3.8.21

Λόγος & Αντίλογος



Αγαπητοί μου συμπατριώτες,

Με την σημερινή μας αναφορά θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα πολλά και συνεχόμενα παιχνίδια εις βάρος μας, τα οποία γίνονται, όχι από ξένο εχθρό, αλλά από την περιφερειακή διοίκηση της Κοζάνης.

Το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι στον Νομό μας, έγινε πρόσφατα, και το μάθαμε όλοι εμείς, και με όσα ακούσαμε ερχόμαστε να εκφράσουμε το μεγάλο παράπονο και πόνο που μας προξένησε η εσκεμμένη παραγκώνιση του νομού μας, από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Δυτικής Μακεδονίας.

Ένα μεγάλο σε σημασία και διαχρονικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με πάρα πολλά ευρώ. Η Κοζάνη αγκαλιά με την Φλώρινα έπαιξαν, ένα απαράδεκτο και αισχρό παιχνίδι εις βάρος μας.Το σχέδιο ενώ ομιλεί για Δυτική Μακεδονία, αναφέρεται σε δύο νομούς, το οποία θα λάβουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Κοζάνης λειτούργησε πέρα για πέρα μεροληπτικά, συμφεροντολογικά και αντιδεοντολογικά. Απέκλεισε δύο Νομούς, Καστοριά και Γρεβενά, για γνωστούς λόγους. Τα Γρεβενά με την Εγνατία Οδό, δεν έχουν καμιά σχέση με την Κοζάνη, γιατί σε μισή ώρα πηγαίνουν στα Ιωάννινα. Απομακρύνθηκαν από την επιρροή της Κοζάνης επαγγελματικά και για τις διοικητικές υπηρεσίες κ.λπ.

Οπότε το μόνο θύμα έμεινε η Καστοριά, την οποία έχουν από χρόνια στην κωλότσεπη και καθυστερούν όλα τα εγκριθέντα έργα, είτε μικρά είτε μεγάλα όπως σύραγγα Κλεισούρας, το φράγμα Νεστορίου, Γέρμας και άλλα, καθώς και στην κατανομή των ετήσιων χρηματοδοτήσεων με ψιχία συγκριτικά με τους άλλους νομούς.

Αυτή τη φορά, οι «φίλοι» γείτονές μας αποκαλύφθηκαν τελείως και ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε δυναμικά. Γιατί ο αφανισμός θα είναι πολύ γρήγορος για τον Νομό μας, αφού η μακροχρόνια πτωχοποίηση των 35 χρόνων, και λόγω της μεγάλης ανεργίας του πληθυσμού από την κρίση της γούνας, έφυγαν 10 χιλιάδες οικογένειες και ο Νομός από 60 χιλιάδες πληθυσμό που είχε, σήμερα δεν έχει ούτε 35 χιλιάδες και φθίνει συνεχώς. 

Αυτό το γνώριζε καλά η Περιφέρεια, αλλά όμως το παρέβλεψε και με ευθύνη της μας αδίκησε κατάφορα. Γίναμε το Σουλτανάτο της Κοζάνης και ξέρουμε καλά τι μπορεί ακόμα να πάθουμε, γιατί σύντομα, αφού μας πήραν τις σχολές, θα μας πάρουν και το Νοσοκομείο και το αεροδρόμιο, και η σκλαβιά μας θα οριστικοποιηθεί. 

Λοιπόν, πατριώτες, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Έχουμε επάνω από το κεφάλι μας μεγάλο τύραννο. Πρέπει να τον κόψουμε τη φόρα το γρηγορότερο.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, έφθασε η ώρα σου να οργανώσεις την κοινωνία της Καστοριάς, εργαζομένους, επαγγελματίες, επιστήμονες κάθε κλάδου, τον ανώνυμο λαό για διαμαρτυρία και εσύ με τους άλλους φορείς να επισκεφθείς τα κυβερνητικά όργανα για την δικαίωσή μας. Το γρηγορότερο, γιατί αυτή η πράξη φαίνεται ακόμη και χειρότερη από την ονομασία του Μακεδονικού ζητήματος.

Είδατε τους Κοζανίτες ότι και για το Μακεδονικό έκαναν την πάπια, δεν βγήκαν στα συλλαλητήρια με σκοπιμότητα να καλοπιάσουν την Κυβέρνηση Τσίπρα. Πλακάκια έκαναν. Σύρθηκαν σε δήθεν συλλαλητήρια προτού είναι αργά και γίνει ο αφανισμός μας.

Έτσι όπως το πάνε, δεν θα φυτρώσει κανένας επιστημονικός κλάδος στην Καστοριά και σε λίγο θα φύγει και ο λιγοστός πληθυσμός που έμεινε, εξ αιτίας της παραγκώνισης της Περιφέρειας. 
Εμείς σταματούμε μ’ αυτά τα λίγα. Εσείς μπορείτε να κάνετε πολλά για να σώσετε και τον εαυτό σας μαζί με τον Νομό.

Φιλικότατα
Νίκος Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Δεκεμβρίου 2020, αρ. φύλλου 1058


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ