6.3.10

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ έγραψαν

Αξιότιμε κ. Μπαϊρακτάρη,

Ίσως μόνο εσείς θα έχετε το θάρρος να δημοσιεύσετε την παρούσα επιστολή.

Δεν θα ιδρώσει το αυτί κανενός. Το ξέρω. Σ’ αυτήν την πόλη της απάθεια, της αδιαφορίας και της αποχαύνωσης. Βλέπουμε την λίμνη να έχει φτάσει στο πάρκο σχεδόν. Πλημμύρισε το πάρκινγκ της νομαρχίας, κι όμως σαν κόπανοι που είμαστε συνεχίζουμε να πληρώνουμε στα δημοτικά παρκόμετρα… Τώρα θυμήθηκαν να ανοίξουν κανάλι μεγαλύτερο στο Γκιόλη. Το καλοκαίρι που μας πέρασε τι κάνανε; Μάλλον την σπηλιά του Δράκου. Το τουριστικό έργο που έλλειπε από την ταλαίπωρη πόλη. Πουθενά να μην βρίσκουμε ησυχία. Μετά την μπαλωμένη λεωφόρο των Κύκνων οι Καστοριανοί φιάκες βγάζουν τον κρυφό Σουμάχερ από μέσα τους, σκοτώνοντας αθώους περαστικούς.

Μετά την νότια παραλία που η γελοιότητα των παραλιακών μπαρ που προσπαθούν να αποδείξουν ότι είμαστε στην παραλία της Θεσσαλονίκης ή της Κατερίνης, τώρα και ο γύρος της λίμνης… Η τελευταία όαση ησυχίας, ο τελευταίος παράδεισος των οδοιπόρων, χάθηκε και αυτός μέσα σε σύννεφα σκόνης και αμόλυβδης από λεωφορεία και αυτοκίνητα. Πολλοί ζήτησαν να γίνει πεζόδρομος ο γύρος της λίμνης, μετά το Νοσοκομείο./ Φανταστείτε τι όμορφα θα ήταν, να όλοι οι περπατούσαν και βίωναν την λίμνη και το βουνό όπως πρέπει να τα βιώσεις… Αλλά αυτά γίνονται σε μέρη όπου υπάρχει κουλτούρα, πολιτισμός και φαντασία στην εξουσία.

Εδώ μία δράκα ηλιθίων που νομίζει ότι με καπέλα και πίπες γίνονται διανοούμενοι, κατακρεούργησαν και εκτέλεσαν με χαριστική βολή αυτήν την ταλαίπωρη πόλη. Καυχώνται ότι έφεραν τουρίστες στα ραγκουτσάρια, που τα κατάντησαν ένα εμετικό παραλήρημα κακοφωνίας, χωρίς ταυτότητα, μόνο με φασαρία, σπασμένο γυαλιά και σεληνιασμένους έφηβους…

Μετράνε μόνο την ποσότητα, πάντα έτσι θα μετράνε, την μάζα, γιατί δεν ξέρουν να δώσουν ποιότητα. Δεν έχουν ρίζες, κουλτούρα, τσαλαπάτησαν τα έθιμα και τα κατάντησαν καρικατούρες για τα τουριστάρια…. Για να κερδίσουν λεφτά μια μικρή μερίδα κερδοσκόπων, εστιάτορες, ξενοδόχοι, μπαρόβιοι, έχουν μετατρέψει σε σχιζοφρενείς τους υπόλοιπου κατοίκους. Όλα για να ζουν στον μεγαλομανή τους μικρόκοσμο.

Δεν έχει σημασία που η λίμνη νέκρωσε, που βουλιάζουν οι δρόμοι, που δεν έχει πνευματική ζωή η πόλη, που γέμισε αδέσποτα, που είναι μέσα στην βρώμα, που οι γουναράδες μας έχουν καβαλήσει χρόνια τώρα, αρκεί να έρχονται ανυποψίαστα θύματα-τουρίστες να απολαμβάνουν την Αρχόντισσα της Υποκρισίας.

Επιτέλους ας ξυπνήσουν αυτοί οι τελευταίοι που έχουν όραμα και φαντασία, και ας αρχίσουν από τα παρκόμετρα του Δήμου, που πρέπει να ριχτούν στην λίμνη, κανονικά μαζί με κάποιον δήμαρχο.

Λάκης Μαραζόπουλος

Υ.Γ. Δικαίωμα σε όλους η ελευθερία της έκφρασης.


Σχετικά κείμενα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ