29.10.22

Λόγος & Αντίλογος


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
«Σαν την Καστοριά δεν έχει»


«Το θέλουμε ή όχι το άγαλμα του τέως βασιλέως Παύλου;»


Προς τον Δ/ντη της εφημερίδας ΟΔΟΣ
κ. Παναγιώτη Μπαϊρακτάρη

Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας σας, στις 24/2/2022 στο εξώφυλλο (με τίτλο «Σαν την Καστοριά, δεν έχει») και στις σελίδες 3 και 4, δημοσιεύεται για το άγαλμα του τέως Βασιλιά Παύλου με ακρωτηριασμένα τα άκρα, με ακαθάριστο το πρόσωπο του και σε έναν τελείως ακατάλληλο χώρο για την τοποθέτηση ενός αγάλματος του τέως Βασιλιά της Ελλάδος, το οποίο άγαλμα δεν είναι το μοναδικό στην χώρα μας, όχι βέβαια στην κατάσταση της πόλης μας.

Το δημοσίευμα μού έδωσε την ευκαιρία να σας συγχαρώ γιατί η εφημερίδας σας έδωσε πολύτιμο χώρο για το άγαλμα και για την ΑΝΤΙ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ που παρουσιάζει η πόλη μας και μάλιστα επί τη ευκαιρία της επίσκεψης της υφυπουργού Τουρισμού της χώρας μας κ. Σοφίας Ζαχαράκη. 


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 24.2.2022 | 1115

Δεν γνωρίζω εάν τέθηκε η εάν επισκέφθηκε η κυρία υφυπουργός του Τουρισμού την περιοχή, η οποία είναι και καθ’ ύλην αρμόδια για την τουριστική και ΑΝΤΙ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ εικόνα της χώρας μας, ώστε για να έχουμε και την δική της πρόταση, εμείς αδυνατούμε να πάρουμε μία από τις δύο παρακάτω μοναδικές λύσεις του θέματος, γι’ αυτό πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε όλοι μαζί, αρμόδιοι φορείς – αρχές και βέβαια και με την συμμετοχή όλων των κατοίκων του Νομού μας και αν χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε ένα γκάλοπ με το ερώτημα «ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ;». Πρέπει επιτέλους για θέματα του Νομού μας, να αποφασίζουμε εμείς για εμάς και όχι οι άλλοι για εμάς.

Εάν αποφασίσουμε ότι θέλουμε να παραμείνει το άγαλμα, θα πρέπει να διαμορφώσουμε ειδικά τον χώρο για να δεχθεί την τοποθέτηση του αγάλματος, και να συντηρηθεί το άγαλμα, να αποκατασταθεί πλήρως όπως το οραματίσθηκε ο σχεδιαστής του.

Εάν αποφασίσουμε ότι δεν το θέλουμε, θα πρέπει να το αποξηλώσουμε πλήρως και να το μεταφέρουμε σε έναν χώρο προκειμένου να το διαφυλάξουμε για την ιστορία.

Μόνο έτσι θα σταματήσουμε την ΑΝΤΙ-ΤΟΥΡΙΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ που παρουσιάζει ο Νομός μας, δυστυχώς την εικόνα αυτή την βλέπουμε καθημερινά και ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!!!

Τον λόγο έχουν οι αρμόδιοι που διοικούν την περιοχή μας.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Γ.Τ.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 24 Μαρτίου 2022, αρ. φύλλου 1117.

Σχετικά: 



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/10/22

    ακούω την απόλυτη, στείρα αδιαφορία να φυσάει από το δημαρχείο, δεν πιάνει το ραντάρ τέτοιες συχνότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/10/22

    «Σαν την Καστοριά δεν έχει»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ