15.12.21

ΟΔΟΣ: Aristoteles (KSO) Διεθνές Αεροδρoμιο Δυτικής Μακεδονίας Νοτιοδυτικών Βαλκανίων


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς
ΟΔΟΣ 11.3.2021 | 1071



Ο κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας βουλευτής Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία, ανέφερε (με την δική του ορολογία) σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν μερικές ημέρες, ότι είχε την χαρά να συναντηθεί με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιό «μας», δηλαδή τον πτέραρχο κ. Γιώργο Δριτσάκο. Ο εν λόγω κρατικός αξιωματούχος επισκέφθηκε την περιοχή σύμφωνα με τον κ. Τζηκαλάγια, για να επιβλέψει τα έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου, έργα «που ξεκίνησαν». 

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Τζηκαλάγια είχε συνεργασία με τον αερολιμενάρχη κ. Γιώργο Δαρλαγιάννη και ο αξιωματούχος επισκέφθηκε κάθε «γωνιά» του αεροδρομίου. «Είναι ευτυχής συγκυρία» —τόνισε στην ανακοίνωσή του ο κ. Τζηκαλάγιας— πως με τις «επανειλημμένες παραστάσεις του ίδιου (του βουλευτή) ο κ. διοικητής έχει πλήρη αντίληψη της στρατηγικής σημασίας του, ως Διεθνές Αεροδρόμιο Δυτικής Μακεδονίας - Νοτιοδυτικών Βαλκανίων». 

Γίνεται όμως έτσι σαφές ότι ο βουλευτής Καστοριάς με την Νέα Δημοκρατία, όπως και στην περίπτωση της σήραγγας της Κλεισούρας έτσι και τώρα με την αφορμή του αερολιμένα της Καστοριάς, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξία που μπορεί να αποκτήσει η Καστοριά ως συγκοινωνιακός κόμβος. Και προφανώς αυτός ίσως είναι ένας από τους λόγους που με κάθε ευκαιρία τονίζει τις πολιτικές πρωτοβουλίες του σ’ αυτές τις κατευθύνσεις. 

Όμως σε μια περιοχή και πόλη, που σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές επικοινωνίες θεωρείται «άγονη», που φυλλοροούν από παντού και έχουν αποσταθεροποιηθεί κοινωνικά από την μακροχρόνια οικονομική καταστροφή και την ανεργία, αλλά και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού οράματος, τόσο από τους τοπικούς φορείς όσο και από την σημερινή κυβέρνηση, οι ανακοινώσεις αυτές ακούγονται ως Χίμαιρες. Σε κάποιο βαθμό μοιάζουν ακόμη με τραγική ειρωνεία. Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν, ούτε μόνο οι καλές προθέσεις του βουλευτή Καστοριάς. 

Διότι ποια είναι η χρεία ενός διεθνούς αεροδρομίου... Δυτικής Μακεδονίας και του βαρύγδουπου «Νοτιοδυτικών Βαλκανίων», όταν η απόγνωση και η απελπισία ερημώνουν την περιοχή της Καστοριάς, όπου δεν υπάρχει καμμιά προοπτική και οι ιθύνοντες σφυρίζουν αδιάφορα; 

Όταν οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής αδυνατούν οικονομικά να ταξιδέψουν με τις αεροπορικές πτήσεις της Καστοριάς και δεν περνούν ούτε απ’ έξω από το αεροδρόμιο; 

Όταν έχουν συρρικνωθεί οι οδικές συγκοινωνίες με Θεσσαλονίκη και Αθήνα ακόμη και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και η λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην Εγνατία, στην περιοχή της Σιάτιστας αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο τις επικοινωνίες; 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Μαρτίου 2021, αρ. φύλλου 1071


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:


5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/12/21

    Άρτο και θεάματα και έργα βιτρίνας για τους χαχόλους. Μια χαρά θα φάνε μερικοί εργολάβοι πάλι και μέχρι εκεί.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/12/21

    520 χιλιάδες ευρώ(αστείο ποσό....)εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως επιχορήγηση των ιερών ναών και μονών της Καστοριάς για την συντήρηση και ανάδειξη των υποδομών τους..!!!!
    Αυτές είναι οι προτεραιότητες;
    Αυτές είναι οι αναγκαιοτητες;
    Και το γηροκομείο κύριε; Οι παιδικοί σταθμοί; Το πνευματικό κέντρο κύριε;
    Τα ιδρύματα τυφλών ή τα κέντρα αυτισμού κύριε; Οι ανώνυμοι αλκοολικοί; Οι ανύπανδρες μητέρες κύριε δεν χρειάζονται βοήθεια;
    Ο θεσμός 'βοήθεια στο σπίτι για τους ηλικιωμένους και όσους έχουν κινητικά προβλήματα;
    Ααα ρε μουσκεμένη λωρίδα που σας χρειάζεται στα πισινά και μετά κάτσιμο σε αλάτι...

    Έρρωσθε ταγοί και μη

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/12/21

    Μόνο Διεθνές Αεροδρoμιο;
    -Γαλαξιακό! Στο κέντρο του Κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/12/21

    Τώρα που ΘΑΑΑΑ.... συνδεθεί και με το τρένο, ποιος μας φτάνει....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος17/12/21

    Ζούμε στην μαγική λιμνοπολιτεία. Όνειρο είναι. Μη μας ξυπνάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ