23.6.15

ΑΝΝΑΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΟΥ: Ένα «αυτονόητο» δώρο στην Νένη

Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψεις έναν άνθρωπο σαν την Νένη. Πιστεύω ότι η ίδια δεν θα ήθελε καθόλου να νεκρολογήσουμε.  Ένας τόσο δραστήριος, δημιουργικός, θετικός και δοτικός άνθρωπος, θα ενθουσιαζόταν με κάτι χειροπιαστό.

Προτείνω λοιπόν να συσπειρωθούν όλοι οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε θέματα πολιτισμού, να ενώσουν τις προσπάθειές τους ώστε σύντομα αν λειτουργήσει η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (αφού διερευνηθούν θέματα στατικότητας –αν υπάρχουν). Και ο Δήμος Καστοριάς, με γενναιότητα, θέληση και αποφασιστικότητα να δράσει άμεσα για να μην παραταθεί άλλο αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Η λεγόμενη «βυζαντινή αρχόντισσα» Καστοριά (που πολλές φορές μοιάζει με βυζαντινή ζητιάνα), ας αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα, μια αίθουσα παραστάσεων, προβολών, εκδηλώσεων.  Έτσι η Νένη και όλες της οι προσπάθειες που έκανε μέχρι το τέλος της, να δεχτεί αυτό το «αυτονόητο» δώρο που της χρωστάμε.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Φεβρουαρίου 2015, αρ. φύλλου 774


1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ