25.9.13

Συνέντευξη τύπου του αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημ. Σαββόπουλου



(αποσπάσματα)  
«Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, την οποία στηρίζει τόσα χρόνια η Καστοριά με την ψήφο της, έφερε πολύ στενοχώρια. Ασφαλώς ο καθένας μας έχει το μερίδιο ευθύνης του, αλλά η τελική ευθύνη εί-ναι της κυβέρνησης.  Κατ’ αρχάς έχω την διαίσθηση ότι η Ταξιαρχία δεν θα διατηρηθεί. Το  1ο και 2ο Σώμα καταργήθηκαν.  Εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούσαμε να συναντηθούμε με τον υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο ο οποίος δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να μας δεχθεί.
Συναντηθήκαμε μόνο με τον αναπληρωτή υπουργό πριν έξι μήνες περίπου και ουσιαστικά μας τα μασούσε λίγο περί σχεδιασμών της καινούριας στρατιωτικής δομής. Σκέφτομαι να αναθεωρήσω την κομματική μου θέση, από την στιγμή που ένα κόμμα με τις αποφάσεις του δεν στηρίζει μια πόλη. Τι έκανε για πετρέλαιο θέρμανσης; Να θυμηθούμε τις 14.000 υπογραφές που κατεβάσαμε και δεν τις παραλάμβανε ο κ. Μανδραγάρης;
Το άλλο πλήγμα έχει να κάνει με την «Αρχιτεκτονική». Ο υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να λάβει υπόψη πως οι κτηριακές υποδομές στην Καστοριά υπάρχουν και να μην μεταφέρει την Αρχιτεκτονική στην Κοζάνη στην οποία δεν υπάρχει καμία στοιχειώδης κτηριακή υποδομή.  Πραγματικά αισθάνομαι πολύ στενοχωρημένος, δυσαρεστημένος, δεν ξέρω αν θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτόν τον χώρο, είναι κάτι που θα αποφασίσουμε με κάποιος συνεργάτες από τον επόμενο μήνα.
Από την θέση δεν έχει νόημα να παραιτηθούμε, γιατί το έχω δηλώσει -και πριν όταν είχα κάνει δηλώσεις περί ανεπιθύμητων- πως “κωλοτούμπας” δεν υπήρξα ποτέ. Το να παραιτηθείς από τη θέση πιστεύω πως είναι φυγή. Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα.  Θέλω να πιστέψει ο κόσμος πως από πλευρά μας έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες με κόπο ψυχής, αλλά η πραγματικότητα είναι πως δεν εισακουγόμαστε από κάτω, από πλευράς της κυβέρνησης.
Αυτό δεν σημαίνει πως είμαστε άμοιροι των ευθυνών, ο καθένας έχει το μερίδιο της ευθύνης του, αλλά  παρόλο που η Καστοριά έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας γίνεται ό,τι γίνεται επί κυβέρνησης ΝΔ. Δεν μπορώ να καταλογίσω εγώ ευθύνες αν πίεσαν οι κκ Κουκουλόπουλος και Παπαδόπουλος από την Κοζάνη.
Την τελική υπογραφή την έφερε ο κ. Αρβανιτόπουλος που ανήκει στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρόλο που μας είδε κατ’ ιδίαν, μεταφέρει ένα τμήμα, δίχως καμία αιτιολογία, και το πάει στην Κοζάνη, που δεν υπάρχουν κτηριακές υποδομές.  Κι’ ας έρθει ο υπουργός Οικονομικών, που λέει πως δεν υπάρχουν λεφτά να μας πει πού θα στεγαστεί στην Κοζάνη.
Το κτήριο στην Καστοριά υπάρχει, δώσανε αγώνες και προσπάθειες πάρα πολλοί αυτοδιοικητικοί πριν από εμάς, δεν χρειάζεται να τους αναφέρω και θέλω να τους συγχαρώ, μπορεί να υπήρχε μια μικρή καθυστέρηση αλλά τελικά ο τότε στόχος επετεύχθη».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 6 Ιουνίου 2013, αρ. φύλλου 695


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ