1.12.21

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ο εμβολιασμός του covid-19



Σε αυτή τη χώρα και μέσα στην καταιγίδα της πανδημίας του covid-19 δεν υπάρχουν πράγματα για να σου αναπτερώσουν το ηθικό και πολύ περισσότερο να σε κάνουν περήφανο. Εξαίρεση αποτελεί η οργάνωση των εμβολιασμών και ιδιαίτερα αυτών που γίνονται στα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Χωρίς να τυπωθεί μία σελίδα χαρτιού, χωρίς πρωτόκολλο, (Η Δασική Υπηρεσία Καστοριάς μου έδωσε στις 13 Οκτωβρίου 2020 αριθμό πρωτοκόλλου 151.922. Αυτοί που προστατεύουν τα δάση με το ένα χέρι με το άλλο τα εξαφανίζουν!), γεγονός πρωτοφανές για χώρα όπου βασιλεύει η γραφειοκρατία, οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση ενημερώνονται για το ραντεβού τους, το κατοχυρώνουν ή το αλλάζουν και ενημερώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για το ραντεβού του εμβολιασμού.

Σε έναν άρτια οργανωμένο χώρο, στο περίπτερο 13 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με τη στελέχωση των ανδρών και γυναικών των ενόπλων δυνάμεων σε υποδέχονται με ευγένεια και χαμόγελο, σε εξετάζει γιατρός αφού συμπληρώσεις το ιστορικό σου (δεν πρωτοκολλάται γεγονός πρωτοφανές για τα Ελληνικά δεδομένα!, αλλά ενημερώνεται ο υπολογιστής για την άφιξή σου) και προχωράς στο θάλαμο εμβολιασμού. Λίγα λεπτά αργότερα δέχεσαι την πολυπόθητη δόση και αφού παραμείνεις ένα τέταρτο για τυχόν εμφάνιση παρενεργειών αναχωρείς. 

Τα επαινετικά σχόλια των συμπατριωτών που πέρασαν από τη διαδικασία δίνουν και παίρνουν καθώς οδηγούνται προς την έξοδο. Να λοιπόν που μια μικρή χώρα δίνει ένα ακόμη παράδειγμα πρωτοποριακής δράσης. Οι φίλοι μας στην Αμερική, η Βαρβάρα και ο Αποστόλης, διέσχισαν 600 και πλέον μίλια για να φθάσουν στη Βιρτζίνια, όπου και εμβολιάστηκαν. Μαθαίνω ότι και Έλληνες από τη Γερμανία επιστρέφουν στην πατρίδα για να εμβολιαστούν. 

Με τη δεύτερη δόση θα μπορέσουμε όσοι εμβολιαστήκαμε, να τυπώσουμε ηλεκτρονικά και τη βεβαίωση εμβολιασμού. Καθώς προχωρούσα προς την έξοδο παρατήρησα δεκάδες θέσεις εμβολιασμού να παραμένουν ανενεργές γιατί δυστυχώς τα εμβόλια που φθάνουν στο εμβολιαστικό κέντρο δεν επαρκούν για την ενεργοποίηση όλων των θέσεων.

Να συγχαρούμε τους εμπνευστές του έργου που το σχεδίασαν και το υλοποίησαν και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι σε θέση να μας σώσουν όχι μόνον από ορατούς εχθρούς, αλλά και από αοράτους. Να ευχηθούμε παρόμοιες διαδικασίες να γίνουν ρουτίνα σε άλλες άκρως γραφειοκρατικές διαδικασίες, π.χ. μεταβίβαση ακινήτων. Φίλος που απέκτησε κυριότητα σε ακίνητο το 2015 και το πουλά του ζητάνε να κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι πληρώθηκε ο ΕΝΦΙΑ για 4 προ του 2015 έτη! Σε αυτή τη χώρα θα τρελαθούμε!

Η μοναδική παραφωνία που παρουσιάστηκε από παράνομους εμβολιασμούς μερικών κολλητών-παρατρεχάμενων θυλάκων εξουσίας σε εμβολιασμούς που έγιναν σε κοινωνικές δομές, πρέπει να παταχθεί μαζί με τους νοσταλγούς του ρουσφετιού και της εκδούλευσης. 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 18 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1072.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/12/21

    «Έλληνες από τη Γερμανία επιστρέφουν στην πατρίδα για να εμβολιαστούν.»
    Ναι κύριε ,οι μετανάστες της Γερμανίας σκοτώνονται να βρουν πτήση για να έρθουν για εμβολιασμό στην Ελλάδα του Κούλη, λες και ζουν στην Ουγκάντα. Τέτοια σας λένε για σας παρηγορήσουν μην τυχόν και ξεσηκωθείτε και τους γδαρετε για τα όργια που κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/12/21

      Εμένα προσωπικά με αφήνει τελείως αδιάφορο ο Κούλης Χρυσός αλλά ενώ αυτοί διαπράτουν όργια, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσαν από το '75 κι εδώ έκαναν θαύματα....!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/12/21

      Δεν είπε κανένας εδώ ότι οι προηγούμενοι έκαναν θαύματα. Τώρα, εσύ πού το διάβασες, ένας ο θεός ξέρει.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ