30.3.21

Δωρεάν αναμετάδοση σπουδαίων παραστάσεων από τη Metropolitan Opera


Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, μεταδόθηκε απευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς ο Τριστάνος και Ιζόλδη του Ρίχαρντ Βάγκνερ με τον φημισμένο διευθυντή της Φιλαρμονικής του Βερολίνου Sir Simon Rattle και σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Mariusz Treliński. Εκείνη η παράσταση με την Nina Stemme ως Ιζόλδη (Isolde) και τον Stuart Skelton ως Τριστάνος (Tristan), την Ekaterina Gubanova ως Μπρανγκαίνε (Brangäne), τον Evgeny Nikitin ως Κούρβεναλ (Kurwenal) και τον René Pape ως βασιλιάς Μάρκος (Marke), θα είναι διαθέσιμη σε μαγνητοσκόπηση, την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021. Στην φωτογραφία εισιτήριο εκείνης της βραδιάς στην ΜΕΤ. Περισσότερα "εδώ".


ΝΕ' εβδομάδα


Τ ρ ί γ ω ν α   α γ ά π η ς

Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της πεντηκοστής πέμπτης εβδομάδας των δωρεάν αναμεταδόσεων σπουδαίων παραστάσεων από τη βραβευμένη σειρά ζωντανών μεταδόσεων Live in HD.

Κάθε ημέρα διατίθεται δωρεάν μία νέα όπερα στις 19:30 (ώρα Νέας Υόρκης) και είναι διαθέσιμη για περίπου 23 ώρες με αγγλικούς, γερμανικούς, ισπανικούς, γαλλικούς, ιταλικούς, πορτογαλικούς κ.ά. υπότιτλους.


Το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, μεταδόθηκε απευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς ο Βέρθερος του Ζυλ Μασνέ (ιστορία βασισμένη στον Βέρθερο του Γκαίτε), υπό την μουσική διεύθυνση του Alain Altinoglu και σκηνοθεσία του Richard Eyre. Εκείνη η παράσταση με τον Jonas Kaufmann, την Sophie Koch, την Lisette Oropesa και τον David Bižić, θα είναι διαθέσιμη σε μαγνητοσκόπηση, το Σάββατο 3 Απριλίου 2021. Περισσότερα "εδώ".

* * *

Για την Ελλάδα η προγραμματισμένη έναρξη κάθε νέας όπερας είναι 7 ώρες αργότερα, δηλαδή στις 02:30 ώρα Ελλάδος την επόμενη ημέρα και είναι διαθέσιμη έως την μεθεπόμενη στις 01:30 περίπου*. Π.χ. η παράσταση της Δευτέρας που δίνεται δωρεάν στις 19:30 ώρα Νέας Υόρκης, θα παραμείνει διαθέσιμη για την Ελλάδα όλη την Τρίτη (δηλαδή από τα ξημερώματα της Τρίτης στις 02:30 έως τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 01:30* κ.ο.κ.). Οι διαδικτυακές αναμεταδόσεις υπό τον τίτλο «Nightly Met Opera Streams» διατίθεται στην αρχική σελίδα της ΜΕΤ στην διεύθυνση: metopera.org (σελίδα: Nightly opera stream)

Αναλυτικά το πρόγραμμα αναμεταδόσεων της νε' εβδομάδας έχει ως εξής:



  • Δευτέρα 29 Μαρτίου [για την Ελλάδα Τρίτη 30 Μαρτίου από τις 02:30 της Τρίτης έως τις 01:30 της Τετάρτης] –  Νόρμα του Μπελλίνι. Μουσική διεύθυνση: Carlo Rizzi. Με τους: Sondra Radvanovsky, Joyce DiDonato, Joseph Calleja και Matthew Rose. [Μεταδόθηκε στις 7.10.2017]


  • Τρίτη 30 Μαρτίου [για την Ελλάδα Τετάρτη 31 Μαρτίου από τις 02:30 της Τετάρτης έως τις 01:30 της Πέμπτης] –  Καπρίτσιο του Στράους. Μουσική διεύθυνση: Sir Andrew Davis. Με τους: Renée Fleming, Sarah Connolly, Joseph Kaiser, Russell Braun, Morten Frank Larsen και Peter Rose. [Μεταδόθηκε στις 23.4.2011]


  • Τετάρτη 31 Μαρτίου [για την Ελλάδα Πέμπτη 1 Απριλίου από τις 02:30 της Πέμπτης έως τις 01:30 της Παρασκευής] –  Ρομπέρτο Ντεβερό του Ντονιτσέττι. Μουσική διεύθυνση: Maurizio Benini. Με τους: Sondra Radvanovsky, Elīna Garanča, Matthew Polenzani και Mariusz Kwiecien. [Μεταδόθηκε στις 16.4.2016]


  • Πέμπτη 1 Απριλίου [για την Ελλάδα Παρασκευή 2 Απριλίου από τις 02:30 της Παρασκευής έως τις 01:30 του Σαββάτου] – Ο τροβαδούρος του Βέρντι. Μουσική διεύθυνση: James Levine. Με τους: Eva Marton, Dolora Zajick, Luciano Pavarotti, Sherrill Milnes και Jeffrey Wells. [Μεταδόθηκε στις 15.10.1988]


  • Παρασκευή 2 Απριλίου [για την Ελλάδα Σάββατο 3 Απριλίου από τις 02:30 του Σαββάτου έως τις 01:30 της Κυριακής] –  Βέρθερος του Μασνέ. Μουσική διεύθυνση: Alain Altinoglu. Με τους: Lisette Oropesa, Sophie Koch, Jonas Kaufmann και David Bižić.   [Μεταδόθηκε στις 15.3.2014].

  • Σάββατο 3 Απριλίου [για την Ελλάδα Κυριακή 4 Απριλίου από τις 02:30 της Κυριακής έως τις 01:30 της Δευτέρας] – Το ελιξίριο του έρωτα του Ντονιτσέττι. Μουσική διεύθυνση: Maurizio Benini. Με τους: Anna Netrebko, Matthew Polenzani, Mariusz Kwiecień και Ambrogio Maestri. [Μεταδόθηκε στις 13.10.2012]


  • Κυριακή 4 Απριλίου [για την Ελλάδα Δευτέρα 5 Απριλίου από τις 02:30 της Δευτέρας έως τις 01:30 της Τρίτης] – Τριστάνος και Ιζόλδη. Μουσική διεύθυνση: Simon Rattle. Με τους: Nina Stemme, Ekaterina Gubanova, Stuart Skelton, Evgeny Nikitin και René Pape. [Μεταδόθηκε στις 8.10.2016]. 

(*) Από την στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η έναρξη (play) του βίντεο -ακόμη και αργά μετά τα μεσάνυχτα, η αναμετάδοση θα ολοκληρωθεί κανονικά, ακόμη κι αν η διάρκειά της είναι μεγάλη. Αρκεί να μην γίνει ανανέωση της σελίδας μετά τις 02:30 (19:30 ώρα Νέας Υόρκης), καθ’ ότι σε αυτήν την περίπτωση θα φορτώσει η νέα όπερα.

Στην φωτογραφία εισιτήριο της παράστασης της Νόρμα του Μπελλίνι, που μεταδόθηκε απ' ευθείας από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης στο ΤΕΙ Καστοριάς. Η όπερα θα είναι διαθέσιμη σε μαγνητοσκόπηση, την Τρίτη 30 Μαρτίου, με την Sondra Radvanovsky, Joyce DiDonato, Joseph Calleja και Matthew Rose, υπό την διεύθυνση του Carlo Rizzi. Για την υπόθεση της όπερας: "εδώ". Η χωρητικότητα της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης είναι 4.039 άτομα (3.794 καθήμενοι και 245 όρθιοι). Η ΜΕΤ ιδρύθηκε το 1883. Μεταφέρθηκε από το Μπρόντγουεϊ στο συγκρότημα του Λίνκολν Σέντερ, το 1966. 

Σχετικά:
Το πρόγραμμα των δωρεάν αναμεταδόσεων της μδ' εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ