29.3.23

ΟΔΟΣ: Πρόσωπα 2022 [8]


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς | Πρόσωπα 2022
ΟΔΟΣ 29.12.2022 | 1155 | Πρόσωπα 2022


ΜΜΕ


Μέσα στο 2022
τα παραδείγματα είναι πολλά


[ - ] Με εκφράσεις και χαρακτηρισμούς όπως «διαπλοκή», «εξαγορά», «χρηματισμός», «σκάνδαλα» αλλά και άλλους, πιο εύγλωττους. Όπως «δημοσιογλύφτες» και «μιμίδια», είναι πολύ περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά αυτοί που μετέχοντας στην διαδικασία επιλογής των προσώπων της Καστοριάς για το 2022, υπέδειξαν με αρνητική διάθεση φυσικά, τον βασικό μέτοχο του καταντήματος της Καστοριάς. Που δεν είναι άλλος, από την παραπληροφόρηση, την απουσία κριτικής, την εξαγορασμένη κολακεία, την εργολαβία της έμμεσης διαφήμισης, την ανάδειξη σε γεγονότα συμβάντων που δεν έχουν καμιά αξία, όλων αυτών που θα έπρεπε να εργάζονται για το καλό της Καστοριάς και να μην απεργάζονται το μέλλον της. 

Μέσα στο 2022 τα παραδείγματα που προσφέρθηκαν για την απουσία αντικειμενικής κριτικής, ανεξάρτητης και αμερόληπτης, ανιδιοτελούς και έντιμης είναι πολλά. Και κατά κάποιο τρόπο δηλοποιούν το σοβαρό πρόβλημα, το απόστημα για το οποίο όλοι μιλούν και κανείς δεν τολμά να θεραπεύσει: και δεν είναι άλλο από την διαφθορά και την εξαγορά. 

Η Καστοριά είναι προφανώς η μοναδική πόλη και περιοχή μέσα από τα σύνορα της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με βάση το συμπέρασμα των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, εδρεύει ο πραγματικός Μελιγαλάς, καθόσον όλα βαίνουν άριστα και δεν τρέχει τίποτε το αρνητικό. Βεβαίως υπάρχουν και μερικές, ελάχιστες εξαιρέσεις ΜΜΕ και ιστοσελίδων που είναι λαμπρές, αλλά στην πραγματικότητα επιβεβαιώνουν τον ανησυχητικό κανόνα. Έτσι εξηγείται άλλωστε για ποιο λόγο, θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως η εισβολή στην Ουκρανία και οι ναζιστικές θηριωδίες της Ρωσίας σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, εξακολουθεί να περνά στα ψιλά. Γιατί οι αποκαλύψεις για τον Γιώργο Τράγκα που ακολούθησαν τον θάνατό του και αποκάλυψαν ένα δίκτυο απίστευτης διαφθοράς, εκβιασμών, πλουτισμού, πέρασε σχεδόν ασχολίαστο στην Καστοριά, καθώς ως φαίνεται δεν… απασχολεί την περιοχή η διαπλοκή και η διαφθορά. Το ίδιος και όταν αποκαλύφθηκε το κύκλωμα του βουλευτή με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέα Πάτση, όπως και τώρα με την ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ Εύα Καϊλή και τα απίστευτα που αποκαλύπτονται. Περιλαμβανόμενης και της περίπτωσης της ευρωβουλευτή με την Ν.Δ. Μαρίας Σπυράκη, που υποστηρίζει ότι είναι… θύμα. 

Με τον ανάλογο τρόπο πέρασε άλλος ένα χρόνος δημοτικής απραξίας χωρίς καμμιά κριτική και σχολιασμό. Θέμα που αφορά και τις μειοψηφίες του δημοτικού συμβουλίου φυσικά. Αλλά και ενδέχεται να σχετίζεται με την παρουσία συμβούλου στο περιβάλλον του Σκαπερδείου με μακρά και ιδιαίτερη εμπειρία στα ΜΜΕ και την ενημέρωση. Για τα καστοριανά ΜΜΕ όλα ήταν παράδεισος στο 2022, που επιστέφθηκε με την μεγαλειώδη συναυλία της Δέσποινας Βανδή. Τα αντίστοιχα ισχύουν για τον βουλευτή, που οικειοθελώς χαμήλωσε ο ίδιος τον δικό του πήχη, παρά το γεγονός ότι κατορθώνει αυτό το ακατόρθωτο, υποσχόμενος ακόμη και διεθνή αεροδρόμια και ίσως σε ένα επόμενο στάδιο μαζί με κρεμαστούς κήπους. Αφορά και την βουλευτή του ΣυΡιζΑ αλλά και την αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς. Και τον μητροπολίτη, που επιμένει σε μια πρόταση και μια κακή ιδέα χωρίς λόγο και με φθηνά επιχειρήματα, καταργώντας (κόντρα στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς) την ελπίδα για εκκλησιαστικό μουσείο. Ισχύουν και για τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού στο βαθμό που έχει επιβληθεί σε διαστάσεις Δία στην κορυφή του Ολύμπου. Αφορά την Μαρία Αντωνίου για την οποία δεν ασκείται κριτική ως προς την ανάμειξή της σε θέματα για τα οποία δεν διαθέτει την παραμικρή νομιμοποίηση. Γενικά αφορά κάθε ένα που διαθέτει κουτάλα. Με τον τύπο της Καστοριάς να αποδεικνύεται ο μέγας Κουταλιανός. Μέγας αλλά και μοιραίος.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Δεκεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1155 [Πρόσωπα 2022]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ