23.3.11

ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το μνημόνιο

Μια λέξη που δεν την θυμόμασταν, μια λέξη που δεν ήταν στο καθημερινό λεξιλόγιο, μας βρήκε μπροστά μας σαν… φάντης καρρό!
Συμβαίνει αυτό γιατί οι Έλληνες ξεχνούμε εύκολα, και είναι δεδομένο αφού δεν παραδείγματιζόμαστε από τα καλά και τα κακά μέρη, ανάλογα του παρελθόντος μας.
Μνήμη, μνημονικό, μνημείο, μνημόσυνο, μνήμα, παράγωγα του ρήματος μνημονεύω, τα… μνημονεύομαι σχετικά συχνά, όμως «μνημόνιο» σχεδόν καθόλου.
Να λοιπόν που τα’φερε η ατυχία μας, να μας παρουσιαστεί μπροστά σαν… τέρας και να μας αναστατώσει όσο τίποτε άλλο μετά την… εύανδρο επανάσταση του Παπαδόπουλου της 21ης Απριλίου.

Και είναι μια απλή κατ’ αρχήν συμφωνία, που λέει ο λόγος, μεταξύ ενός «αγαθοεργού» -έτσι το θέλει ο κ. Δ.Σ.Κ. (Ντομικίν Στρος Καν), ταμείου και της, δυστυχώς πτωχούλας πλέον Ελλάδας (της κυβέρνησής της).
Αν και εκεί που οδηγήθηκαν τα οικονομικά μας πράγματα (φταίνε λένε οι πολιτικοί, κατ’ εμέ όχι μόνο), έπρεπε να περιμένουμε την λαίλαπα του Δ.Ν.Τ. Ντομικιν Στρος Καν και της… (φτου το στόματί μου) καμίας Μέρκελ (στην Ευρωπαϊκή Ένωση) και του μικρούλη της Σαρκοζί.
Ακούσαμε, διαβάσαμε τις επισκέψεις του Δ.Ν.Τ. σε χώρες σαν την Αργεντινή, την Ουγγαρία και άλλε αδύναμες και μη αναπτυγμένες χώρες και νοιώθαμε πολύ τυχεροί που θεωρούσαμε την χώρα μας μακρυά από τέτοιες περιπέτειες.
Και όμως μας ήρθε στο κεφάλι μας και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο!
Όλοι μας νοιώθουμε πλέον πολύ έντονα, πολύ παραστατικά τι σημαίνει επέμβαση του Δ.Ν.Τ.
Οι περισσότεροι πολύ έντονα, πολλοί έντονα και μόνο ένα μέρος καθόλου. Είναι βασικά οι φοροφυγάδες και οι παντοειδείς επιτήδειοι που καταφέρνουν να ροκανίζουν τον κρατικό κορμπανά.
Είναι οι ίδιοι τύποι (εκτός βέβαια, όπως παντού, των κάποιων εξαιρέσεων) που και στην κατοχή της μεγάλης πείνας όχι μόνο δεν στερήθηκαν του καθημερινού φαγητού τους, αλλά και πλούταιναν!!
Όλα τα παραπάνω, τα τραγικά θα έλεγα, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, όσο γίνεται γρηγορότερα (από την κυβέρνηση) και σοβαρά, ώστε το 2012 το πολύ 2013 να… απελευθερωθούμε από τους σωτήρες μας.
Με τόσο μεγάλο τίμημα που καταθέτει ο ελληνικός λαός, στην κυριολεξία, από το υστέρημά του, δεν μπορεί παρά να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα δηλαδή η ΕΞΟΔΟΣ!
Όμως όλο αυτό τον καιρό βρισκόμαστε κάτω από την… μπότα της, Τρόικας (Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Ε.Κ.Τ.), με κυρίαρχο ταμπλό (γήπεδο) το ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
 Όλοι βρισκόμαστε δέσμιοι του. Όλοι ή το ανεχόμαστε (ποιος τολμάει να ειπεί ότι το αγαπάει ή απλώς το θέλει), ή το μισούμε. Κα πώς να είναι διαφορετικά αφού μόνο… «κόβει» αυτός ο μπαμπούλας. Αυτό κόβει το μνημόνιο το άλλο κόβει το μνημόνιο. Σιγά, σιγά θα μας κόψει και το άλλο όπως λέγεται!
Από διαιρέσεις, αντιπαλότητες και τα τοιαύτα η ιστορία του τόπου μας είναι γεμάτη (με πολλές καταστροφές, να προσθέσουμε).
Με την επικράτηση της πραγματικής δημοκρατίας και στη χώρα μας, από το 1974, είχαμε πιστέψει εσφαλμένα, αποδεικνύεται, πως δεν θα ζούσαμε ξανά έντονες διαιρέσεις. Ποιος θα το φανταζόταν πως μια αθώα λέξη, εύηχη, με θελκτικό περιεχόμενο θα μας οδηγούσε πάλι σε.. διχασμό! ΜΝΗΜΟΝΙΟ! Που διαιρεί.
Δεν υπάρχει Έλληνας εκτός του παιχνιδιού που παίζεται αυτόν τον καιρό! Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ
Μνημονιακός-αντιμνημονιακός
Μη γελιόμαστε, παίζεται ένα παιχνίδι εδώ και καιρό. Παίχτηκε έντονα στις παραμονές των Καλλικρατικών αυτοδιοικητικών εκλογών. Παίχτηκε πιο έντονα τις δύο Κυριακές αυτών των εκλογών. Το αποτέλεσμα το 2012! Ας περιμένουμε, ελπίζοντας! Να και ένα λίγο ευνοϊκό αποτέλεσμα: το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ένωσε τους οπαδούς των πολιτικών κομμάτων σε μόνο δύο παρατάξεις, από άκρα Δεξιά μέχρι την άκρα Αριστερά: ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ-ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ.
Γεγονός που δείχνει ότι οι πολιτικοί και οι οπαδοί κάποτε μπορούν να τα βρίσκουν μεταξύ τους και ο κ. Καρατζαφέρης μπορεί να ελπίζει πως θα ιδεί κάποτε, οικουμενική κυβέρνηση να κυβερνάει την χώρα. Εμείς όχι! Δηλαδή εξηγούμαστε, απευχόμαστε κάτι τέτοιο αν και είναι… συμπαθητική η ιδέα, γιατί προϋποθέτει γενική κατάσταση, χειρότερη από αυτήν που ζούμε τον τελευταίο καιρό!
Καλύτερα να σοβαρευτούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ