3.8.20

Δωρεάν αναμετάδοση σπουδαίων παραστάσεων από τη Metropolitan Opera



"Ο θρίαμβος της μουσικής" του Μαρκ Σαγκάλ (1887-1985), δεσπόζει στο φουαγιέ του αριστερού άκρου του κτηρίου της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης, ενώ στο δεξιό άκρο, διακρίνεται το άλλο έργο του ζωγράφου "H πηγή της μουσικής".

Το φημισμένο συγκρότημα του Λίνκολν Σέντερ της Νέας Υόρκης (Lincoln Center), εκτός από το κτήριο της Μητροπολιτικής Όπερας, συμπεριλαμβάνει και πολλά άλλα κτήρια-αίθουσες, όπως το κτήριο αριστερά του David H. Koch που φιλοξενεί την New York City Opera και το New York City Ballet, το κτήριο δεξιά του David Geffen που στεγάζεται η New York Philharmonic, το κτήριο δεξιά της Μet (πίσω στο βάθος) που διακρίνεται εν μέρει με την αίθουσα του Rose Theater του Lincoln Center Theater, πιο δίπλα (δεν διακρίνονται στην φωτογραφία) το κτήριο-αίθουσα της Alice Tully Hall, το κτήριο της φημισμένης Σχολής Juilliard και πολλά άλλα. Μία πανοραμική άποψη του Λίνκολν Σέντερ μπορείτε να δείτε "εδώ".


* * *

ΚΑ' εβδομάδα



Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε το πρόγραμμα της εικοστής πρώτης εβδομάδας των δωρεάν αναμεταδόσεων σπουδαίων παραστάσεων από τη βραβευμένη σειρά ζωντανών μεταδόσεων Live in HD.





Κάθε ημέρα διατίθεται δωρεάν μία νέα όπερα στις 19:30 (ώρα Νέας Υόρκης) και είναι διαθέσιμη για περίπου 23 ώρες με αγγλικούς, γερμανικούς, ισπανικούς, γαλλικούς, ιταλικούς, πορτογαλικούς κ.ά. υπότιτλους.

Για την Ελλάδα η προγραμματισμένη έναρξη κάθε νέας όπερας είναι 7 ώρες αργότερα, δηλαδή στις 02:30 ώρα Ελλάδος την επόμενη ημέρα και είναι διαθέσιμη έως την μεθεπόμενη στις 01:30 περίπου*. Π.χ. η παράσταση της Δευτέρας που δίνεται δωρεάν στις 19:30 ώρα Νέας Υόρκης, θα παραμείνει διαθέσιμη για την Ελλάδα όλη την Τρίτη (δηλαδή από τα ξημερώματα της Τρίτης στις 02:30 έως τα ξημερώματα της Τετάρτης στις 01:30* κ.ο.κ.).

Οι διαδικτυακές αναμεταδόσεις υπό τον τίτλο «Nightly Met Opera Streams» διατίθεται στην αρχική σελίδα της ΜΕΤ στην διεύθυνση: metopera.org (σελίδα: Nightly opera stream)

Αναλυτικά το πρόγραμμα αναμεταδόσεων της κα' εβδομάδας έχει ως εξής:
  • Δευτέρα 3 Αυγούστου [για την Ελλάδα Τρίτη 4 Αυγούστου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Τετάρτης] – Ο μαγικός αυλός του Μότσαρτ. Μουσική διεύθυνση: James Levine. Με τους: Ying Huang, Erika Miklósa, Matthew Polenzani, Nathan Gunn και René Pape. [Μεταδόθηκε στις 30.12.2006].
  • Τρίτη 4 Αυγούστου [για την Ελλάδα Τετάρτη 5 Αυγούστου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Πέμπτης] – Τα παραμύθια του Χόφμαν του Όφενμπαχ. Μουσική διεύθυνση: Yves Abel. Με τους: Erin Morley, Hibla Gerzmava, Kate Lindsey, Christine Rice, Vittorio Grigolo και Thomas Hampson. [Μεταδόθηκε στις 31.1.2015].
  • Τετάρτη 5 Αυγούστου [για την Ελλάδα Πέμπτη 6 Αυγούστου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Παρασκευής] – Σιμόν Μποκανέγκρα του Βέρντι. Μουσική διεύθυνση: James Levine.Με τους: Kiri Te Kanawa, Plácido Domingo, Vladimir Chernov και Robert Lloyd. [Μεταδόθηκε στις 26.1.1995]
  • Πέμπτη 6 Αυγούστου [για την Ελλάδα Παρασκευή 7 Αυγούστου από τις 02:30 έως τις 01:30 του Σαββάτου] – Μαντάμα Μπάτερφλαϊ του Πουτσίνι. Μουσική διεύθυνση:  Karel Mark Chichon. Με τους: Kristine Opolais, Maria Zifchak, Roberto Alagna και Dwayne Croft. [Μεταδόθηκε στις 2.4.2016]
  • Παρασκευή 7 Αυγούστου [για την Ελλάδα Σάββατο 8 Αυγούστου έως τις 01:30 της Κυριακής] – Πάρσιφαλ του Βάγκνερ. Μουσική διεύθυνση: James Levine. Με τους: Waltraud Meier, Siegfried Jerusalem, Bernd Weikl και Kurt Moll. [Μεταδόθηκε στις 28.3.1992]
  • Σάββατο 8 Αυγούστου [για την Ελλάδα Κυριακή 9 Αυγούστου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Δευτέρας] – Αγριππίνα του Χέντελ. Μουσική διεύθυνση: Harry Bicket. Με τους: Brenda Rae, Joyce DiDonato, Kate Lindsey, Iestyn Davies, Duncan Rock και Matthew Rose. [Μεταδόθηκε στις 29.2.2020]
  • Κυριακή 9 Αυγούστου [για την Ελλάδα Δευτέρα 10 Αυγούστου από τις 02:30 έως τις 01:30 της Τρίτης] – Δον Τζιοβάννι του Μότσαρτ. Μουσική διεύθυνση: Fabio Luisi. Με τους: Hibla Gerzmava, Malin Byström, Serena Malfi, Paul Appleby, Simon Keenlyside και Adam Plachetka. [Μεταδόθηκε στις 22.10.2016]



(*) Από την στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η έναρξη (play) του βίντεο -ακόμη και αργά μετά τα μεσάνυχτα, η αναμετάδοση θα ολοκληρωθεί κανονικά, ακόμη κι αν η διάρκειά της είναι μεγάλη. Αρκεί να μην γίνει ανανέωση της σελίδας μετά τις 02:30 (19:30 ώρα Νέας Υόρκης), καθ’ ότι σε αυτήν την περίπτωση θα φορτώσει η νέα όπερα.



Η χωρητικότητα της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης είναι 4.039 άτομα (3.794 καθήμενοι και 245 όρθιοι). 


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ