2.1.23

Το Σκάκι

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Το Σκάκι

Κι άλλη ειδική σύμβουλος στο Δήμο Καστοριάς: η κυρία Δ----- Α----- του Α-----!!! Τι σόϊ Διαύγεια είναι αυτή που περιλαμβάνει…. μυστικοσύμβουλους για τον κύριο Κορεντσίδη. Άλλα κόλπα. Και πώς θα κρίνουν πολιτικά, ηθικά αλλά και νομικά το δήμαρχο και τις προτιμήσεις του, άμα δεν είναι γνωστά τα στοιχεία της νομικής συμβούλου; Ή μήπως κάτι μου ξεφεύγει; Τι διαύγεια είναι αυτή με θολά νερά; Πούτιν;


«Μικρά υπέροχα τίποτα»


■ Η ανακαίνιση του αρχοντικού του ποιητή Χριστόπουλου «άγγιξε» φίλους αναγνώστες της στήλης οι οποίοι έχουν απορίες: αν και όποτε γίνει αυτή η περιβόητη συντήρηση (σαν το γεφύρι της Άρτας κατήντησε ολημερίς την ανακοινώνουν, ολονυκτίς την προσαρμόζουν) ως τι θα χρησιμοποιηθεί; Έχει κάποιο σχέδιο η δημοτική αρχή; Ή θα ρημάξει από το χρόνο , συντηρημένο μεν, κλειστό δε. Μία καλή ιδέα των πολιτών είναι να γίνει βιβλιοθήκη με τα έργα των ντόπιων συγγραφέων, ποιητών, λαογράφων, ιστορικών, του πνευματικού κόσμου της Καστοριάς. Που δεν είναι και καθόλου λίγοι. Για οραμιστείτε το, υπέροχο πολύ και όχι σαν τα υπέροχα τίποτα που φωτογραφίζουν. Ας μην ξεχνάμε την περιβόητη φωτό της σύνδεσης του αστυνομικού μεγάρου με το δίκτυο αποχέτευσης. Να φωτογραφίζονται οι άρχοντες ατενίζοντας περήφανοι τα σκα.. ά.

■ Εκτός από τις «υπέροχα τίποτα» φωτογραφίσεις , έχουμε και τα αιωνόβια έργα που ανακοινώνονται χρόνια τώρα: φράγμα Νεστορίου, σήραγγα Κλεισούρας, δίκτυο ύδρευσης της πόλης της Καστοριάς, φωταέριο, υδροπλάνα, διεθνές αεροδρόμιο, διεθνές κέντρο γούνας, πανεπιστημιακές σχολές, αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Καστοριάς κλπ. κλπ. «Όχι άλλο κάρβουνο» μπουχτίσαμε. Αέρα!

■ Επειδή τα μεγάλα έργα της δημοτικής αρχής είναι πολλά, προσέλαβε ο δήμαρχος κ. Κορεντσίδης άλλη μία  (ναι άλλη μία!) ειδική σύμβουλο επί νομικών θεμάτων. Την κυρία «Δ---- Α----- του Α----» . Την ξέρετε; Προφανώς δεν καταλαβαίνετε τίποτε. Κι όμως !! Έτσι αναγράφεται στο επίσημο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια. 

■ Θα μου πεις τι σόϊ Διαύγεια είναι αυτή που περιλαμβάνει... μυστικοσύμβουλους.  Άλλα κόλπα. Δεν δημοσιοποιούνται ονόματα. Δεν χρειάζεται οι πολίτες που πληρώνουν (που χρυσοπληρώνουν) να γνωρίζουν τα άτομα που συμβουλεύουν (ή που διοικούν;) τον δήμαρχο. Λεφτά υπάρχουν για να τον συμβουλεύουν. Έργα στα χαρτιά μόνο υπάρχουν και στις φωτογραφίες όταν τα υπογράφουν. 

■ Θα αναρωτηθώ; Και πως θα κρίνουν πολιτικά, ηθικά αλλά και νομικά το δήμαρχο και τις προτιμήσεις του, άμα δεν είναι γνωστά τα στοιχεία της νομικής συμβούλου;

■ Ή μήπως κάτι μου ξεφεύγει; Τι διαύγεια είναι αυτή με θολά νερά;  Πούτιν;

■ Πολλές «καρέκλες» κατέχει η κ.Χρυσούλα Φιλίππου: αντιδήμαρχος, πρόεδρος "Ορεστειάς", μέλος ΔΣ ΔΕΥΑΚ (απούσα στις τελευταίες συνελεύσεις) και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Ή ο δήμαρχος την θεωρεί άξια ή κάτι άλλο, π.χ. «ξεχρεώνει γραμμάτια υποσχετικά». Πάντα πολιτικά και μόνο εννοείται. «Διαύγεια» ναι. t Το όνομά της μας φαντάζει ως «ποτ πουρί» (όπως λέμε «ποτ πουρί» λαϊκών τραγουδιών) στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Πανταχού κάθετη και οριζόντια, αληθινή Χρυσούλα. 

■ Έχουμε και άλλο «ποτ πουρί» στην περιοχή μας, η γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη κ. Μ. Αντωνίου. Πού την βρίσκεις πού την χάνεις, να σου την στην Καστοριά. Σε εκκλησιές, λιτανείες , τοπικές εκδηλώσεις με sneakers (το τελευταίο νεοαποκτηθέν look της) για το «θεαθήναι», αφού τίποτα δεν γνωρίζω να έχει προσφέρει στον τόπο της. Α! Μην ξεχάσουμε, το μεγάλο έργο της, την απομάκρυνση της Αρχιτεκτονικής Σχολής από την Καστοριά επί εποχής . Βλέπει πάλι «εκλογική λίστα». Φτου πιπέρι στο στόμα!

■ Άλλα δύο έργα μας ανακοίνωσαν περιχαρείς: «Βελτίωση οδού Ορεστείων από ψαράδικα μέχρι λύκεια» αξίας 1.120.967,74 ευρώ. Όλα αυτά τα λεφτά για μία απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου, τί θα στρώσουν πλακίδια χρυσού; Την μελέτη εξ άλλου την βρήκαν έτοιμη στα γραφεία από το 2012, ναι, επί Χατζησυμεωνίδη αξίας 12.000 €. 

■ Δεύτερο έργο: «Ενεργειακή αναβάθμιση 4ου γυμνασίου της πόλης Καστοριάς» αξίας 560.000€. Έτοιμο και αυτό από την δημαρχία Αγγελή, ναι, αξίας το 2018, 500.000€. 

■ Και αφού τα βρήκαν έτοιμα στα χαρτιά, είναι έτοιμοι να τα υλοποιήσουν ή μόνο «πυροτεχνήματα»; Άξιοι να οραματιστούν και να φτιάξουν ένα δικό τους έργο, για την ώρα τουλάχιστον δεν μου μοιάζουν να είναι. Και ούτε καν σε χαρτιά δεν θα αφήσουν έστω έργο όπως οι προγενέστεροι για να έχουν έτοιμη και τη δικαιολογία «δεν προλάβαμε», «δεν επανακλεγήκαμε». 

■ Εν τω μεταξύ γι’ αυτά τα έργα διαβάσαμε ότι τσακώνονται μεταξύ τους, αντιπεριφέρεια με το δήμο. Ανακοινώσεις για ποιανού είναι το έργο! Για γέλια; Για κλάματα; Κατάντια!

■ Στην ίδια κατάσταση δηλ.για γέλι α και για κλάματα, οι δημοσιεύσεις και συνεντεύξεις των γουνεμπόρων Καστοριάς για την άφιξη 25 (εικοσιπέντε) Νοτιοκορεατών και την «μεγάλη», όχι λάθος, «τεράστια και παγκόσμια» επιτυχία τους. Κανονιοβολισμούς πάντως δεν ακούσαμε. Εικοσιπέντε!

■ Στην ίδια πάντα κατάσταση δηλ. κλαυσίγελος, η ευχαριστήρια ανακοίνωση τοπικού αθλητικού συνδέσμου προς τον δήμαρχο Κορεντσίδη για την παρουσία του σε αγώνα της ομάδας τους!

■ Και συνεχίζεται: σχολείο από την Θεσ/νίκη επισκέφτηκε το Άργος Ορεστικό και κάποιοι απόρησαν «καλά ήρθαν στο Άργος και δεν τους έφεραν Καστοριά;». 

■ Το ότι κάποιο πρωί «ξυπνήσαμε» και είχαμε χάσει την Αρχιτεκτονική Σχολή αγαπητοί Κοζανίτες και Γιαννιώτες και αγαπητά μας παιδιά, και ίσως έχουμε χάσει και την έδρα της γούνας, αγαπητοί μας Σιατιστινοί (με τη συνεχή υποβάθμιση της Καστοριάς το τελευταίο χρόνο από Βορίδη, Αντωνίου, Μητσοτάκη κ.ά.), πρέπει να κλάψουμε ή να γελάσουμε αν κάποια μέρα «ξυπνήσουμε» και ακούσουμε ότι πρωτεύουσα του νομού Καστοριάς είναι το Άργος Ορεστικό (με βάση τα πραγματοποιηθέντα έργα, άσε που για κάποιους ίσως και να το αξίζει)... και θα είναι πλέον πολύ αργά κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής. Και αγαπητά μας παιδιά.

Καληνύχτα Ελλάδα
όπου και να ‘σαι.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 26 Μαΐου 2022, αφ. φύλλου 1126.
Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/1/23

    Θα είχε γερό βύσμα για να γίνει μέλος της dream team που πλαισιώνει τον Δήμαρχο. Προσφάτως ενέταξε και εναν ακομα δημοσιογραφο για φωτογράφο των γιορτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Lila Panou [fb]6/1/23

    Τι χάλια είναι αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ