24.5.22

ΟΔΟΣ: "δ" όπως πίστη


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 22.7.2021 | 1089


Οι πιστοί Ινδουϊστές ειδικά της Ινδίας, ακράδαντα υποστηρίζουν ότι από καμιά νόσο, λοίμωξη, μικρόβιο, ιό, ασθένεια, δεν κινδυνεύουν αν πιουν νερό, εάν λουστούν, χορέψουν, ενώσουν τα δάκρυά τους στον Ιερό ποταμό Γάγγη. 



Αυτοί που λένε πως η θρησκεία δεν έχει σχέση με την πολιτική, 
δεν ξέρουν τι είναι η θρησκεία.
                                                                          Μαχάτμα Γκάντι


Οι πιστοί Ινδουϊστές ειδικά της Ινδίας, ακράδαντα υποστηρίζουν ότι από καμιά νόσο, λοίμωξη, μικρόβιο, ιό, ασθένεια, δεν κινδυνεύουν αν πιουν νερό, εάν λουστούν, χορέψουν, ενώσουν τα δάκρυά τους στον Ιερό ποταμό Γάγγη. Που ως γνωστό είναι τρομακτικά μολυσμένος ούτως ή άλλως, δηλαδή και χωρίς τα πολλές χιλιάδες κουφάρια νεκρών ανθρώπων που καμμένα ή μισοκαμμένα επιπλέουν στην επιφάνειά του, χωρίς τα λύματα, τα περιττώματα ζώων, τα φυτά και άλλα στοιχεία σε αποσύνθεση ή όχι που «εμπλουτίζουν» τον μεγάλο αυτό ποταμό. 

Γι’ αυτό και οι πιστοί Ινδουϊστές παρά την συνήθως αφόρητη ζέστη, τον συνωστισμό, τις παραισθησιογόνες ουσίες που συνδυαστικά δημιουργούν περιβάλλον παραζάλης, καθημερινά συνωστίζονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια, απ’ όλες τις κάστες, για να παρευρεθούν σε καύσεις νεκρών και σε όλα τελετουργικά που· για να μη βιαστεί κάποιος να χαρακτηρίσει ρατσιστικά, αναλογικά παραπέμπουν στα ταφικά έθιμα των αρχαίων Ελλήνων, που αντί για Γάγγη είχαν Αχέροντα. 

Αυτά, ότι δηλαδή οι πιστοί Ινδοί πίνουν το μολυσμένο νερό του ιερού ποταμού Γάγγη, χωρίς να ασθενούν απαραίτητα όλοι, είναι σε όλους γνωστά. Και προφανώς θα είναι και στο πολιτικό προσωπικό της Καστοριάς, πόσο μάλλον στον βουλευτή κ. Ζήση Τζηκαλάγια και λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας. 

Στην πραγματικότητα αυτά υποστηρίζουν οι θεοσεβούμενοι ορθόδοξοι Ινδουϊστές από χιλιάδες χρόνια τώρα, έστω κι’ αν δεν έχουν ιατρό λοιμωξιολόγο ή της ειδικότητας της κυρίας Αθηνάς Λινού, διάσημης πια στο πανελλήνιο (τ. καθηγήτριας του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος  Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής) που όχι τόσο η βαθειά της πίστη για το άσπιλο και αμίαντο από τον κορωνοϊό της Θείας Κοινωνίας, όσο ιδίως η αριστεροσύνη της, είναι καθώς φαίνεται επαρκής λόγος και εγγύηση για τον κ. Ζήση Τζηκαλάγια, βουλευτή Καστοριάς, να υποστηρίξει όχι απλά εμμέσως, ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία. Επικαλούμενος μάλιστα άποψη που δεν υποστήριξε ταυτόσημα η «αριστερή» πιστή Ορθόδοξη Χριστιανή κ. Λινού. 

Τα αντίστοιχα —τηρουμένων των αναλογιών— πίστευαν φυσικά για τον ιερό Γάγγη και οι πιστοί Ινδουϊστές, ώσπου παρά την ζέστη που επικρατεί στην αχανή χώρα ιδιαίτερα αυτή την εποχή (και που υποτίθεται πώς δεν επέτρεπε τον κορωνοϊό να εξαπλωθεί), ξεφύτρωσε η μετάλλαξη «δέλτα» Δηλαδή η ινδική μετάλλαξη που κανείς δεν γνωρίζει εάν το «δέλτα» προέρχεται από τα δέλτα του ιερού Γάγγη στην περιοχή εκβολής του στον κόλπο της Βεγγάλης. 

Με αποτέλεσμα στα μέσα του ελληνικού καλοκαιριού, με τους 40 βαθμούς Κελσίου ο κορωνοϊός, που μέχρι τώρα ήταν χειμερινός, να απειλεί εκ νέου την δημόσια υγεία και οικονομία της Ελλάδος και όλου του βόρειου ημισφαιρίου στην εποχή των εμβολίων. Και παρά ταύτα, contra στις νουθεσίες των επικεφαλής των άλλων εκκλησιών και δογμάτων (π.χ. ελληνορθόδοξων στην Βόρειο και Νότιο Αμερική), ο βουλευτής Καστοριάς, αποκάλυψε ένα έως τώρα μυστικό του:

‘Οτι πριν δύο περίπου μήνες, και συγκεκριμένα το περασμένο Πάσχα μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων μακριά τότε από κάμερες, ως σε ιδιωτική του υπόθεση, την οποία όμως κατέστησε ήδη ζήτημα δημόσιας γνώσης, διαβούλευσης και παραδειγματισμού. 

Συγκεκριμένα προέβη στην εξομολόγησή του σε αναρτήσεις του σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επικαλούμενος ειδικά, όχι μόνο την βαθειά ορθόδοξη πίστη της, αλλά ιδίως την αριστεροσύνη της Αθηνάς Λινού, που όμως δεν είναι (η άποψή της) όπως τα γράφει ακριβώς ο τοπικός βουλευτής. Προφανώς εάν ήταν... δεξιά η κυρία Αθηνά Λινού, η υποτιθέμενη άποψή της δεν θα παρείχε εγγυήσεις.

‘Ετσι ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας που πάντως όταν πρόκειται να εξάρει τον «φιλελευθερισμό» του δημάρχου Καστοριάς κ. Ιωάννη Κορεντσίδη δηλώνει όπως και ό,τι κάθε αντι-αριστερός, αλλά όταν πρόκειται να προβάλλει δημόσια μια ιδιωτική του στιγμή που αποκαλύπτει με αντίστοιχο παραδειγματισμό, γίνεται αίφνης οπαδός της αρετής της αριστεροσύνης. Προκαλώντας.

Όμως ύστερα από μερικές ημέρες από τις de profundis ομολογίες, οι εξελίξεις στην υπόθεση της πανδημίας εντός της Ελλάδος, με τον κορωνοϊό να καλπάζει εκ νέου και να κτυπά ιδίως τους ανεμβολίαστους (πολλοί από τους οποίους επίσης επικαλούνται την πίστη και τα ίδια ακριβώς για την Θεία Κοινωνία —όπως ο βουλευτής της Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία), ανέδειξαν για μια ακόμη φορά την χρησιμότητα της σιωπής και της επιφύλαξης από τα ευκαιριακά και συγκυριακά οφέλη της στιγμής. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί προσευχή στον Γάγγη. 


ΕΙΠΑΝ


Εγώ είμαι πιστή ορθόδοξη χριστιανή. Πρέπει να αναγνωρίσω ότι όντως επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει ότι διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει μελέτη. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά και ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό, συμφωνώ απόλυτα, δεν αποδεικνύεται. Όμως επιμένω ότι μελέτη παγκόσμια, η οποία να δείχνει ότι μεταδίδεται ο ιός διά της καταπόσεως δεν υπάρχει.
Αθηνά Λινού
τ. καθηγήτρια ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

* * *
Η θεία Ευχαριστία δεν μας μεταδίδει τόσα πολλά στην εποχή μας, ούτε ιούς, ούτε ασθένειες. Έχουμε μία παράδοση 2000 ετών, ακούσατε σήμερα μία έγκριτο λοιμοξιόλογο, την κυρία Λινού, που είπε πως δεν έχει διαπιστωθεί σε καμία έρευνα, ότι πουθενά δεν υπάρχει μετάδοση καμιάς ασθενείας μέσω του μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας.
Σεραφείμ
μ. μητροπολίτης Καστοριάς

* * *
Σέβομαι την κυρία Λινού, αλλά αυτό που λέει είναι σαν εκείνο το αστείο πως, για να πούμε αν ένας άνθρωπος πέσει από αεροπλάνο θα πεθάνει, πρέπει να κάνουμε ένα πείραμα, ρίχνοντας 100 ανθρώπους από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο και άλλους 100 χωρίς και να μελετήσουμε τα αποτελέσματα.
Μανώλης Δερμιτζάκης
καθηγητής γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης

* * *
Οι ιοί μεταδίδονται αερογενώς, δηλαδή με την εισπνοή σταγονιδίων από τον εκπνεόμενο από τον διπλανό μας αέρα. Όχι με την κατάποση. Άρα και ένας που δεν πιστεύει στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, κινδυνεύει από τον συγχρωτισμό, ο οποίος αποτρέπεται με τις αποστάσεις και την χρήση μάσκας. Από το "κουταλάκι" της κοινωνίας, για όποιον δεν πιστεύει, μπορεί να σου μεταδοθεί π.χ. σαλμονέλα ή σιγκέλλα, όχι πάντως κορωνοϊός. Φέτος την Μεγάλη Πέμπτη κοινώνησα στον Άϊ-Γιώργη, αλλά… δεν έβγαλα φωτογραφία. Επίσης η κ. Λινού διακεκριμένη Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων, 2-3 φορές δήλωσε στην τηλεόραση πως ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με την κοινωνία.
Ζήσης Τζηκαλάγιας
ιατρός & βουλευτής Καστοριάς

Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 22 Ιουλίου 2021, αρ. φύλλου 1089


* * *



Απρίλιος 2021. Μετάλλαξη "δ" στην Ινδία: 
Θεοσεβούμενοι κοινωνούν στον Γάγγη.




Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ