10.7.23

Απευθείας αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα - Τελ Αβίβ


"Βασιλεύς Πύρρος"

Με την προσθήκη ενός νέου απευθείας τακτικού δρομολογίου από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων "Βασιλεύς Πύρρος" προς το αεροδρόμιο "Μπεν Γκουριόν" του Τελ Αβίβ, η Aegean διευρύνει το δίκτυο των προορισμών της και ενισχύει περαιτέρω την δραστηριότητά της στην αγορά του Ισραήλ.
Τα 3 νέα δρομολόγια θα προστεθούν στο θερινό πρόγραμμα της εταιρείας, το οποίο τη φετινή χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα και θα εμφανιστούν στα συστήματα κρατήσεων τις προσεχείς ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean διασυνδέει το Ισραήλ με τακτικές εβδομαδιαίες πτήσεις καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη θερινή περίοδο, θα πραγματοποιεί πτήσεις από/προς το Τελ Αβίβ, από το Ηράκλειο, την Μύκονο, την Ρόδο, τα Χανιά και την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα). Παράλληλα, η Aegean προκειμένου να ενισχύσει την τουριστική κίνηση από τη συγκεκριμένη αγορά προς την Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αυξημένη ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που καταγράφεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, αυξάνει τις προσφερόμενες θέσεις κατά 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σημειώνεται ότι η Aegean επιχειρεί από και προς το Ισραήλ με τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις ήδη από το 2002 αυξάνοντας διαρκώς τη δραστηριότητά της και έχει μεταφέρει συνολικά 4 εκατομμύρια επιβάτες.
 
■ Η ΟΔΟΣ υπενθυμίζει την δήλωση του περασμένου Οκτωβρίου, του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Ζήση Τζηκαλάγια: «Και θυμηθείτε με, σήμερα βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στον στρατηγικό μας στόχο: Το αεροδρόμιο στο Άργος Ορεστικό γίνεται το μεγάλο Διεθνές Αεροδρόμιο Δυτικής Μακεδονίας-Νοτιοδυτικών Βαλκανίων», ο οποίος σε τοπικό κανάλι (!) αμφισβήτησε τα αληθινά, επίσημα στατιστικά και συγκεντρωτικά στοιχεία που δημοσίευσε η ΟΔΟΣ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας (για το αεροδρόμιο Καστοριάς) και της Βόρειας Μακεδονίας (για το αεροδρόμιο της Αχρίδας), τα οποία αποτυπώνουν την δυσμενή πραγματικότητα του αερολιμένα "Αριστοτέλης" και το αδιέξοδο του τουριστικού του «οράματος». 


* * *

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού 
και Πολιτισμού στο Τελ Αβίβ

Σε τουριστική έκθεση στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ θα ταξιδέψει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς κ. Αθανάσιος Ρήμος στις 14-15 Φεβρουαρίου 2023. Μόνο το τρίπτυχο έντυπο που θα εκδώσει γι’ αυτήν την περίπτωση ο Δήμος Καστοριάς, θα στοιχίζει 3.086,00 ευρώ. Δεν είναι γνωστό το ύψος της αποζημίωσης του κ. Ρήμου κι αν συνοδεύεται από δημοτικό υπάλληλο. Ούτε φυσικά είναι γνωστό το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, της διαμονής και διατροφής, των μετακινήσεων κλπ. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό, ο αντιδήμαρχος Καστοριάς είχε ταξιδέψει και σε τουριστικές εκθέσεις του Λονδίνου ["εδώ"] και της Κύπρου. 


* * *

■ Αλλαγή σχεδίων για τους επιβάτες της πτήσης GQ2 / SEH002 από Αθήνα προς Καστοριά την περασμένη Πέμπτη, όπου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, αντί για την Καστοριά βρέθηκαν στην Σαντορίνη. Η πτήση της Sky Express των 6:45 το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2023, αφού απογειώθηκε από την Αθήνα, έφτασε μέχρι την περιοχή της Καστοριάς όπου λόγω έντονων καιρικών συνθηκών ήταν αδύνατη η προσέγγιση στον αερολιμένα "Αριστοτέλης" και έτσι ξεκίνησε την επιστροφή για το αεροδρόμιο της Αθήνας όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς. Όμως τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν και στην πρωτεύουσα, η πτήση προωθήθηκε προς το αεροδρόμιο της Σαντορίνης όπου και προσγειώθηκε. 

■ Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το 2022 κινήθηκαν με 5,9 εκατ. επιβάτες, της Ρόδου 5,85 εκατ., της Κέρκυρας με 3,74 εκατ., των Χανίων 3,29 εκατ., και της Καστοριάς 3.423 επιβάτες.

■ Σημειώνεται ότι πρόσφατα, στον διαγωνισμό για τις άγονες αεροπορικές γραμμές δεν εκδηλώθηκε κανένα ενδιαφέρον για την γραμμή «Αθήνα – Κοζάνη – Καστοριά».



Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 2 Φεβρουαρίου 2023, αρ. φύλλου 1160.


Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ