23.3.08

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Κύριε διευθυντά,

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο της κυρίας Σόνιας Ευθυμιάδου-Παπασταύρου με τίτλο «Προς την ηρωΐδα ενός ξεχωριστού βιβλίου» 24-01-2008 / 428, και επειδή λίγο πολύ ασχολήθηκα και εγώ, αν όχι με το βιβλίο «Η φωνή της Ειρήνης» -επειδή δεν το διάβασα- αλλά με την επιστολή «Περί συνεδρίου» του δρ. Ιωάννη Μπουγά (από τον Καναδά), με ημερομηνία 6-7-2006 /358) αλλά και με άλλα κείμενά του, που φιλοξένησε η ΟΔΟΣ, σχετικά με το παιδομάζωμα.

Απ’ όλα όσα είχα διαβάσει στην επιστολή και στα κείμενα του κ. Μπουγά (αναφέρομαι στο παιδομάζωμα), δεν ανταποκρίνονταν τίποτα στην πραγματικότητα. Ήταν όλα αναληθή, γιατί εγώ έζησα με αυτά τα παιδιά, ήμουν και η δασκάλα τους και ήξερα καλύτερα από τον καθένα την ζωή τους. Γι’ αυτό στην επιστολή μου στις 28-9-2006 / 366 περιέγραψα με λίγα λόγια την ζωή αυτών των παιδιών.

Ο κ. Μπουγάς ποτέ δεν απάντησε σε αυτά που είχα γράψει, περιορίστηκε μόνο να γράψει πως όλα αυτά τα έγραψα βασιζόμενη στην ιδεολογία μου. Δεν τα έγραψα βασιζόμενη σε καμμιά ιδεολογία, αλλά απλώς ήθελα να αποκαταστήσω την αλήθεια. (Νομίζω κ. Μπαϊρακτάρη πως σε μία επιστολή μου σας έγραψα σχετικά με την ιδεολογία μου. Γι’ αυτό έκανα την σκέψη μήπως η κα Δαμοπούλου είχε την καλοσύνη μέσω της ΟΔΟΥ να με απαντήσει, αν όχι σε πολλές, τουλάχιστον σε δύο ερωτήσεις, να βγω κι εγώ από την απορία).

Γράφει ο κ. Μπουγάς «… περιγράφει πολύ γλαφυρά –εννοεί την ηρωΐδα του βιβλίου- την βρώμικη δουλειά του Κ.Κ.Ε. με τον Τίτο και τους Σκοπιανούς, βαπτίζοντας σε σλαβομακεδόνες όλα τα ελληνόπουλα που άρπαξε από τα χωριά της Καστοριάς…».

Αλλά και εσείς κα Δαμοπούλου, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφετε: «Κοντά σ’ αυτά ήρθαν και απίστευτες πιέσεις από τους υπεύθυνους του Κ.Κ.Ε. να απαρνηθούμε την πατρίδα μας Ελλάδα και να βαπτιστούμε Σκοπιανοί Σλαβομακεδόνες…».

Πρώτον: Πώς εσείς τότε μικρό κοριτσάκι ξέρατε τις βρώμικες αποφάσεις που έπαιρνε η ηγεσία του Κ.Κ.Ε. με Τίτο και Σκοπιανούς, και τα περιγράφετε τόσο γλαφυρά.

Δεύτερον: Εάν θυμάστε, μόνο ένα, όχι δύο, ονοματεπώνυμο από όλα εκείνα τα ελληνόπουλα που τα βαπτίσανε Σκοπιανούς Σλαβομακεδόνες; Ντροπή!

Την εποχή του εμφυλίου, η χώρα μας περνούσε τον τρίτο κατά σειρά και τον πιο δραματικό πόλεμο. Φαίνεται πως τότε τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. δεν είχαν με τι άλλο να ασχοληθούν και βρήκαν απασχόληση, βρήκαν δουλειά να καταδιώκουν μια απλή γυναικούλα με δύο ανήλικα παιδιά, την μικρή Ειρήνη και το πολύ μιαρό αγοράκι όπως δείχνει και η φωτογραφία στο βιβλίο. Κι έτσι από φυλακή σε φυλακή τους στείλανε σε όλες τις φυλακές της Αλβανίας, στρατόπεδα, καταναγκαστικά έργα, κάτεργα Λουλέ κλπ.

Επίσης στέλνανε την μικρή Ειρήνη μαζί με τον αδελφό της και σε μία ρωσσορουμάνικη σχολή που αποθέωναν τον πατερούλη Στάλιν, να μάθει τι, μικρούλης σ’ εκείνη την σχολή, να μάθει μαρξισμό; Όλα αυτά είναι πολύ περίεργα και παράλογα.

Τα παιδιά αυτά, που βρέθηκαν σε ξένες χώρες, μακριά από την πατρίδα τους, μακριά από όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα και την μητρική αγκαλιά, δεν βρήκαν απάνθρωπη μεταχείριση στις χώρες που τα φιλοξένησαν, όπως περιγράφει ο καθηγητής κ. Ιωάννης Μπουγάς, που ζει στον Καναδά. Απεναντίας οι λαοί αυτοί φιλόξενα τα υποδέχτηκαν και τα περιέθαλψαν. Τα περισσότερα σπούδασαν, άλλα μάθανε διάφορα επαγγέλματα, και πολλά επέστρεψαν στην πατρίδα.

Στην επιστολή του 22-03-07/390 αναφέρεται στην μεγάλη απήχηση που είχε το βιβλίο του «Η φωνή της Ειρήνης» σε όλο τον κόσμο. Τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που λάμβανε καθημερινά, άλλοι που είχαν διαβάσει το βιβλίο και του λέγανε τις εντυπώσεις του, άλλοι που ζητούσαν πληροφορίες για το πώς θα το προμηθευτούν κτλ. Εδώ αναφέρει και ονόματα, θύματα που παιδομαζώματος, μεταξύ άλλων και το όνομα του Δημήτρη.

Στις 25-1-07/382 , είχε γράψει μία επιστολή που περιέγραφε τι τρώγανε και που κοιμότανε τα παιδάκια, που δήθεν του τα είπε ο «ανύπαρκτος» κ. Δημήτρης από το τηλέφωνο. Η επιστολή εκείνη έδειχνε περίτρανα πολύ ξεκάθαρα την μεγάλη προπαγάνδα! Και τελειώνοντας γράφει «βέβαια μέσα στις πολλές δεκάδες τα μηνύματα και τα συγχαρητήρια, και εκτός της επιστολές της κας Γιουβρή, υπήρξε μέχρι στιγμής και μία άλλη αρνητική κριτική από κάποιον που έγραψε ότι πιστεύει πως η Ειρήνη ‘‘πρέπει να είναι βαλτή να πει την ιστορία της’’».



Αφροδίτη Γιουβρή

[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6.3.2008]

...
.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σε απάντηση του σχολίου (φύλλο 7-02-2008) στην σελίδα "κάποτε στη Καστοριά" του συνεργάτη σας "Ο στοχαστής", σας ενημερώνουμε ότι δεν επρόκειτο περί απλής συνάντησης η' εκδήλωσης με τον κ.Μπιλ Γκέιτς αλλά για την υπογραφή σύμβασης-σύνδεσης σαράντα χιλιάδων (40,000) υπολογιστών με την εταιρεία του (Microsoft) για πληρέστερη ενημέρωση σας, σας αποστέλλουμε τις επίσημες (κεντρικές) ανακοινώσεις του γραφείου τύπου του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., καθώς και άρθρο σχετικό του κ.Δ.Κ. Παπαϊωάννου (πανεπιστημιακού) στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία-Σαββατιάτικη " (9-02-08)



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
[δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6.3.2008]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ