12.1.16

Λόγος & Αντίλογος

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Τo τελευταίο εξάμηνο τα ΜΜΕ, στις συνεδριάσεις των επιτροπών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, μάς βομβάρδισαν, εμάς τους Έλληνες με δύο λέξεις: δηλ το «αναξιόπιστος» και το «ανακόλουθος».
Εννοείται ότι αμφότερες αφορούν σε εμάς και στην πατρίδα μας, με σκοπό να μας αναγκάσουν να υποχωρήσουμε στις απαιτήσεις τους ,κατά την διατύπωση των όρων του τρίτου μνημονίου, με αποδοχή εκ μέρους μας απαράδεκτων και πολύ σκληρών οικονομικών όρων, οι οποίοι τελικώς και πιθανόν να γίνουν στο προσεχές μέλλον σκληρότεροι και απεχθέστεροι ώσπου τελικά και εκβιαστικά να υπογραφούν.
Δεν θα απαριθμήσω αυτές, ούτε ακροθιγώς και το μόνο συμπέρασμα πού έβγαλα είναι ότι ότι οι συνεταίροι μας ή «τρόικα» συνεχώς έκανε συμπληρωματικές αιτήσεις-απαιτήσεις διαφόρου μορφής και εντάσεως.
Αποτέλεσμα των συνεχών αυτών απαιτήσεων και πιέσεων της «τρόικα», ήταν από τη μία μεν μεριά να παρατραβούν οι συζητήσεις, με (κυρίως) υποχωρήσεις μας, και από την άλλη, λόγω της υπερχρήσεως των παραπάνω όρων» «αναξιόπιστος» και «ανακόλουθος» να τελεσιδικήσει (σχεδόν) σε βάρος μας η υπόθεση αυτή με την χρήση των παραπάνω όρων ή εις βάρος της Γερμανίας. Εννοείται ότι μάλλον για αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική ή άλλη λύση και έτσι, αμφότεροι «ίσως» να βγουν ικανοποιημένοι!
Αυτό βέβαια θα προκύψει διότι η μεν κ. Άνγκελα Μέρκελ , σε μια νύκτα, ή ακριβέστερον σε 17ώρες, έπαιξε κορώνα-γράμματα την μεταπολεμική φήμη και υστεροφημία της Γερμανίας, για δε τον νεοανερχόμενο πρωθυπουργό μας, όπως γράφει ένας από τούς μεγαλύτερους σήμερα γερμανούς φιλοσόφους καθηγητής Γιουργκέν, η συμφωνία τελικά που θα αναγκασθεί να υπογράψει θα είναι μια πράξη τιμωρίας για την αριστερή κυβέρνηση. Έτσι ο κορυφαίος φιλόσοφος Γιουργκέν Χάμερμπας υπογράμμισε ότι ότι η Γερμανία, απειλώντας την Ελλάδα με έξοδο από την ζώνη του ενιαίου νομίσματος, ξεδιάντροπα αποκάλυψε τον εαυτόν της, ως τον βασικό τηρητή της πειθαρχίας στην Ευρώπη, γεγονός πού κάνει για τρίτη φορά, δηλαδή δύο φορές πολεμικά, διά των όπλων, και τρίτη(η σημερινή) οικονομικά.
Με τιμή 
Αναστάσιος Β.Κοβάτσης
καθηγητής Πανεπιστημίων (ΑΠΘ, Γάνδης, Τριπόλεως και Νιχον Τόκυο) 

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, αρ. φύλλου 802



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ