22.6.23

Λόγος & Αντίλογος

 

ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 6.4.2023 | 1169

«Περί εκλογών»

Θα πρέπει οι ψηφοφόροι του νομού είτε να μη ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να δώσουν ένα σήμα ότι δεν μπορεί η Καστοριά να θεωρείται το αποπαίδι της Ελλάδας...

* * *

Αγαπητέ κ. Μπαϊρακτάρη,

Με αφορμή το εξαιρετικά ενδιαφέρον κύριο άρθρο ["εδώ"] της 23ης Μαρτίου σχετικά με την κυβερνητική αντιμετώπιση της Καστοριάς και τις επερχόμενες εκλογές, θα ήθελα να σου διατυπώσω τις παρακάτω σκέψεις μου.

Πρώτα όμως θα πρέπει να αναφερθούμε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.
Ακούστηκαν πολλά και διάφορα από τη κυβέρνηση, τους βουλευτές και τούς διαφόρους δημοσιογράφους.

Μερικά από αυτά ήσαν απαράδεκτα κυνικά και απάνθρωπα, άλλα γεμάτα υποκρισία και ψεύτικη θλίψη και άλλα εντελώς αποπροσανατολιστικά.

Εάν, ένας από αυτούς που μίλησαν, είχε χάσει το παιδί του στο τραγικό δυστύχημα, τότε να δούμε αν θα μιλούσε για θυσία για την βελτίωση των σιδηροδρόμων και για αφορμή να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα.  Μόνο η σιωπή θα έπρεπε να ακούγεται.

Ας έρθουμε τώρα στα των εκλογών.
Καταρχήν στο θέμα του χρόνου των εκλογών και στη θεσμική θέση του πρωθυπουργού, νομίζω ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε και τον παράγοντα, ότι πολλά είναι τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλά τα χρήματα στις νέες συμβάσεις, αλλά και πολλές οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.
Και αυτά βέβαια πρέπει να ολοκληρωθούν προτού λήξει η θητεία της σημερινής κυβερνήσεως. 

Τώρα για τις επερχόμενες εκλογές και τη μοίρα της δύστυχης Καστοριάς. Σε παλαιότερη επιστολή μου σου είχα γράψει ότι το εκάστοτε κόμμα της δεξιάς θεωρεί δεδομένη την Καστοριά.

Κατόπιν αυτού δεν υπήρχε και λόγος να ασχολείται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τα προβλήματα της Καστοριάς.

Τώρα δε που ο νομός γίνεται μονοεδρικός, φοβάμαι ότι ο εκάστοτε βουλευτής της δεξιάς παράταξης δεν θα χρειάζεται ούτε να επισκέπτεται την Καστοριά. 




Εάν, ένας από αυτούς που μίλησαν, είχε χάσει το παιδί του στο τραγικό δυστύχημα, τότε να δούμε αν θα μιλούσε για θυσία για την βελτίωση των σιδηροδρόμων και για αφορμή να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στην Ελλάδα. Μόνο η σιωπή θα έπρεπε να ακούγεται.



* * *

Θα πρέπει λοιπόν οι ψηφοφόροι του νομού να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους τα παραπάνω και είτε να μη ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να δώσουν ένα σήμα ότι δεν μπορεί η Καστοριά να θεωρείται το αποπαίδι της Ελλάδας, είτε, αν ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, να δώσουν την προτίμηση τους σε κάποιο νέο πρόσωπο, και όχι στους δύο μονομάχους της Νέας Δημοκρατίας

Αναφέρομαι βέβαια στον νυν κυβερνητικό βουλευτή, του οποίου την θητεία, όσο καλοπροαίρετα και να την δει κανείς, μόνο επιτυχημένη δεν μπορεί να θεωρηθεί, και στην προϊσταμένη του «αχρήστου πρωθυπουργικού γραφείου Μακεδονίας», η οποία με τα χρήματά μας, κάνει προεκλογική εκστρατεία επί τέσσερα χρόνια τώρα, και η οποία κυρία μονίμως υπονομεύει  τον κυβερνητικό βουλευτή.

Έτσι λοιπόν δεν παρήχθη κανένα σημαντικό έργο, αλλά και τα λίγα που θα μπορούσαν να γίνουν, πνίγηκαν στα νερά της ωραίας λίμνης μας.

Το λυπηρό βέβαια είναι ότι, και τα άλλα κόμματα δεν παρέχουν καμμία καλύτερη προοπτική, διότι τελικά όλοι ίδιοι είναι και ας μη θέλουν να το παραδεχτούν.

Δεν μπορώ όμως να φανταστώ, ότι δεν μπορεί η Καστοριά να βρει ένα νέο πρόσωπο για υποψήφιο, το οποίο να έχει την φιλοδοξία να αφήσει κάποιο έργο πίσω του και να μη ενδιαφέρεται μόνο για την οικονομική και κοινωνική του ανέλιξη.

Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι την υπόδειξη των υποψηφίων βουλευτών την κάνει το κόμμα με κριτήρια όχι αξιοκρατικά, αλλά ποιoς κολακεύει τον αρχηγό, ποιoς είναι χωρίς επαγγελματική καταξίωση και συνεπώς εύκολα χειραγωγήσιμος, ποιoς είναι ακίνδυνος να αμφισβητήσει τον αρχηγό και άλλα τέτοια.

Τα αποτελέσματα δυστυχώς τα βλέπουμε. Διαμαρτυρόμαστε συνήθως για την ανεπάρκεια των εκπροσώπων μας, αλλά τελικά εμείς είμαστε που τους ψηφίζουμε.

Θα πρέπει λοιπόν κάποτε να αναλάβουμε και εμείς τις ευθύνες μας.

Με εκτίμηση
Γιάννης Αναστασίου Νταλίπης
ydalipis@gmail.com


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Απριλίου 2023, αρ. φύλλου 1169.

Σχετικά:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/6/23

    Με κάθε σεβασμό κύριε Νταλίπη να σας διορθώσω στο εξής: το κόμμα της ΝΔ ουδέποτε υποστήριξε ότι είναι δεξιό κόμμα από την γέννηση του μέχρι τις μέρες μας. Υπήρξε πάντα ένα μπλέ ΠΑΣΟΚ, ένας μπλέ ΤΣΥΡΙΖΑ....!!!

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος22/6/23

      Με το συμπάθιο κ. Αγιασοφιτη άλλα μάλλον ειναι το αντίθετο. O ΣΎΡΙΖΑ είναι κόκκινη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πράσινη και όλοι μαζί νεοφιλελεύθεροι στεγνοί καπιταλιστές.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/6/23

      Πές το κι έτσι….

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ