24.4.14

Απάντηση κ. Ε. Διαμαντόπουλου στην κ. Μ. Αντωνίου

Τα αδιέξοδα των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠαΣοΚ βυθίζουν στο σκοτάδι την Ελληνική κοινωνία και έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές της πλειοψηφίας.
Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να διασωθούν είναι να κάμουν πως παλεύουν για τοπικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα των κυβερνητικών πολιτικών όμως επισκιάζουν την επικοινωνιακή τακτική των πανικόβλητων πολιτευτών της. Έτσι καταλήγουν στην χαμερπή αλλά συνήθη πια τακτική της διαστρέβλωσης.
Κατά αυτόν τον τρόπο η κ. Αντωνίου επιτίθεται στον ΣυΡιζΑ για την ερώτηση που καταθέσαμε για την διάσωση του κτηρίου Μαθιουδάκη.
Ας εξετάσουμε όμως την ιστορία από την αρχή της. Προσωπικά είχα καταγγείλει κάθε παρέμβαση στα αρμόδια όργανα που είχαν αναλάβει την υπόθεση χαρακτηρισμού του κτηρίου ως διατηρητέου και ζητούσα να αφεθούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Ώστε αν παρθεί απόφαση για τον χαρακτηρισμό του κτηρίου "Μαθιουδάκη" ως διατηρητέου το-απαραίτητο-κτήριο της αστυνομίας να κατασκευαστεί σε άλλη τοποθεσία.
Παρόλα αυτά υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις τόσο από την πλευρά της Κ.Αντωνίου όσο και από τον τότε γραμματέα της Ν.Ο. του ΠαΣοΚ ο οποίος δήλωσε ευθαρσώς πως μιλούσε με την Γ.Γ του Υπ. Πολιτισμού κ.Μενδώνη η οποία -όπως δήλωσε ο ίδιος- ανήκει στο ίδιο κόμμα.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να γίνει παρέμβαση του τότε ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Αρσένη για πολιτικές παρεμβάσεις στο επίπεδο του ευρωκοινοβουλίου. Έπειτα και από ημερίδες που διοργανώθηκαν στην πόλη από Καστοριανούς πολίτες για την ανάδειξη της ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας του εν λόγω κτηρίου, αλλά και από έρευνα μας-όπως αναφέρεται και στην ερώτηση μας-αποδείχτηκε πως ακριβώς ΟΜΟΙΑ κτήρια έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από το παραπάνω αποδεικνύεται και η πολιτική παρέμβαση που έλαβε χώρα κατά της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Αυτό δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητο από πλευράς μας. Η θέση μας παραμένει η ίδια. Εφόσον το κτήριο διατηρεί όλα τα στοιχεία για να χαρακτηριστεί διατηρητέο, απαιτούμε αυτή τη στιγμή το σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά και την επιλογή νέου χώρου για την ανέγερση του απαραίτητου αστυνομικού μεγάρου...

Υ.Γ: Όσο για την τιμή των φαρμάκων, ο επικοινωνιακός κουρνιαχτός θα καταλαγιάσει πολύ σύντομα και θα φανεί η σκληρή πραγματικότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε χαμηλού επιπέδου επικοινωνιακά τρικ της καταρρέουσας κυβέρνησης.
Υ.Γ: Οι μέρες περνούν, το νέο έτος φτάνει, αλλά όχι οι γιατροί στο νοσοκομείο Καστοριάς όπως έχετε τάξει...

Βαγγέλης Διαμαντόπουλος 
βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Δεκεμβρίου 2013, αρ. φύλλου 718.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ