23.6.14

Λόγος & Αντίλογος

Προς την εφημερίδα «ΟΔΟ»

Ένα ερώτημα 
για τους αντιπεριφερειάρχες, δημάρχους, 
πολιτευτές (και υποψηφίους) της Δ. Μακεδονίας:

Οι άλλοι δήμαρχοι του νομού Κοζάνης, αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και οι πολιτευτές, έχουν ενημερωθεί, όπως θα έπρεπε, για το ζήτημα της ντε φάκτο υποβάθμισης του ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας, που φαίνεται να μεθοδεύουν, για τους δικούς τους αδιευκρίνιστους λόγους ο δήμαρχος Κοζάνης και ο περιφερειάρχης; Το ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας (Π.Δ. 376 και 348) δεν αφορά μόνο την Κοζάνη, αλλά, ίσως περισσότερο, τις πιο απομακρυσμένες περιοχές και από άποψη υγειονομικής κάλυψης, αλλά και απ’ τη σκοπιά των θέσεων απασχόλησης.

Έχουν συνειδητοποιήσει οι δήμαρχοι της κάθε περιοχής τις συνέπειες αυτής της υποβάθμισης πάνω στο επίπεδο της προσφερόμενης κάλυψης απ το ΕΚΑΒ πάνω στους συμπολίτες τους και συνεπώς την ευθύνη τους, να αφήσουν ανεξέλεγκτο το δήμαρχο Κοζάνης και τον περιφερειάρχη να αποφασίζουν για αυτούς, ελαφρά τη καρδία, και ίσως για ιδιοτελείς λόγους (εφ όσον ως τώρα δε δόθηκε καμιά επαρκής εξήγηση για τις ενέργειες τους); Νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούν και τουλάχιστον σε πρώτη φάση να ζητηθούν οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά απ τον κ. Μαλούτα πρώτα, προτού βέβαια παγιωθούν τα πράγματα. Εγώ είμαι πάντα στη διάθεση του καθενός ενδιαφερόμενου.

Ζήσης Κοντογούνης
ιατρός


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Μαρτίου 2014, αρ. φύλλου 731

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ