4.3.16

Με το βλέμμα στην λίμνη




Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο "Με το βλέμμα στην λίμνη" του Κώστα Λάκη, βασισμένη σε κείμενα της κ. Χρυσούλας Πατρώνου Παπατέρπου, θα πραγματοποιηθούν απόψε (Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016) στις 18:30 στο αρχοντικό Βέργου.

Η έκθεση η οποία τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Καστοριάς, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 6 Μαρτίου και είναι η 11η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.




Ιστορίες της Καστοριάς φορτωμένες με συναισθήματα και εικόνες που στοιχειώνουν και ακροβατούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και το μύθο. Οι πρωταγωνιστές των ζωγραφικών έργων, έγιναν πολύτιμα χρωματιστά λάφυρα του καμβά αφήνοντας τα πινέλα να χρωματίσουν την ζωή τους, να βουτήξουν μέσα στο νερό της λίμνης και να ευλογήσουν την συμπεριφορά τους. Άλλαξαν ρούχα, κοιτάγματα, χώρους... μα το βλέμμα έμεινε στραμμένο στην λίμνη που ακίνητη καθοδηγεί την ζωή τους.




Οι πίνακες γεμάτοι από τα βλέμματα των ανθρώπων προκαλούν την πορεία που τους κύλισε και τους άφησε στην άκρη της λίμνης να στέκονται και να κοιτούν μετέωροι και εκτεθειμένοι.

Μαζί με τους πίνακες, μοιράζονται την έκθεση και βλέμματα άλλων "ανθρώπων". Βλέμματα πέτρινα, ασάλευτα, βλέμματα από πήλινα κομμάτια που λείανε το νερό και ο ήλιος. Βλέμματα που παρατηρούν, που ταξιδεύουν, που θυμούνται και που χάνονται στις μνήμες και τις ανομολόγητες πράξεις.




Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 4 Μαρτίου: 18:30-21:30.
Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαρτίου 2016: 11:00-13:30 & 18:30-21:30.

Αρχοντικό Βέργου, Αϊδήτρας 12, Καστοριά (Ζωνάρι)
Πληροφορίες Κώστας Λάκης: 6973494155



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ