13.6.14

Λόγος & Αντίλογος




Αγαπητή εφημερίδα,

Σου γράφω για να εκφράσω την ανακούφιση μου για δύο πολύ πρόσφατα γεγονότα που αφορούν τον ηλεκτρονικό ιστότοπο της ΟΔΟΥ, άμεσα ή έμμεσα.

Το πρώτο σε συνέχεια του πολέμου που (σου) κήρυξαν πέρσι όσοι (όχι όλοι φυσικά) σχολιάζοντας κριτικά πρωτοσέλιδό σου  για μια μουσική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού της Κοζάνης, δεν συνηγορούσαν απλώς στην τουρκοφωνία ισχνού (αριθμητικά) τμήματος Ελλήνων (αν και δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από την εφημερίδα σου), αλλά σταδιακά μεταβλήθηκαν σε κήρυκες της σημερινής γειτονικής χώρας.

Έλαμπε ακόμη τότε, δίπλα στην ημισέληνο το άστρο του πρωθυπουργού της, Ταγίπ Ερντογάν - το πολιτικό τέλος του οποίου δεν μοιάζει να είναι πια μακριά και μάλιστα με πάταγο, καθώς και το υποτιθέμενο θαύμα της τουρκικής οικονομίας. Ώστε έφθασε η Τζεμηλέ, που έγραφε ανώνυμα τάχα στο blog της ΟΔΟΥ, να εννοεί ότι σχεδόν τα πάντα ελληνικά είναι τούρκικα, και να συντάσσεται σε μια απροσδιόριστη ιδέα επαναφοράς στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Φαντάζομαι ακόμη την απογοήτευση που αισθάνεται η ανώνυμη Τζεμηλέ, τώρα, που αποκαλύπτονται τα απίστευτα σκάνδαλα του τουρκικού πολιτικού κατεστημένου, αυτού που ήθελε να γίνει σουλτάνος, και η φούσκα της τουρκικής οικονομίας. Φαντάζομαι ακόμη τι μπορεί να αισθάνθηκε, για την επίσης απίστευτη αποκάλυψη ότι η περίφημη αεροπορική εταιρεία της γειτονικής χώρας που πράγματι εξέπληξε με την ραγδαία ανάπτυξή της και μεταβλήθηκε σε πολιτικό όχημα, μετέφερε… όπλα στην Νιγηρία. Όπου επιβάλλουν κλειτοριδεκτομή στις γυναίκες. Ευτυχώς που ο Ταγίπ προγραμματίζει λέει να ξανακάνει τέμενος την Αγία Σοφία και έτσι θα αποδείξει την πυγμή.

Το δεύτερο συμβάν αφορά και πάλι το blog της ΟΔΟΥ και μου προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ανακούφιση: απορούσα βλέπεις πώς είναι δυνατό να μην βρέθηκε τόσες μέρες κανένας έξυπνος να αντιληφθεί ότι το αεροσκάφος της Μαλαισίας, δεν εξαφανίστηκε από τρομοκράτες, αεροπειρατές ή κάποιο τραγικό ατύχημα, αλλά ότι για το μυστήριο συμβάν, ευθύνονται οι συνήθεις ύποπτοι: Οι δολοφόνοι των λαών Αμερικάνοι - ίσως και το Ισραήλ με την Γερμανία, Ολλανδία και τις Κάτω Χώρες γενικά. Διότι ευτυχώς ένας μεγαλοφυής και πανέξυπνος το σχολίασε κι' αυτό στο blog της έγκριτης εφημερίδας σου –και μάλιστα σε άσχετη ανάρτηση- και επιτέλους αποκάλυψε την διεθνή συνωμοσία.

Αυτό που δεν πρόλαβε να αποκαλύψει -το συμπληρώνω εγώ τώρα- είναι ότι το αεροσκάφος, είχε αρνηθεί να ενταχθεί στον αεροπορικό στόλο των αεροψεκασμών. Με τους οποίους ως γνωστό, οι γνωστοί εχθροί της Ελλάδος (ΕΟΚ, ΝΑΤΟ , το ίδιο συνδικάτο, η Κίσσιγκερ κοκ) προσπαθούν να αφανίσουν το έθνος, για να εκμεταλλευθούν τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου, του λιγνίτη και βεβαίως τα ιαματικά λουτρά της πατρίδας μας. Και ότι αυτός είναι ο λόγος που εξηγεί την παραδειγματική τιμωρία του boeing.

Τώρα όμως επιτέλους, έχω λόγους να ελπίζω, ότι και ξανά προς την δόξα τραβά.

Ένθερμος αναγνώστης σου


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 732



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ