ΟΔΟΣ 3.2.2022 | 1112 |
«Μεγάλη Ιδέα»
Η κυρία υφυπουργός, που φέρεται να προσήλθε σ’ αυτές τις απομακρυσμένες επαρχίες του νεοδημοκρατικού θρόνου, για μια ευχάριστη διήμερη παραμονή, Σάββατο-Κυριακή όλα πληρωμένα φυσικά και full pension, στο τέλος δεν είπε σχεδόν απολύτως τίποτε για τα όνειρα που βλέπουν και στον έως τώρα πολιτικό τους ξύπνιο, οι τοπικοί εκλεγμένοι.
Διαβάστε επίσης:
ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΔΑΟΥΤΟΠΟΥΛΟΥ:
Ώδινεν Όρος και...
Πρέπει να δοθούν άδειες για κατασκευή φωτοβολταϊκών συστημάτων μεγαλύτερων από 10kw επί στέγης ή επί γηπέδου της τάξης των 50, 100, 200, 500 kw σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις.
ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Η απεικόνιση της δυστυχίας
Το παθαίνω κάθε φορά που τον συναντώ. Και προσπαθώ να απωθήσω την εικόνα αυτή, να σκεφτώ κάτι πιο ευχάριστο.
ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Εδώ στην χιονο-αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας έσπευσαν να χλευάσουν την ταλαιπωρία των χιλιάδων ανθρώπων της Αττικής. Και μία εβδομάδα αργότερα έκλεισαν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες χωρίς καν να έχει ακολουθήσει χιονόστρωση των δρόμων.
ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΜΠΑΓΓΟΥ:
Μικροί Αϊνστάιν
Στην Ελλαδίτσα μας, και οι τραγουδιστές μας νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ιατρικές έρευνες και... τις κάνουν.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ:
FBI «συλλαμβάνει… Πεντάγωνο».
Καταδίκη κορυφαίου αμερικανού επιστήμονα, λόγω Γιουχάν
Λόγος & Αντίλογος:
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ
ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΟΔΟΣ:
Και πορεύεται η Καστοριά
Και πορεύεται η Καστοριά
Σήμερα στην Καστοριά του 2022 πέπλο μεσαίωνα φιμώνει τα στόματα. Σαν να μην υπάρχουν ηθικοί, τουλάχιστον ηθικοί, αυτουργοί. Και πορεύεται η Καστοριά, σαν στρουθοκάμηλος, ψηλή-ψηλή και καμαρωτή.
- Αντώνης Μαθάς: Ο Μέγας Φώτιος - Επιμέλεια: Σ. Ευθυμιάδου.
- Το facebook & instagram της υπουργού
- Η βίαιη πλευρά της Θεσσαλονίκης [διάβαζε και Καστοριά]
- Παγκόσμια ημέρα υγροτόπων
- Το αίμα κυλάει, δικαιοσύνη ζητάει
- Οι κυρίες Ζαχαράκη και Γκερέκου πίνουν στην Κοζάνη στην υγειά της Δυτικής Μακεδονίας
...κι άλλα.
Πέμπτη 3.2.2022 | 1112
"ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΠΑΟΚ" λένε και τα δικά μας τσογλάνια. Πώς καταντήσαμε έτσι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΡώτησε τον Ζήση, αυτός ξέρει
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔιαγραφήΓέμισε με [....] θεούσους ψεκασμένους και ανεμβολίαστους τα ΜΜΕ.
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔιαγραφήΤο ξεφτιλίσαμε λίγο ή μου φαίνεται; Μήπως σε λίγο θα μας πείτε το ίδιο και για τους καρκινοπαθείς που στο διαλυμένο Ε.Σ.Υ. δεν βρίσκουν να εγχειριστούν ή να κάνουν τις χημειοθεραπείες τους άρα και σε αυτή την περίπτωση θα πούμε "επόμενη εξέλιξη";
ΔιαγραφήΓια συνέλθετε λίγο και κοιτάξτε να κατευθύνετε την οργή σας εκεί που αξίζει.
Μερικοί χαίρονται που πέθανε ο γείτονας τους επειδή ήταν ανεμβολίαστος και τρέχουν να ανάψουν κερί για τον θάνατο τις κάθε σελέμπριτυ. Τι κατάντια έχουμε.....
ΔιαγραφήΤου γείτονα ήταν επιλογή του να πεθάνει. Πήρε το ρίσκο και μας απάλλαξε από την ηλιθιότητα του....
ΔιαγραφήΦυσικά ο ηλίθιος γείτονας να πάει στο διάολο. Η πανέξυπνη σελέμπριτυ τουλάχιστον έκανε κοινωνικό έργο, μας έδειχνε τον πισινό της και μας ικανοποιούσε. Εγώ έβλεπα τα σέλφι της αραχτός στην πολυθρόνα με τσιγαράκι και τσιπουράκι.
ΔιαγραφήΕσύ που γράφεις για τον γείτονα που σε απάλλαξε από την ηλιθιότητα του κάνε μας την χάρη και πήγαινε μια βόλτα στα σχόλια του iefimerida, θα σου αρέσουν τόσο που θα μείνεις εκεί πίστεψέ με. Θα βρεις πεδίον δόξης λαμπρό να ξεδιπλώσεις την μισανθρωπιά σου και τον κοινωνικό αυτοματισμό για κάθε κοινωνική ομάδα που στοχοποιείται ανά τους καιρούς, μην χάνεις χρόνο, τους λείπεις ήδη.
ΔιαγραφήΔεν τον απάλλαξε από την ηλιθιότητα, αντίθετα του την αύξησε.
ΔιαγραφήΕσχατολογικόν. Συνεχίστε τέκνα μου να μην εμβολιάζεστε με το καταραμένο μπόλι και ο Μπόραβος θα αγοράσει και ξενοδοχείο το καλοκαίρι...
Διαγραφήπρωτόγονα ένστικτα όπως στα τούρκικα σίριαλ.
ΔιαγραφήΔεν είναι τυχαίο που η Καστοριά έχει την κατάντια που της αξίζει αφού της πρέπουν οι αρνητές των εμβολίων ηλιθιοι και οι οποίοι ηλίθιοι ψηφίζοντας αυτούς που επιλέγουν τα λουζόμαστε όλοι....συνεχίστε και θα γίνει η Καστοριά συνοικία του τοιχιού.....
ΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΔιαγραφήΠαράξενη λογική ρε παιδί. Θέλεις να πεις ότι την Καστοριά την κατέστρεψαν οι αρνητές των εμβολίων που ψήφισαν τον Γιάννη; Δεν βγαίνουν οι υπολογισμοί. Η Καστοριά είναι στις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων. Οπότε η μειοψηφία των ανεμβολίαστων δεν μπορεί να δώσει εκλογικές πλειοψηφίες.
ΔιαγραφήΜήπως είναι ανάποδα; Δηλαδή η πλειοψηφία των εμβολιασμένων να έδωσε πλειοψηφία στον Γιάννη;
Απλή λογική φίλε. Ποιόν είχες καθηγητή λογικής στο Λύκειο; Τον φιλόλογο με το [....]
1. Φιλόλογος με [....]
Διαγραφήσυμπληρώστε το κενό [....] με μία από τις απαντήσεις.
1. τούρκικη προφορά
2. καστοριανή προφορά
3. σλάβικη προφορά
4. τοιχιώτικη προφορά
Νομίζω ότι έχει ωριμάσει η σκέψη για την αποκλειστική ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και την κατάργηση της έντυπης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σημερινή μορφή της μέσω του blogspot είναι εκτός εποχής, με όλους τους περιορισμούς ενός μέσου που εδώ και καιρό πνέει τα λοίσθια. Θα πρέπει και αυτή να αναβαθμιστεί πάραυτα.
Η κατάργηση της έντυπης θα εξασφαλίσει ικανό ποσό για τη διατήρηση μόνο της ηλεκτρονικής έκδοσης, και με τη βοήθεια χορηγών - διαφημίσεων, ή με συνδρομητικό μοντέλο (δυσκολότερο), μπορεί να είναι και οικονομικά βιώσιμη.
Η παρουσίαση των άρθρων θα γίνει πολύ καλύτερη από τη στεγνή, παλαιομοδίτικη εμφάνιση του Blogger και πιο προσιτή σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Η δε επικοινωνία ουσιαστικότερη, πιο επώνυμη και υπεύθυνη και όχι του τύπου ο ανώνυμος την είπε στον ανώνυμο και ο διαχειριστής διέγραψε τα σχόλια (?????).
Υπάρχουν εξαιρετικά templates ιστοσελίδων για να υποστηρίξουν και να αναδείξουν καλύτερο το ρετρό στυλ της έντυπης έκδοσης.
Φιλικά πάντα η υπόδειξη.
Συνέχεια του προηγούμενου post
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπως έτσι δεν θα έδειχνε καλύτερη η Οδός:
http://old-newspaper.com/demo/
ή
http://html.cwsthemes.com/pressview/index.html
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι αναγνώστες της ΟΔΟΥ δεν χαρίζουν κάστανα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού φτάσανε να ασκούν κριτική και στην ίδια την έκδοση της εφημερίδας, σημαίνει ότι καλά προχωράμε. Με τον ίδιο σεβασμό που δείχνει ο Εκδότης επί πολλά χρόνια, πιστεύουμε ότι θα εξετάσει και αυτήν την πρόταση και θα κινηθεί αναλόγως.
Επί τη ευκαιρία όμως, δίνεται η δυνατότητα να εκφραστούν και λίγες σκέψεις για το υπ’ αριθμ. 1 στα ΠΡΟΣΩΠΑ της ΟΔΟΥ. Εξ αρχής ας είναι ξεκάθαρο ότι συνειδητά δεν υπάρχει καμία εμπάθεια ούτε προς το πρόσωπο ούτε προς το θεσμό και όλα τα γραφόμενα αφορούν μια γενικότερη νοοτροπία και συμπεριφορά, που φυσικά εκδηλώνεται και από άλλους.
Ποιο είναι το θέμα;
Το τελευταίο δημοσίευμα που διαβάσαμε αφορά στην “πρωτότυπη γνωριμία” του Μητροπολίτη με τα παιδιά των Κατηχητικών. Όσο και να φαίνεται εντυπωσιακή και “δικαίωμά του”, ας το ξανασκεφθεί και ο ίδιος. [Δεν χρειάζεται να δοθεί διαβεβαίωση της καλής προαίρεσης. Ας διαβάσουν οι αναγνώστες και ας καταλάβουν οι ίδιοι, όχι τόσο για τα κίνητρα, όσο πού μας οδηγούν τέτοιες κινήσεις].
Ως λαός φιλόχριστος υποδεχθήκαμε τον νέο μας Ποιμενάρχη με την αίσθηση του “Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου”. Αυτό δεν αρκεί;
Είναι ανάγκη να διαβάζουμε κατ’ επανάληψιν το βιογραφικό του, με αποτέλεσμα αρκετοί να προσκολληθούν στο δικό του πρόσωπο;
Σίγουρα ήλθε με καλές συστάσεις και καλές προθέσεις, αλλά ανθρωπίνως ας θυμόμαστε όλοι ότι στην οδήγηση εκτός από το γκάζι χρειάζεται και το φρένο.
Φρένο λοιπόν! Κλείνουν τρεις μήνες και η ιστοσελίδα της Μητρόπολης είναι γεμάτη από τις προσωπικές του εμπειρίες (και ως ένα βαθμό δικαίως), αλλά μας λείπουν τα κείμενά του.
Εδώ ο κόσμος καίγεται και περιμένει να ξεδιψάσει.
Άλλη φορά ελπίζω να μπορέσω να γράψω πιο απτά παραδείγματα, όσον αφορά καυτά ζητήματα θεολογικά αλλά και κοινωνικά, όπου αναμένεται η θέση της Μητρόπολης.
Συνοδοιπόρος
Σιγά μην καίγεται ο κόσμος και περιμένει να ξεδιψάσει. Αυτό μας έλειπε να " ξεδιψάγαμε" από τον βούρκο της ψευτιάς και της ανυπαρξίας. Άσε μας δικέ μου....
ΔιαγραφήΕυλογημένος ήρθε και έφυγε και ο προηγούμενος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το πιστεύω! Μόνο σ' εμένα εξαφανίστηκε το πειστήριο; Για γκουγκλάρετε παρακαλώ "Ο πρωτότυπος τρόπος γνωριμίας του Καστορίας...", για να δούμε μήπως το απέσυρε το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων, γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ήταν επίσημη ανακοίνωση της Ι.Μ. Καστορίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttps://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/48267-o-prototypos-tropos-gnorimias-tou-kastorias-kallinikou-me-ta-katixitika
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που είναι ακόμη νωρίς, ας προσέξει ο Σεβασμιότατος τα ΜΜΕ που κυνηγάνε τις αποκλειστικότητες. Από ό,τι έδειξε η πείρα δεν βγαίνουν σε καλό. Διαλυτικά δουλεύουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧίλιες φορές καλύτερα τα δελτία Τύπου.