και της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, όπως αυτά ορίζονται στο ΒΑΑ Φλώρινας και επιπλέον θα συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας”.

4. Έργα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών στην Περιοχή Παρέμβασης του ΕΣΒΒΑ Καστοριάς, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ και δικαιούχους τον Δήμο Καστοριάς, καθώς και λοιπούς φορείς καθ’ αρμοδιότητα που συμπεριλαμβάνονται στο ΕΣΒΑΑ Δήμου Καστοριάς. Θα χρηματοδοτηθούν έργα εντός της Περιοχής Παρέμβασης του ΒΑΑ Καστοριάς, τα οποία θα αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τουριστικών προορισμών και της πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης, όπως αυτά ορίζονται στο ΒΑΑ Καστοριάς και επιπλέον θα συνάδουν με τα προβλεπόμενα στο “Σχέδιο Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας”. Οι προτάσεις και για τις 4 Προσκλήσεις υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, από 01-02-2021 (ημερομηνία έναρξης υποβολής προτάσεων) έως 23-04-2021 (ημερομηνία λήξης υποβολής προτάσεων).

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος19/2/21

  Μήπως κάποιος μπορεί να μας εξηγήσει τι είναι αυτές οι αλαμπουρνέζικες ορολογίες περί ανάπτυξης,ολοκλήρωσης κλπ;
  Επίσης θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να γνωρίζαμε πώς ακριβώς και με ποιές στοχευμένες ενέργειες συγκεκριμένα ο Δήμος θα διαθέσει αυτά τα χρήματα. Οι στόχοι που θα ιεραρχηθούν,θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης,και ποιά τα προσδοκούμενα αποτελέσματα;
  Η διάθεση αυτών των χρημάτων και το προσδοκόμενο αποτέλεσμα θα γίνει προιόν εξέτασης και ψηφοφορίας να υποθέσω...

  Έρρωσθε και καλοφάγωτα

  Δημήτριος Αγιασοφίτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ