17.4.24

ΟΔΟΣ: Εθνικοί στόχοι


ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ανάγκη από εθνικούς στόχους. Και ένας εθνικός στόχος, θα ήταν η σωτηρία περιοχών της περιφέρειας όπως η Καστοριά.


Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, ειδικά μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου με τα εντυπωσιακά αποτελέσματά τους, αποδεικνύουν αυτό που από την αρχή επισημαίνει η ΟΔΟΣ, πως άρχισε να αμφισβητείται η θέση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητστοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα αν η κυβέρνησή του είχε να αντιμετωπίσει σοβαρή και μαχητική αντιπολίτευση, οι συνέπειες όλων των αποτυχιών που καταγράφονται τους τελευταίους μήνες θα ήταν αυταπόδεικτες. 

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εποχή που η Ελλάδα έχει ανάγκη από εθνικούς στόχους. Και ένας εθνικός στόχος, θα ήταν η σωτηρία περιοχών της περιφέρειας όπως η Καστοριά. Υπάρχουν κι άλλες προφανώς, που αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα. Αλλά η περίπτωση της Καστοριάς, που βρίσκεται στα ή κοντά στα σύνορα με τρίτες χώρες, από τις οποίες, ιδίως η Βόρεια Μακεδονία μέσω των πολιτών της τυπικά, εξακολουθεί να υπονομεύει την Ελλάδα, την Μακεδονία, την Καστοριά, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Και επιτρέπει, αν δεν επιβάλλει κιόλας, την ανάγκη για την ανάκαμψη και σωτηρία της Καστοριάς ακόμη πιο επιτακτικά και καίρια. 

Οπότε σε μια εποχή που μείζονες εθνικοί στόχοι, όπως ήταν η είσοδος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή βεβαίως το ευρώ, αλλά και η διάσωση της χώρας από την μεγάλη κατάρρευση της περασμένης δεκαετίας, επιτεύχθηκαν από άλλους, προκατόχους της σημερινής κυβέρνησης, η στοχοθέτηση σοβαρών ζητημάτων απαιτεί προηγουμένως πράξεις και όχι λόγια.
 
Σε μια εποχή που η βουλευτής Καστοριάς κυρία Μαρία Αντωνίου, δεν δείχνει ως την ώρα να έχει επιστρέψει από τους πανηγυρισμούς της επανεκλογής της και να έχει πρακτική πρόταση για την επιβίωση της περιοχής, οι εθνικοί στόχοι αυτής της κυβέρνησης θα έπρεπε να μελετώνται διπλά και τριπλά. Η Μαρία Αντωνίου ως πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής εν όψει των σοβαρών θεμάτων που θα τεθούν σε δημόσια αντιπαράθεση, εκ των πραγμάτων θα βρεθεί σε άλλο επίπεδο. Ακόμη πιο μακριά από τα προβλήματα της εκλογικής της περιφέρειας.

Όταν από τον Απρίλιο μήνα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επικαλούμενος τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, τις διεθνείς συνθήκες, τις συμβάσεις και τους… χάρτες για τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά και την ενισχυμένη διεθνή θέση της Ελλάδος, ολημερίς και ολονυκτίς για επτά μήνες απελευθερώνει από τις αλβανικές φυλακές τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρας κ. Φρέντυ Μπελέρη. 

Όταν μόλις προ λίγων ημερών υπέστη την μεγάλη προσβολή από τον βρετανό πρωθυπουργό που κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, ακύρωσε απρεπώς την προγραμματισμένη συνάντησή τους με τρόπο που είναι προσβλητικός απέναντι σε ολόκληρη την χώρα. Αποτυπώνει την υποτίμηση της Ελλάδας. Και ισοδυναμεί με την ανακήρυξη του ίδιου ως Persona non grata. Αποδεικνύοντας ότι ούτε και η προσπάθεια για τα μάρμαρα του Παρθενώνα ως εθνικός στόχος δεν είναι μια καλά προετοιμασμένη και σοβαρή επιχείρηση.

Όλα αυτά είναι ζητήματα που αποδεικνύουν ότι τελικά κάτι δεν πάει καλά, ούτε και έξω. Και ότι θα ήταν σώφρον για όλους να θέσουν ρεαλιστικούς στόχους που είναι και εθνικοί και μείζονος σημασίας, όπως είναι η Καστοριά.


Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από την πρώτη επίσκεψη του κ. Κ. Μητσοτάκη στην Καστοριά, τον περασμένο Φεβρουάριο. 


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Νοεμβρίου 2023, αρ. φύλλου 1201.



Σχετικά:

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/4/24

    Όχι μόνο η Μαριώ αλλά διαχρονικά από την μεταπολίτευση και μετά ποιός βολευτής της περιοχής έχει προτείνει ζητήσει απαιτήσει από την εκάστοτε κυβέρνηση αφορολόγητα καύσιμα κίνησης λόγω μεθορίου, αντιμετώπιση του δημογραφικού- επιδότιση πολυτέκνων,φθηνά επιχειρηματικά δάνεια και αγροτικά για την ανενέωση ελκυστήρων,χαμηλό φορολογικό συντελεστή για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, και… και…συνέχισε ηλίθιε καστοριανέ ψηφοφόρε να εκλέγεις αυτούς που εκλέγεις γιατί τέτοια σου αξίζουν…!!!

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/4/24

    Επίσης ο Περιφεριάρχης ΔΜΑμανατίδης θα δώσει δύο εκατομμύρια και κάτι ψηλά για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσοκομείου Καστοριάς…!!!
    Δεν έδινε τα μισά από αυτά για να πάρει τρία τέσσερα ασθενοφόρα και να προσλάβει και τους οδηγούς τους; Αφού πιστεύουν στην δημοκρατία όλοι αυτοί οι ταγοί είναι διαχειρισταί των δικών μας ζωών γιατί δεν δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να ψηφίζουν οι πολίτες στο που και πως θα ξοδευτούν τα λεφτά τους; Τι πιο λογικό δημοκρατικό τίμιο και άμεσο από αυτό..;;!!

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/4/24

      Διαπιστώνω κ. Αγιασοφιτη ότι δηλώνετε ελβετός. Με το δημοψήφισμα θα ξέραμε επιτέλους αν οι πολίτες θέλουν να γίνει το Κουρσούμ τζαμί ουρητήριο ή ιερός ναός

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/4/24

      Ασφαλώς…..

      Έρρωσθε

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος19/4/24

      Και γιατί να γίνει μόνο ή το ένα ή το άλλο και να μην γίνει ένα ωραίο πάρκο με πράσινο και δέντρα. Να το χρηματοδοτήσει μάλιστα η εκκλησία που τόσο αγαπά το πράσινο και την φύση..!!
      Έρρωσθε και οι διαφωνούντες

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/4/24

      Μπορεί να ανακαινισθεί και να γίνει πάνθεον, ετσι θα έχουν και οι δωδεκαθεϊστές, οι ροκάδες, οι μοτοσυκλετιστές κλπ. έναν χώρο λατρείας, κοινό με τους υπόλοιπους.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος19/4/24

      Εε ας το αποφασίσουν οι δημότες τότε όλοι αυτοί που γδέρνονται για να χρηματοδοτούνται όλες αυτές οι κινήσεις…!!

      Έρρωσθε ροκάδες και λοιποί

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος18/4/24

    Ας ελπίσουμε ότι η Καστοριά θα καταψηφίσει τη Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές, για να στείλει, επιτέλους, ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα, για την ερήμωση του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ