17.3.21

ΟΔΟΣ: Οι ανοικτοί λογαριασμοί της Καστοριάς με τους ψεκασμένους


ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 10.9.2020 | 1045


Οι πυρκαγιές ή εμπρησμοί στην Μόρια της Λέσβου που είχαν σαν αποτέλεσμα την διάλυση των δομών και την άτακτη ανάπτυξη πολλών χιλιάδων φιλοξενούμενων, μεταξύ των οποίων υπάρχουν φορείς του κορωνοϊού και άλλων ασθενειών και την ανάμειξή τους με τον υπόλοιπο πληθυσμό του νησιού, προδίδει την έναρξη φαινομένων που αρμόζουν σε ασύμμετρο πόλεμο. 

Αν πίσω απ’ αυτόν κρύβεται ξένο κράτος ή συνδέεται το γεγονός με την σοβαρή κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο ελληνικός λαός ίσως να μη το μάθει ποτέ. Ούτε ο λαός της Καστοριάς θα πληροφορηθεί ποτέ και με πλήρη διαφάνεια, εάν μερικές από τις χιλιάδες αυτών των δύστυχων ανθρώπων καταλήξουν σε περιοχή της Καστοριάς. 

Όμως οι εξελίξεις αυτές χρονικά συμπίπτουν και με τις κινητοποιήσεις των ψεκασμένων κατά των μασκών, που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός και ότι είμαστε θύματα μιας διεθνούς συνωμοσίας, όπως συμπίπτουν και με την έναρξη της σχολικής περιόδου, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή των πρόσφατων συγκεντρώσεων. Τέτοια συγκέντρωση είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει και στην Καστοριά που στο ύπατο επίπεδο των εκλεγμένων της, αλλά και των προτύπων της ή και των διαμορφωτών της κοινής γνώμης, δεν έχει συμμορφωθεί πλήρως με όσα μέτρα κρίνονται αναγκαία. 

Το ενδεχόμενο μεταξύ των εκλεγμένων ή και των διορισμένων, αλλά ισόβιων αξιωματούχων πολιτικών ή άλλων αρχών να φιλοξενούνται ψεκασμένοι, εδώ στην Καστοριά, δεν μπορεί καθόλου να αποκλειστεί. Το αντίθετο μάλιστα. 

Η Καστοριά έχει μακρά παράδοση ψεκασμένων. Από την εποχή που οι προνομιακοί, με το αζημίωτο φυσικά, διαχρονικοί συνομιλητές όλων των αρχών, υποστήριζαν ότι οι πιστωτικές κάρτες είναι όργανα του Σατανά και έχουν κάπου το 666, όπως και κάτι τσιπάκια –που δεν είναι πατατάκια. 

Αλλά και στην συνέχεια από τότε που αλάλαζαν για την καθιέρωση του νέου τύπου αστυνομικών ταυτοτήτων που δεν δηλώνουν το θρήσκευμα. 

Από την εποχή του Μιλόσεβιτς, των οπαδών του Σαντάμ Χουσεΐν, του Μουαμάρ Καντάφι, των (πολιτικά) ερωτευμένων του Πούτιν και των θαυμαστών του Ερντογάν που προέβαιναν σε δημόσια προπαγάνδα υπέρ της Οθωμανικής Τουρκίας, η Καστοριά έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τους ψεκασμένους. 

Οι οποίοι στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, βρήκαν στα δεξιά και αριστερά τους πολιτικούς εκφραστές και εκπροσώπους τους. Με κορυφαίο τον κ. Π. Καμμένο το γνωστό «στα τέσσερα, στα τέσσερα», που αίφνης όλοι έχουν ξεχάσει. 

Όμως ο κορωνοϊός δεν αστειεύεται. Η παγκόσμια κοινότητα, προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση. Να μην επαναληφθούν οι συνέπειες της ισπανικής γρίππης, της πανδημίας των αρχών του 20ου αιώνα, εποχή που δεν υπήρχαν ευτυχώς οι σημερινοί ψεκασμένοι σε όλα τα πόστα. Πολιτείας, Εκκλησίας, Διοίκησης. 

Ώστε εν όψει και του χειμώνα που έρχεται, τα πρόσωπα που υποτίθεται ότι παραδειγματίζουν με την στάση τους εδώ στην Καστοριά, βουλευτές, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχης, πολιτευτές, σύμβουλοι κ.ο.κ., όπως και οι κληρικοί, οφείλουν με την στάση τους και τις τοποθετήσεις τους, ακόμη και εάν είναι απλές φωτογραφίες, να αποτελούν πρότυπα ευθύνης. 

Για την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις, τα υπόλοιπα μέτρα ατομικής υγιεινής και κοινωνικής ευαισθησίας. Και όχι να κάνουν το αντίθετο. Επιτρέποντας τους καχύποπτους να υποθέτουν ότι ανήκουν στην μυστική οργάνωση των ψεκασμένων.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1045



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ