12.2.22

ΟΔΟΣ: Η Μεγάλη Σχολή της Καστοριάς


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 15.4.2021 | 1075


Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επικαιρότητα, δημιουργική επικαιρότητα με νέα, γεγονότα, συμβάντα, μελλούμενα κ.ο.κ., η περιοχή βρίσκει πάντα τρόπους να αναδείξει τις σοβαρές παθογένειές της. Τις οποίες κατορθώνει να παρουσιάζει, ως επικαιρότητα. Και πείθει. 


Οι λέξεις καπάτσος και η καπατσοσύνη έχουν ρίζα λατινική. Είναι, από τις πολλές του καθημερινού λεξιλογίου που έχουν ξένη, στην συγκεκριμένη περίπτωση ιταλική προέλευση. Έχουν όμως εθνικοποιηθεί και πολιτογραφηθεί ελληνικές.

Η αναφορά είναι ενδεικτική αλλά ταυτόχρονα μπορεί να περιγράψει πολλούς από τους σημερινούς πολιτικούς. Ή αυτούς που τέλος πάντων κατέχουν δημόσια αξιώματα. Η καπατσοσύνη δεν είναι απαραίτητα στοιχείο αρνητικό, εάν με αυτή πετυχαίνει κάποιος στόχους και αποτελέσματα για το κοινωνικό σύνολο. 

Στην Καστοριά παρ’ όλο που τα τελευταία πολλά χρόνια είτε από καπατσοσύνη είτε από συστηματική προσπάθεια και ικανότητα, δεν έχει γίνει κανένα απολύτως έργο, ωστόσο θα μπορούσε να ιδρυθεί επάξια μια ακόμη σχολή. 

Κάποτε υπήρχε Σχολή Γουνοποιΐας και έφυγε η Γούνα, αργότερα Σχολή… Βυζαντινών Οργάνων (έμειναν τα ούτια και οι χορδές) οραματίζονται την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (συγκριτικά) χωρίς... τουρίστες. Γιατί όχι και στην Μεγάλη των Καπάτσων Σχολή. Τουλάχιστον απ’ αυτούς φαίνεται να διαθέτει αρκετούς καθηγητές και μαέστρους του είδους.


* * * 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 15.4.2021 | 1075 | σ.4


Τα γεγονότα —που ως επικαιρότητα προκλήθηκαν και δεν προέκυψαν— αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι ένα πλήρες moratorium εκτονώνει σχέσεις του πολιτικού κόσμου με την δημοτική αρχή. Θα μπορούν τώρα στον Δήμο Καστοριάς να επικαλούνται ως περγαμηνές τα εύσημα του κυβερνητικού βουλευτή και να ποζάρουν ως κήνσορες του φιλελευθερισμού. Οι Άνταμ Σμίθ της Καστοριάς.



* * *

Η παρατήρηση αυτή δεν συνιστά μομφή ή ειρωνεία αλλά διαπίστωση. Όπως οι δρόμοι της πόλης έχουν αμέτρητες λακκούβες και θα ήταν άρνηση της πραγματικότητας να αποσιωπάται το πρόβλημα, το ίδιο ισχύει και με την τοπική καπατσοσύνη.

Μια μόνο ακόμη και επιπόλαιη ματιά ανάλυσης στην δημόσια ζωή της Καστοριάς που να καλύπτει περισσότερα από 15 χρόνια στο παρελθόν, δείχνει ότι το πρόσωπο της πανελλήνιας επικαιρότητας κ. Μένιος Φουρθιώτης, είτε αθώος είτε όχι (αυτό θα κριθεί αλλού), κάλλιστα θα μπορούσε να κατάγεται από την Καστοριά. 

Και να εκπροσωπεί τον πολίτη, τον πολιτικό, τον δημοσιογράφο. Αν μη τι άλλο είχε καπατσώσει προσωπική φρουρά από την Ελληνική Αστυνομία. 

Παλιότερα στην κοινή αντίληψη του μέσου Καστοριανού πολίτη, η διεκδίκηση και κατοχή αξιώματος σε εκλογές ήταν κατά βάση διαδικασία συνυφασμένη με κάτι ιδιαίτερα υψηλό. Ακόμη και εξιδανικευμένο. 

Η πρώτη σημαντική υποχώρηση στον εκλογικό πήχη, τουλάχιστον στην μεταπολιτευτική περίοδο, καταγράφεται με τις δημαρχιακές υποψηφιότητες των αείμνηστων Σωτηρίου Ζήκου και Ιωάννη Αϊβάζη. Χωρίς να προέρχονται από κάποια παραδοσιακή δεξαμενή δυνητικών πολιτικών (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί κοκ) βρέθηκαν να διεκδικούν το αξίωμα του δημάρχου. 

Ωστόσο ακόμη και η υποψηφιότητα εκείνων είχε κάποιο στίγμα. Μια υπαρκτή νοηματοδότηση. Ο μεν πρώτος ως δοτός δήμαρχος επί δικτατορίας, πάντα ατσαλάκωτος με κουστούμι και γραβάτα, καμούφλαρε καλά την κάπως ανεξήγητη πολιτική του διαδρομή, πίσω από την φαινομενική αυστηρότητα. Δεν μιλούσε πολλά —και τι να πει άλλωστε.

Ο δε δεύτερος πάλι ως υποψήφιος του ΠαΣοΚ της εποχής, αρκετά πιο άνετος και με ζιβάγκο, επιστρατεύθηκε για να εκφράσει μια διαφορετική κατάσταση που βρισκόταν ακόμη στα πολιτικά σπάργανα. Και εκείνος δεν μιλούσε πολλά, ήταν Λάκων, εκών ή άκων —και σοφά έπραττε. 

Σταδιακά, με εκπτώσεις, διαλείμματα και εξάρσεις, η πολιτική ζωή της Καστοριάς από το επίπεδο της εκλογής δημοτικού συμβούλου έως και στα "ύπατα" για την περιοχή αξιώματα, έχει γνωρίσει εκπροσώπους ή απλά υποψήφιους απ’ όλα τα διαμετρήματα. Ικανούς, ανίκανους, λιγότερο, τσαρλατάνους της πολιτικής, αλεξιπτωτιστές και αλεξιπτωτίστριες αλλά και ράθυμους διαχειριστές της καθημερινότητας και δημοσιοσχεσίτες. 

Για παράδειγμα σε ελεύθερη απόδοση τίτλων και κρίσεων, σύμφωνα με την άποψη και τις κριτικές των κρατούντων σήμερα στον Δήμο Καστοριάς, όλοι οι προηγούμενοι, και ειδικά οι της προηγούμενης δημοτικής αρχής Ανέστη Αγγελή, ανήκουν σε μια από τις πιο πάνω χαρακτηριστικές κατηγορίες ή και σε πιο περίπλοκες καταστάσεις. Έτσι τουλάχιστον διαπίστωσαν μετεκλογικά οι νικητές της "Ώρα για δουλειά". Καμένη γη βρήκαν και παρέλαβαν μετεκλογικά κι ας δήλωναν συνεχιστές προεκλογικά. Και βάλθηκαν για την σωτηρία. 

Οι αναφορές αυτές, συμπτωματικές κατά τα πάντα, ταιριάζουν με πολλές εκφάνσεις της καθημερινότητας στην Καστοριά. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει επικαιρότητα, δημιουργική επικαιρότητα με νέα, γεγονότα, συμβάντα, μελλούμενα κ.ο.κ., η περιοχή βρίσκει πάντα τρόπους να αναδείξει τις σοβαρές παθογένειές της. Τις οποίες κατορθώνει να παρουσιάζει, ως επικαιρότητα. Και πείθει. 

* * *


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 15.4.2021 | 1075 | σ.5


Ναι, η Χρυσούλα Πατρώνου – Παπατέρπου διαφημίζει και προβάλλει την Καστοριά πανελληνίως και με το έργο της, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πέτρος Τόσκος την… επιπλήττει με την γκριμάτσα νηπιακής πνευματικής ηλικίας «έλεος»! Και έρχονται μετά οι κυβερνητικοί βουλευτές και μοιράζουν εγκώμια και το καλώς έχειν.



* * *

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθεί την Καστοριά αρμόδιος υφυπουργός, για τα έργα της σιδηροδρομικής σύνδεσης έως το Άργος Ορεστικό και των υδροπλάνων. Οπότε μια νέα επικαιρότητα μια άλλη προσδοκία που μπορεί να έχει και προεκλογικό άρωμα θα υποκαταστήσει την πραγματικότητα. 

Όμως η περίπτωση του "ξεπουλήματος" του λατομείου της Μακεδνός ΑΕ (οι λέξεις ξεπούλημα και ξέπλυμα έχουν μια ενδιαφέρουσα ακουστική συνάφεια), συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη και πήρε άλλες διαστάσεις. 

Αυτό έγινε πιο αισθητό και μετά την δημόσια εγκωμιαστική παρέμβαση του βουλευτή (Ν.Δ.) κ. Ζήση Τζηκαλάγια. Ο οποίος εξέφρασε δημόσια την μεγάλη χαρά και ικανοποίησή του υπέρ της προσωρινής πλειοδότριας εταιρείας στο όνομα του φιλελευθερισμού της Νέας Δημοκρατίας και της «τόλμης» της δημοτικής αρχής. Τα βρήκε όλα άψογα. [σχετικά "εδώ", "εδώ" και "εδώ"]

Παρεμπιπτόντως τις ίδιες ημέρες, η χώρα άρχισε να ενημερώνεται για τις ερευνώμενες δραστηριότητες του Μένιου Φουρθιώτη. Ενώ μερικές ημέρες μετά, εκτελέσθηκε μαφιόζικα δημοσιογράφος στην Αθήνα, επειδή δεν άρεσε σε κάποιους και επειδή οι κάποιοι ήθελαν παραδειγματικά να κλείσουν στόματα. Να τρομοκρατήσουν. Στο όνομα της οικονομίας της αγοράς (οικονομικού φιλελευθερισμού) και αυτή η δράση. 

Πίσω στο ίδιο θέμα πάλι, πριν λίγες εβδομάδες ο κύριος Τζηκαλάγιας τέλεια τα βρήκε και στην ποιότητα του νερού (*) στην ΔΕΥΑ Καστοριάς. Αφού και τότε έπλεξε κατ’ ουσίαν το εγκώμιο ουσιαστικά της διοίκησης της υπό τον κ. Πέτρο Τόσκο πρόεδρο της επιχείρησης. Κανένας λόγος για τα πανάκριβα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης και τα άλλα θέματα.

Τα γεγονότα —που ως επικαιρότητα προκλήθηκαν και δεν προέκυψαν, αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι ένα πλήρες moratorium εκτονώνει σχέσεις του πολιτικού κόσμου με την δημοτική αρχή. Θα μπορούν τώρα στον Δήμο Καστοριάς να επικαλούνται ως περγαμηνές τα εύσημα του κυβερνητικού βουλευτή και να ποζάρουν ως κήνσορες του φιλελευθερισμού. Οι Άνταμ Σμίθ της Καστοριάς.


* * *



Θα γνωρίζει ίσως ο κύριος Τόσκος την λέξη έλεος και από τα πλούσια «ελέη» και άλλα αντίστοιχα τέτοια. Και σπεύδει να τα κολλήσει σε συμπολίτες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως σχολιαστής. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει πια την ιδιότητα του υπαλλήλου και οφείλει να μη υποπίπτει σε ευκαιριακές αντιδράσεις. Ωστόσο στον προφανώς ατελείωτο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, σερφάρει για να ξεχαστεί, όταν δεν υπηρετεί την ΔΕΥΑ Καστοριάς.



* * *


Προφανώς λοιπόν και μετά την ειρήνευση αυτή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς κ. Πέτρος Τόσκος του «αρίστου νερού» και μεταρρυθμιστής της επιχείρησης, μετά την εκστρατεία για το Ανατολικό Μέτωπο και την ανάκτηση της Πόλης, συνέχισε την περιδίνησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχόλια και κυρίως με γκριμάτσες. 

Προσφιλής εσχάτως αναδεικνύεται η γκριμάτσα «έλεος». Δεν είναι γνωστό εάν όσοι τα βρίσκουν όλα φιλελευθέρως τέλεια και ασφαλή, γνωρίζουν αυτές τις συνήθειες. Ο Έλεος και ο Φόβος υπάρχουν και στο έργο του Αριστοτέλη. Αλλά μάλλον δεν πρόκειται περί αυτού. 

Θα γνωρίζει ίσως ο κύριος Τόσκος την λέξη έλεος και από τα πλούσια «ελέη» και άλλα αντίστοιχα τέτοια. Και σπεύδει να τα κολλήσει σε συμπολίτες του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως σχολιαστής. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει πια την ιδιότητα του υπαλλήλου, όπως και όλοι οι εκλεγμένοι, και οφείλει να μη υποπίπτει σε ευκαιριακές αντιδράσεις.

Ωστόσο στον προφανώς ατελείωτο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, σερφάρει για να ξεχαστεί, όταν δεν υπηρετεί την ΔΕΥΑ Καστοριάς. Με την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ως άνθρωπος κι αυτός δεν μπορεί να συγκρατηθεί ενίοτε. Τον πνίγει το δίκιο.

Άρχισε το π. Δεκέμβριο με «έλεος» σε ανάρτηση της ΟΔΟΥ και συνεχίζει ακάθεκτος με «έλεος» που ο βετεράνος αυτός δημοτικός σύμβουλος και αμειβόμενος πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, επιστράτευσε για να σχολιάσει επικριτικά με «έλεος» ανάρτηση της συγγραφέως κ. Χρυσούλας Πατρώνου – Παπατέρπου για την συνέντευξή της που αναδημοσίευσε η ΟΔΟΣ από γνωστό περιοδικό Τεχνών και Γραμμάτων, με αφορμή την κυκλοφορία του τελευταίου της βιβλίου. 

Ναι, η Χρυσούλα Πατρώνου – Παπατέρπου διαφημίζει και προβάλλει την Καστοριά πανελληνίως και με το έργο της, και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Πέτρος Τόσκος την… επιπλήττει με την γκριμάτσα νηπιακής πνευματικής ηλικίας «έλεος»! Και έρχονται μετά οι κυβερνητικοί βουλευτές και μοιράζουν εγκώμια και το καλώς έχειν. 

* * *


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Πατρώνου


* * *

Φαίνεται στον Δήμο Καστοριάς επί δημάρχου κ. Ιωάννη Κορεντσίδη, έχουν το πράσινο φως αξιωματούχοι αμειβόμενοι από τις οικονομίες των δημοτών, να αποδοκιμάζουν με γκριμάτσες ελέους και αποστροφής, συμπολίτες! 

Το γεγονός ότι η κ. Χρυσούλα Πατρώνου – Παπατέρπου, συνεργάζεται με την ΟΔΟ, μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να είναι. Διαχωρίζουν τους δημότες ανάλογα με το βαρόμετρο της υποταγής και της προσκυνήσεως.

Είχαμε τα fake προφίλ σε ρόλο μαφιόζου εκτελεστή, που παρεμπιπτόντως μετά τα όσα ακολούθησαν με τα "Πρόσωπα 2020", έχουν αραιώσει, τώρα έχουμε και το "έλεος" του κ. Πέτρου Τόσκου που με την γκριμάτσα του ελέους επιπλέον υπονομεύει και την εμπορική κυκλοφορία του βιβλίου και την φήμη της Καστοριάς στους λογοτεχνικούς και πνευματικούς κύκλους της χώρας και στις εφημερίδες των Αθηνών.

Είναι κατανοητό στους περισσότερους ότι το σφάλμα της είναι ότι γράφει συστηματικά στην ΟΔΟ και δεν ανήκει σε κύκλο κολάκων των Κορεντσίδη – Τόσκου και λοιπών. Ότι έχει και άποψη. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν πολιτικά για αυτές τις συμπεριφορές. 

Και ακόμη πιο προφανώς μη αντέχοντας άλλο την μικροψυχία του κόσμου, με τα πολλά ελέη κ.λπ. βρήκε την αφορμή να μεταβεί —όπως ο ίδιος παρουσίασε με αλλεπάλληλες αναρτήσεις, σχόλια και απαντήσεις του, στο κατάλληλο μέρος: Στο Άγιο Όρος, όπου το έλεος και η προσευχή είναι τα συστατικά της ύπαρξής του.

Ύστερα από τα «έλεος» του κ. προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς, τις φωτογραφήσεις με τις εικόνες, την Αγιά Σοφιά και την Κυρά Δέσποινα της απελευθέρωσης της Πόλης, με το Άγιο Όρος που ενδέχεται να μην είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται, αποδεικνύει ο κ. Πέτρος Τόσκος, την σχέση του με την θρησκεία μας και την βαθειά του προσωπική πίστη. Η οποία φαίνεται άλλωστε και την περιφέρει. Δεν είναι γνωστό εάν σχετίζεται ο Σταγειρίτης φιλόσοφος Αριστοτέλης, αλλά μια Χαλκιδική την χτύπησε πάντως. 

Το σχόλιο δεν αφορά το Άγιο Όρος, ούτε φυσικά την ανάγκη του καθενός να επισκεφθεί τον εθνικό αυτό θησαυρό, να περιηγηθεί, να προσευχηθεί. Αν και στο μέτρο που οι σχετικές συνήθειες και οι πεποιθήσεις επιδρούν στην άσκηση των κοσμικών καθηκόντων, οπότε ίσως το ζήτημα να μην είναι και τόσο προσωπικό, η ΟΔΟΣ δεν υπεισέρχεται στα φρονήματα του προέδρου. Είναι δική του υπόθεση.


* * *


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 15.4.2021 | 1075 | σ.6

* * *


Όμως το θέμα είναι και αλλού: στο γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καστοριάς εξασφάλισε από το βαρύ αδρά αμειβόμενο πρόγραμμά του, χρόνο και μετέβη στο Άγιο Όρος, παραβιάζοντας ή υπερβαίνοντας τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων λόγω πανδημίας. Αν έγιναν έτσι τα πράγματα, αυτό δεν είναι παράνομο; Διότι ως γνωστό δεν προβλέπεται κωδικός μετακίνησης για ταξίδια του είδους και μάλιστα από την Δυτική Μακεδονία στον Άθωνα.

Εκ των πραγμάτων εγείρεται ένα ζήτημα: Πώς βρέθηκε εκεί ο πρόεδρος; Πήγε να ανταλλάξει τεχνογνωσία με την ΔΕΥΑ Δάφνης; Πήγε να ελέγξει για τυχόν διαρροές στα δίκτυα των Μονών; Πήγε με τις πλάτες και τα μέσα άλλης / άλλου; 

Μοίρασε κουπόνια συμβούλων για πρόσληψη στην μαρτυρική δημοτική επιχείρηση; Έδωσε ευχέλαιο για την μακροημέρευση; Πήγε να ζητήσει έλεος; Πήγε να χαλαρώσει μετά τα διπλά εύσημα του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια εν γνώσει και της... «επικεφαλή» (όπως γράφουν τα τοπικά blogs) του πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη κυρίας Αντωνίου;

Κατόρθωσε με κάποια ταχυδακτυλουργία να εξασφαλίσει διαμονητήριο; Πήρε το υδροπλάνο από την σκάλα του Νατζή; Το σίγουρο είναι πάντως ότι πρόβαλε με ένα είδος "καζούρας" στους έγκλειστους Καστοριανούς την δυνατότητά του να ταξιδεύσει. Και υπογραμμίζοντας την δυνατότητα της καπατσοσύνης να δημιουργεί επικαιρότητα. 

Η ΟΔΟΣ ελπίζει ότι τα σχόλια του σημερινού πρωτοσέλιδου, δεν θα είναι αφορμή για νέα εγκώμια, εύγε και μπράβο.



(*) «Άριστης ποιότητος το νερό της ΔΕΥΑΚ», δήλωσε ο κ. Τζηκαλάγιας τον περασμένο μήνα, ενώ πριν δύο χρόνια ως βουλευτής αλλά και ως ιατρός, έκανε «δημόσια έκκληση» και «σήμαινε καμπάνες για αφύπνιση και σωτηρία» για τα υψηλά ποσοστά τριχλωροτετραχλοροαιθάνιου που βρέθηκαν ακόμη και σε πηγή ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ που επικουρικά τροφοδοτείται η πόλη.




Φωτογραφίες:
  • Μαρκ Τιρουΐν, Άγιος Καπνός, δεύτερο βραβείο πορτραίτου 2014, του  διαγωνισμού του "Lens Culture" (καλλιτεχνικοί φακοί) του Άμστερνταμ.
  • Ζοσελίν Μωρώ, Άνθρωπος με χαλινάρι.
  • Ζοσελίν Μωρώ, Ο Ολλανδός, Πρώτο βραβείο 2016, του διαγωνισμού του "Lens Culture"" (καλλιτεχνικοί φακοί) του Άμστερνταμ.
  • Ζοσελίν Μωρώ, Ο ερημίτης.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Απριλίου 2021, αρ. φύλλου 1075

Σχετικά:

* * *



H ΟΔΟΣ εκφράζει την έκπληξή της για το «έλεος» του προέδρου της ΔΕΥΑΚ που ανάρτησε σε αναγγελία του πρωτοσέλιδου της ΟΔΟΥ σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης. Προφανώς το «έλεος» του κ. Πέτρου Τόσκου, δεν αναφέρεται στις προσλήψεις της κυρίας Λούσιου και του κυρίου Κωτούλα.

Αναρτήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2021.


11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/2/22

    Κάτι τέτοιοι τύποι σε πραγματικά ευνομούμενες πολιτείες δεν θα έπρεπε όχι μόνο να μην εκλέγονται αλλά ούτε καν να προτείνονται ώς υποψήφιοι...!!!
    Ούτε για δόκιμοι ανθυποβοηθοί παραγιού ορεινού τυροκομείου δεν κάνουν....

    Έρρωσθε Ντάσκες, Μάσκες και λοιποί

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/22

    Ας μας δείξουν τα πτυχία τους και πρώτος από όλους ο αρχηγός...!!! Έχει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/22

      Το πανεπιστήμιο της ζωής δεν δίνει πτυχία δίνει σοφία.
      Εμείς οι έξυπνοι πήραμε σοφία. Τα πτυχία είναι για τους κουτούς.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος14/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/2/22

    Για πανεπιστήμιο της ζωής μπορούν να μιλήσουν οι άνω των εξήντα. Οι 48.. τι έχουν να μας πουν;;; ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/2/22

      ούτε αυτοί, 50 χρόνια στην σταματούρα δεν σε κάνουν επιστήμονα.
      Αλλο βιώματα, εμπειρίες κλπ. και άλλο Πανεπιστήμιο.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος15/2/22

    Αφήστε βρε τα μαλώματα κι ετοιμάστε τα μαγιά σας να πάμε για μπάνιο. ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΦΚΙΑΝΟΥΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/2/22

      Από τώρα....;;!!! Θα ρθεί κι ο γιάνης με την Μάρω;;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/2/22

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος15/2/22

    Όλο έργα... που θα θα θα θα θα γίνουν, ανεβάζει ο Γιανς μόλις δει ότι αρχίζουν να υλοποιούνται έργα στην Χρούπιστα. Πόσο [....] πια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/2/22

    "Δράσεις υποστήριξης διοικητικών και ακαδημαικών διαδικασιών του Πανεπιστημίου ΔΜακεδονίας αξίας 1.184.000 χιλιάδων ευρώ και 28 μήνες διάστημα υλοποιήσης!!!!
    Δηλαδή πιάσε τ'αυγό και κούρευτο...!!!
    Εεε ρε μάσες πάλι......

    Ημίαιμος Πρίγκηψ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ