26.12.22

Κομπάρσοι [II]


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]


Αντωνίου: 
«Το είπαμε - το κάναμε!»


«Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καστοριά. Μία σπουδαία μέρα για τον τόπο και τους κατοίκους καθώς μετά από συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες το όραμά μας γίνεται πράξη. Σύμφωνα με τον ανάδοχο του έργου οι εργασίες θα γίνονται τμηματικά ενώ παράλληλα θα έχουμε τις συνδέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]
Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας, που εξασφαλίζει επαρκή θερμική ενέργεια για το σύνολο των καταναλωτών. Το είπαμε - το κάναμε! Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, που σηματοδοτεί καλύτερες μέρες για την Καστοριά μας και την ευρύτερη περιοχή.
Και συνεχίζουμε...»
Μαρία Αντωνίου
Υπεύθυνη πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη


* * *

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]


Φόρεσα το κράνος μου,
και πήγα να αναζητήσω τα έργα»


■ «Αναζητώντας τα έργα φυσικού αερίου στην Καστοριά" για την έναρξη των οποίων, πομπωδώς λίγες μέρες πριν μας προσκάλεσε το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, για να πανηγυρίσουμε μαζί. Εργοταξιακά κράνη, τέντες στην περιοχή του Νοσοκομείου, σχέδια επί χάρτου, μαζί με μηχανικούς και εργάτες τάραξαν για κείνη τη μέρα τουλάχιστον, την ηρεμία (τον ύπνο θα έλεγα καλύτερα) της όμορφης πόλης μας. Έτσι και εγώ σήμερα αντιλαμβανόμενος την επικινδυνότητα των έργων, φόρεσα το κράνος μου και αν και απροσκάλεστος πήγα να τα αναζητήσω, χωρίς αποτέλεσμα βέβαια. Αν μου διέφυγαν κάπου δίχως να τα αντιληφθώ, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα (inbox), ή μήπως ολοκληρώθηκαν ήδη;»

Παναγιώτης Κώττας
περιφερειακός σύμβουλος

* * *

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]

«Ανακοινώθηκε ότι οι εργασίες θα διακοπούν για μερικές ημέρες, μετά από παράκληση του δημάρχου Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, λόγω της διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος της περιοχής μας, του Run Greece Καστοριά 2022", αναφέρει η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κυρία Αντωνίου, χαρακτηρίζοντάς με απληροφόρητο. Για να διακοπούν οι εργασίες κυρία Αντωνίου θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει πρώτα, εκεί δεν έχει σκαφτεί ούτε μέτρο, δεν υπάρχει ούτε ένα φτυάρι, ούτε καν μία κορδέλα. Για να μην παίζουμε τις κολοκυθιές απαντήστε ξεκάθαρα πότε ξεκινούν οι εργασίες ή τελοσπάντων πότε "ξαναξεκινούν";
Υ.Γ. Αλήθεια η ΔΕΔΑ γνώριζε για την έναρξη των εργασιών ή ήταν ένα επικοινωνιακό προσωπικό σας πυροτέχνημα;»

Παναγιώτης Κώττας
περιφερειακός σύμβουλος

* * *

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]

«Θα ήθελα να μας απαντήσει η κα Αντωνίου, γιατί φοράει κράνος σ' αυτή τη φωτογραφία;Έτσι για να μάθουμε ποιοί κάνουν τα έργα και ποιοί τις φιέστες».

Παναγιώτης Κώττας
περιφερειακός σύμβουλος

* * *

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]

«Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι εργασίες για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Καστοριά! Τα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός κάθε μέρα! Όσοι δεν βλέπουν τα έργα στην περιοχή μάλλον ζουν σε άλλο τόπο!»
Μαρία Αντωνίου
Υπεύθυνη πρωθυπουργικού γραφείου στην Θεσσαλονίκη

* * *

«Έμαθα ότι συνεχίζονται "απρόσκοπτα" τα έργα των δικτύων φυσικού αερίου μετά τη διακοπή τους λόγω Run Greece και επέστρεψα να τα δω. Θυμάμαι απ' τα μαθήματα της χημείας ότι το φυσικό αέριο είναι πτητικό, σήμερα το κατανοήσαμε όλοι μας για μία ακόμη φορά».

Παναγιώτης Κώττας
περιφερειακός σύμβουλος 

* * *


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Κομπάρσοι [ΙΙ]

■ «Η προηγούμενη κυβέρνηση και η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή ΔΕΝ ήθελαν να έρθει το φυσικό αέριο στην Καστοριά και την Δυτική Μακεδονία. Είναι τόσο μεγάλοι οι μυωπικοί τους φακοί (εμπάθεια και εμμονές), που ενώ το έργο εκτελείται ΔΕΝ το βλέπουν. Τους το φωνάζω λοιπόν: Σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου επισκέφθηκα το εργοτάξιο στο Μανιάκι. Συζήτησα και ενημερώθηκα από τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής Άβαξ κ.Χάρη Δεστέφανο πολιτικό μηχανικό. Μαζί με τον υπεργολάβο του έργου κ. Σπύρο Μπίζιο».

Ζήσης Τζηκαλάγιας
βουλευτής ΝΔ Καστοριάς

* * *

■ «Η μία κάνει τα εγκαίνια του φυσικού αερίου στο Νοσοκομείο και ο άλλος στους Μανιάκους. Αυτή που δεν είχε προβλέψει η Καστοριά να πάρει φυσικό αέριο ήταν η ΝΔ, καθώς ο αγωγός TAP ήταν μόνο αγωγός διέλευσης, μέχρι που ο ΣυΡιζΑ και η προηγούμενη περιφερειακή αρχή άλλαξαν τη σύμβαση στις 20/7/2016 για να γίνει σταθμός διασύνδεσης στην Ποριά. Αυτοί που καθυστέρησαν με την πλήρη ανικανότητα τους την έναρξη του έργου τρία ολόκληρα χρόνια, συνεχίζουν να  θεωρούν τους Καστοριανούς πολίτες χαμηλής νοημοσύνης. Όσο όμως κι αν προσπαθούν να παραπλανήσουν τους Καστοριανούς, αυτοί γνωρίζουν την αλήθεια. Σοβαρευτείτε επιτέλους εκεί  στη ΝΔ. Η μία κάνει τα εγκαίνια του φυσικού αερίου στο Νοσοκομείο και ο άλλος στους Μανιάκους. Σοβαρευτείτε, αφήστε τις φωτογραφίες με τα  κράνη και στρωθείτε στη δουλειά γιατί έχετε καταστρέψει τον τόπο με την ανεπάρκεια σας.
ΥΓ: Τα έγγραφα που δημοσιοποιώ αποδεικνύουν πως ακόμη και αυτά που βρήκατε έτοιμα, δεν μπορέσατε να τα υλοποιήσετε εδώ και τρία χρόνια». 

Ολυμπία Τελιγιορίδου
βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς

Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 26 Μαΐου 2022, αρ. φύλλου 1126.
Σχετικά:


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/12/22

    Eμένα όλα αυτά μου θυμίζουν κάποιον υπουργό πριν πενήντα και κάτι χρόνια που έτρεχε με το μυστρί να εγκαινιάζει την έναρξη έργων.

    Υπάρχει βέβαια μια σημαντική διαφορά με τους σημερινούς. Τα έργα τότε τελείωναν στην ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/1/23

      Και γίνονταν και χωρίς πολλές ρεμούλες....

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/22

    Εγώ έχω την εντύπωση ότι ένας αργόσχολος επισκέπτεται ένα έργο υπό κατασκευή για να βγάλει φωτογραφίες και αποσπά έναν μηχανικό από τη δουλειά του.

    Γιατί αν ήθελε πραγματικά να ενημερωθεί θα πήγαινε να ενημερωθεί και δεν θα το ανακοίνωνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/12/22

      Αυτό κάνουν όλα τα γεροντάκια που πλήττουν στο ΚΑΠΗ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος29/12/22

    Πότε επιτέλους θα μάθει ο Ζήσης ότι στα έργα φοράς μπότες και κράνος και όχι σκαρπίνι για ντισκοτέκ. Το εργοτάξιο δεν είναι ούτε το ΚΑΠΗ ούτε το καφενείο. Τον έχω ικανό να μπεί και στο τούνελ της Κλεισούρας κουστουμαρισμένος και με το ίδιο σκαρπίνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς λόγια31/12/22

    Αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν τη χώρα! Είναι για να γελάς ή να κλαις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/12/22

    Για τους βουλευτές της ΝΔ του νομού Καστοριάς τα τελευταία δεκατρία χρόνια όλοι εκφράζονται αρνητικά. Και στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν τους ίδιους.

    Γαι ποιο λόγο ο Μητσοτάκης να βάλει κάποιον άλλο, αφού αυτοί που βάζει ψηφίζονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος5/1/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ