30.7.22

ΟΔΟΣ: "δ" όπως επιστήμη


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 4.11.2022 | 1101


Η «αγάπη» των «μαχητών του Χριστού», είναι τόση, ώστε στην περίπτωση του καθηγητή της πνευμονολογίας καταριούνται τον ίδιο και τα παιδιά του, να έχουν την ατυχία της Φ. Γεννηματά. Πιο τζιχάντ, δεν γίνεται. Έτσι ο κ. Ζ. Τζηκαλάγιας περιορίζεται σε «ήπιες» παρεμβάσεις για την «αναμνηστική» δόση.



«Από το "κουταλάκι" της κοινωνίας, για όποιον δεν πιστεύει, μπορεί να σου μεταδοθεί σαλμονέλα ή σιγκέλλα, όχι πάντως κορωνοϊός. Φέτος την Μεγάλη Πέμπτη κοινώνησα στον Άϊ-Γιώργη, αλλά δεν έβγαλα φωτογραφία».
Ζήσης Τζηκαλάγιας
7 Ιουλίου 2021

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ εγγύτερα στα ένδον του… παραδείσου των Βαλκανίων, μια ανάσα από την Βουλγαρία και Μέκκα της πλαστογραφίας πιστοποιητικών να σχηματίζει σε πανελλήνια κλίμακα τον ουραγό στην υπόθεση των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις από την νέα εξάπλωση της πανδημίας, που προσλαμβάνει εφιαλτικές διαστάσεις, ο Νοέμβριος του 2021 δεν προμηνύει κάτι καλό και τίποτε το πραγματικά αισιόδοξο.

Η επιχείρηση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αποκαταστήσει την λογική και τον ανθρωπισμό σε επίπεδα Μητροπόλεων και τις ισορροπίες σε ζητήματα πίστης, υγείας, έμπρακτης εθνικής συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης, για την ώρα μόνο αντίθετα αποτελέσματα προκάλεσε. Διότι οι αρνητές και οι ψεκασμένοι αντιδρούν και κλιμακώνουν τις ζηλωτικές τους συμπεριφορές. Προχωρώντας ακόμη και σε δημιουργία «ταγμάτων» με διάφορους τίτλους όπως «Χριστού Μαχητές», που ευθέως παραπέμπει σε τζιχάντ. 

Οπότε σε συνέχεια όλων αυτών η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να κινητοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να συμβάλλει στην κάμψη των αρνητών, και στην Δυτική Μακεδονία να προτείνει δηλαδή μεταξύ των άλλων, τον ίδιο τον περιφερειάρχη της κ. Γεώργιο Κασαπίδη, απλά έχει εξαιρετικά αμφίβολο μέλλον. Καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα, ο ίδιος εξακολουθεί να παραμένει… ανεμβολίαστος «για τους δικούς του λόγους», απορίας άξιο είναι πώς θα μπορούσε να συμβάλλει υπέρ του εμβολιασμού. 

Τα γεγονότα στην Καλαμπάκα, στο Καστράκι και την σκιά των Μετεώρων και των μοναστηριών του, όπου λίγες ημέρες προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε πανελλήνιο συνέδριο πνευμονολογίας και σε εστιατόριο της περιοχής προπηλακίστηκε βίαια με απειλές από τους υπεύθυνους της επιχείρησης, ο γνωστός καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος χρονικά συμπίπτουν με την νέα φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα σε τοπικό επίπεδο ο βουλευτής Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, επίσης ιατρός πνευμονολόγος, να υποβάλλεται στην 3η δόση του εμβολιασμού. 

Φωτογραφία του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αδύναμες παραινέσεις προς τους συμπολίτες του για τον εμβολιασμό. Που εμπνεύσθηκε από την παρατηρούμενη —όπως διευκρίνισε επιτέλους— αύξηση κρουσμάτων και ασθενών και στην Καστοριά. Μάλιστα η «αγάπη» των «μαχητών του Χριστού», είναι τόση, ώστε στην περίπτωση του καθηγητή της πνευμονολογίας καταριούνται τον ίδιο και τα παιδιά του, να έχουν την ατυχία της Φώφης Γεννηματά. Πιο τζιχάντ, δεν γίνεται. Έτσι ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας περιορίζεται σε «ήπιες» παρεμβάσεις για την «αναμνηστική» δόση. 



ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
"δ" όπως πίστη
ΟΔΟΣ 22.7.2021 | 1089



Μια παρατήρηση στον χάρτη της επιδημίας και μια πρόχειρη αναγωγή, αποδεικνύει ότι όσο πιο Βαλκάνια, τόσο περισσότερο ψεκασμένα κινήματα μπορεί κανείς να εντοπίσει. Κοινός παρονομαστής είναι η παλαιομερολογήτικη ρωσικού τύπου σλαβίζουσα «Ορθοδοξία», με την Μόσχα που κινεί τα νήματα, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και την Βόρειο Μακεδονία, όπως και την Σερβία να πρωτοστατούν στο… κίνημα. 

Οι λαοί που έμειναν 50 με 70 χρόνια κάτω από την μπότα του ολοκληρωτισμού, μαζί με τους φονταμενταλιστές βορειοελλαδίτες, παραδίδουν… μαθήματα και παθήματα, ακραίου φανατισμού που δίνουν σάρκα και οστά στο «εδώ είναι Βαλκάνια – δεν είναι παίξε γέλασε». «Συμπτωματικά» όλοι τους στην Ελλάδα, έθεσαν στο σκοτεινό στόχαστρό τους τον οικουμενικό πατριάρχη, τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και κάθε ένα στοιχειωδώς νουνεχή στον χώρο της Εκκλησίας, με αποτέλεσμα ένα νέο "σχίσμα" ήδη να διαγράφεται. Και αύριο ένα σιωπηλό εμφύλιο να καραδοκεί.

Πάλι καλά που έστω και την έσχατη στιγμή, ο βουλευτής Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, ιατρός και βουλευτής, αποφάσισε να δηλώσει πιο ενεργά, για την ανάγκη καθολικού εμβολιασμού στους συμπολίτες του. Βεβαίως με την τελευταία φωτογράφησή του την στιγμή του «αναμνηστικού» του εμβολιασμού, δείχνει την κατανόηση τού μηνύματος που εκπέμπει. 



* * *
«3η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό σήμερα. Στις δύο πρώτες επέλεξα… να μην φωτογραφηθώ! Το κάνω τώρα, βλέποντας τα κρούσματα και στο Νοσοκομείο μας να αυξάνονται πολύ, για να στείλω μήνυμα: Σας ζητώ και σας παρακαλώ, όχι πολιτικά, αλλά ως ο πνευμονολόγος σας ιατρός που εμπιστεύεστε πάντοτε επειδή γνωρίζει: "Τρέξτε" να εμβολιαστείτε όσοι το σκέφτεστε ακόμη. Είναι το πιο σίγουρο και ασφαλές, αν όχι το μόνο, όπλο για για την υγεία σας και την ζωή σας. Μη διστάζετε πια».
Ζήσης Τζηκαλάγιας
Τρεις μήνες μετά: 21 Οκτωβρίου 2021

* * *


Αναγνωρίζει έμμεσα (ή μήπως όχι;) ότι όλους τους προηγούμενους μήνες με τα σημειολογικά μηνύματα των φωτογραφιών του σε στασίδια εκκλησιών και ευλαβείς στιγμές σε θρησκευτικά προσκυνήματα αυστηρά προσωπικών του στιγμών, αλλά και των σχολίων του που ήταν επιεικώς διφορούμενα, ενδεχομένως να κολάκευε αυτούς οι οποίοι στο όνομα της θρησκευτικής πίστης και των... ατομικών τους δικαιωμάτων, υπονόμευσαν τις προσπάθειες για τον εμβολιασμό. 

Σημασία έχει που έστω και τώρα –προφανώς μετά από προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη, και με την δεύτερη βουλευτή της Καστοριάς και συγκεκριμένα την κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου να κρατά διφορούμενη στάση– δείχνει επιτέλους να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης. Και τον απάνθρωπο, όχι απλά αντικοινωνικό, μισάνθρωπο στην κυριολεξία δρόμο που φανατίζει τους αντιεμβολιαστές. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Νοεμβρίου 2021, αρ. φύλλου 1101.





Απρίλιος 2021. Μετάλλαξη "δ" στην Ινδία: 
Θεοσεβούμενοι κοινωνούν στον Γάγγη.




Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ