9.5.17

Αντιπυρική περίοδος

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες της αντιπυρικής περιόδου 2017, η οποία διαρκεί από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς εφιστά την προσοχή των πολιτών, όσον αφορά την λήψη προληπτικών μέτρων, προς αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών.
Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά -αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς- είναι να τις περιορίσουμε, λαμβάνοντας όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης. Σε περίπτωση που αντιληφθούμε μια πυρκαγιά, τηλεφωνούμε αμέσως στον αριθμό κλήσης 199, δίνοντας όσο το δυνατό περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν.
Παρακαλούνται οι πολίτες να δραστηριοποιηθούν ώστε να συνδράμουν ενεργά στην προσπάθεια να διατηρηθεί ο δασικός πλούτος και η φυσική ομορφιά της Ελλάδας, γιατί η προστασία των δασών είναι υπόθεση όλων των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ