29.4.14

Β.Π.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ: Ειδήσεις δια τα Δυτικομακεδονικά μέρη




ΜΙΑ ΓΚΡΟΤΕΣΚΟ ΙΣΤΟΡΙΑ διαδραματίστηκε στο μεταπρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Αργους Ορεστικού του νομού Καστοριάς. Πρωταγωνιστής ο σπαραξικάρδια θορυβώδης βουλευτής της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως με βοηθό εκπληρώσεως την απερίσκεπτη (προσωρινά, μόνιμα;) βουλευτή της μείζονος (κυβερνώσας) συμπολιτεύσεως, «Πατήρ» και «μήτηρ» αντίστοιχα του καστοριανού λαού. Στο πλαίσιο του άφρονος καρναβαλισμού τους σατίρισαν το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας προσβάλλοντας κατά τρόπον χυδαίο και βάρβαρο το θρησκευτικό αίσθημα πρωτίστως των χριστιανών πολιτών που τους εξέλεξαν. Ηδη εκ του κονιορτού αντιδράσεων που σηκώθηκε καμαρώνουν ως «καρποστάλια», κατά το τοπικά λεγόμενον, για την πράξη και το εν γένει είναι τους, ο μεν αποκαλυπτόμενος περαιτέρω η δε κρυπτόμενη, στους κόσμους της δημοσιότητας.
 
Πολιτικού ήθους, παιδείας κι ευαισθησίας ένεκεν, ποτέ στην διαδρομή της η Ανανεωτική («Πολιτισμένη») αριστερά από το 1974 και μετά, όπως αυτό μαρτυρείται και καταγράφεται στην εφημερίδα της ΑΥΓΗ, όπου εντυπώνεται η ιστορία της (την μέχρι πριν 3-4 χρόνια τουλάχιστον) δεν προσέβαλε τα θρησκευτικά πιστεύω των Ελλήνων πολιτών. Ούτε η «Γνήσια» κομμουνιστική αριστερά το επιχείρησε παρότι ιδεολογικά (θεωρητικά τουλάχιστον) αντίθετη προς κάθε τι μεταφυσικό, θρησκευτικό. Το έκανε πράξη κατ’ ανοίκειο τρόπο μια αριστερά που φέρει στοιχεία «Μεταλλαγμένου» πολιτικού προϊόντος δια επισήμου αντιπροσώπου της. Αρα δικαιούται πλέον μέχρι και να κυβερνήσει τοιουτοτρόπως ανίδεη τρόπων, χορτάτη δε και παρόμοιων ψηφανθρώπων.


ΥΓ. 1 Πληροφορούμεθα πως ο αξιότιμος Πρόεδρος της Βουλής των νεοελλήνων θα καλέσει τους δύο Καστοριανούς βουλευτές να κάνουν αναπαράσταση του ...δρώμενου (τι απαίσια λέξη!) στην ολομέλεια του σώματος για να αποφανθεί αυτή περί του ιερού, του βέβηλου ή αγωνιστικού του πράγματος. Παράλληλα δε να τεθεί εκ νέου σε ψηφοφορία το ερώτημα για την ύπαρξη ή μη του Θεού διότι μάλλον έπαυσε ισχύουσα εκείνη η προπολεμική απόφαση κάποιας ΚΟΒ του ΚΚΕ Μαγνησίας η οποία με πλειοψηφία 4 προς 3 απεφάνθη πως δεν υπάρχει Θεός. Η σύνθεση και η ποιότητα της νυν Βουλής νομίζουμε επιτρέπει τέτοιες συζητήσεις.

ΥΓ. 2 Σήμερα στου ναούς διαβάστηκε η ακολουθία του Μικρού αγιασμού. Οσοι βουλευτές και λοιποί δημόσιοι παράγοντες δεν «κοινώνησαν» τις προάλλες από τον ευλαβή παπα-Σούρα του Αργους Ορεστικού, ας σπεύσουν στις αυλές των ναών όπου υπάρχει φιάλη με ηγιασμένον ύδωρ το οποίο, όπως έλεγε ο μακαριστός μητροπολίτης Διονύσιος Ψαριανός, είναι ισοδύναμον της Κοινωνίας.

ΥΓ. 3 Στη μνήμη του καστοριανού Βασίλη Τσανούσα (δι’ όσους τον γνώριζαν και τον θυμούνται) έτσι για να γίνονται οι συγκρίσεις Αριστερών κι «αριστερών».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Ιανουαρίου 2014, αρ. φύλλου 723

2 σχόλια:

  1. Athena29/4/14

    Ένα από τα καλύτερα του κ. Β. Π. Καραγιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιμόζα η αισχυντηλή29/4/14

    "Το έκανε πράξη κατ’ ανοίκειο τρόπο μια αριστερά που φέρει στοιχεία «Μεταλλαγμένου» πολιτικού προϊόντος δια επισήμου αντιπροσώπου της. Αρα δικαιούται πλέον μέχρι και να κυβερνήσει τοιουτοτρόπως ανίδεη τρόπων, χορτάτη δε και παρόμοιων ψηφανθρώπων."

    Ευφέστατη σκιαγράφηση μερίδας της σύγχρονης Αριστεράς. Όχι ότι η Δεξιά είναι καλύτερη...με την χρόνια καπήλευση.... αλλά όσον αφορά στο θέμα, εύστοχη η παρατήρηση του Βασίλη Καραγιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ