6.4.14

Δηλώσεις




  • Δήλωση (για καταχώρηση στα πρακτικά του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς) του πρώην μοναχού της Ι. Μονής Αγ. Αναργύρων Λυκούργου Λευτεράτου του Λυκούργου:

-Εγώ ο δηλών Λυκούργος Λευτεράτος, πρώην μοναχός της Ι. Μονής Αγ. Αναργύρων, κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ, αναφορικά με όσα διέλαβα στην από 18-2-2011 επιστολή μου, σύμφωνα με το από 7-7-2012 κατηγορητήριο της κ.εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Καστοριάς , δηλώνω τα εξής: Το σύνολο του περιεχομένου της επίμαχης επιστολής μου είναι, απ’ αρχής μέχρι τέλους, ανακριβές. Ψευδές, αισχρό και συκοφαντικό, ικανά να βλάψει (και πράγματι έβλαψε) την τιμή κα την υπόληψη του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Καστορίας Σεραφείμ, τόσον ως ιεράρχου, όσον και ως ατόμου. Αναγνωρίζοντας λοιπόν τον ως άνω χαρακτήρα της επιστολής μου, ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη και ρητά και κατηγορηματικά δηλώνω, ότι σέβομαι την τιμή και την υπόληψη αυτού, ως ιεράρχου και ατόμου και αναγνωρίζω, ότι πρόκειται περί εντίμου, ανεπιλήπτου, ηθικού, αφιλοχρήματου, αφιλάργυρου, φιλομόναχου, ακατηγόρητου και γνησίου επισκόπου της Εκκλησίας του Χριστού, εκζητώντας για μία ακόμη φορά να με συγχωρήσει για την άφατη θλίψη και στενοχώρια που προκάλεσα σ’ αυτόν με την επίμαχη επιστολή μου και για τον εξ αυτής αντικειμενικά προκληθέντα σκανδαλισμό του ποιμνίου του. Αυτονόητο είναι, ότι ουδέποτε, είτε δια λόγων είτε δι’ έργων πρόκειται να επαναλάβω στο μέλλον την ως άνω απαράδεκτη κα αξιόποινη συμπεριφορά μου.

Καστοριά, 10/12/2013 


  • Δήλωση (για καταχώρηση στα πρακτικά του μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς) του μητροπολίτη Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, κατά κόσμο Ιωάννη Παπακώστα του Νικολάου:

-Ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, εξ άκρας επιεικείας και συγκατάβασης αποδέχομαι την συγγνώμη του κατηγορουμένου πρώην μοναχού Λυκούργου Λευτεράτου του Λυκούργου και το περιεχόμενο της δηλώσεώς του και εύχομαι, όπως Κύριος ο Θεός συγχωρήσει αυτόν διά τον βαρύτατο σκανδαλισμό των πιστών, που προκάλεσε με την επίμαχη από 18/02/2011 επιστολή του. Μετά ταύτα, δηλώνω ανάκληση της εγκλήσεώς μου προς τον κατηγορούμενο Λυκούργο Λευτεράτο, επιφυλάσσομαι όμως ρητώς, για τις ποινικές ναι αστικές αξιώσεις μου, κατά των ηθικών αυτουργών, αλλά και των με οποιαδήποτε μορφή ή συμμετοχικής δράσης συνεργών αυτού στην ως άνω αξιόποινη πράξη του και παντός εν γένει νομίμου δικαιώματός μου.

Καστοριά, 16/12/2013 


Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 19 Δεκεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 720

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/4/14

    κάποιο σχόλειο για το θέμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/14

    ''ανήρ θυμώδης ούκ ευσχήμων''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρια7/4/14

    ''εμίσησα εκκλησίαν πονηρευομένων''

    Δαυϊδ ψαλμός κε΄, 5

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ