16.5.17

Ο δημόσιος λόγος της Καστοριάς

Αμοιβαίες γενναιότητες για την αποκατάσταση στοιχειώδους επιπέδου στον δημόσιο λόγο της Καστοριάς


Δήλωση

Στην Καστοριά σήμερα την 8η Μαΐου 2017 η υπογράφουσα Σουλτάνα Ζορπίδου του Αναστασίου κάτοικος Καστοριάς με ΑΦΜ 154408745 εν όψει της παραπομπής μου στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς για το αδίκημα 363 Π.Κ., δηλώνω προς τον κ. Δημήτριο Ιατρίδη του Παναγιώτη κάτοικο Καστοριάς, εκδότη της εφημερίδας "Καστοριανή Εστία" που εκδίδει και κυκλοφορεί εβδομαδιαία στην Καστοριά:

1. Ανακαλώ πλήρως και στο σύνολό τους όλους τους πραγματικούς ισχυρισμούς, υπαινιγμούς, χαρακτηρισμούς στους οποίους βασίστηκε η έγκληση του ανωτέρω και το από 8-2-2016 κατηγορητήριο με βάση το οποίο παραπέμπομαι και ότι οφείλονταν σε κακή πληροφόρησή μου.

2. Ζητώ συγγνώμη από τον Δημήτριο Ιατρίδη του Παναγιώτη για την βλάβη που του προκάλεσα, την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική δοκιμασία και δηλώνω ότι σέβομαι την τιμή και την υπόληψή του, τον κόπο της εργασίας του, όπως και ότι δεν θα επαναλάβω ποτέ οτιδήποτε αντίστοιχο σε βάρος του και σε βάρος των μελών της οικογένειάς του.

3. Προς τον σκοπό της ανάκλησης της έγκλησης δηλώνω τα ανωτέρω ελεύθερα και με τη θέλησή μου αναλαμβάνω την οικονομική δαπάνη που προκλήθηκε και την υποχρέωση να αναρτήσω το παρόν στο facebook στον προσωπικό μου λογαριασμό όπως και στο oladeka.com και παρέχω το δικαίωμα στον κ. Δ. Ιατρίδη να καταχωρήσει το παρόν στην εφημερίδα του, το site της και όπου ο ίδιος κρίνει.
Η δηλούσα
Σουλτάνα Ζορπίδου
Καστοριά 08.05.2017

Σχετικά:

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/5/17

    Καλά λένε ότι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ τα υπογράφουν όλα; (ή ότι τους δώσουν;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ποιον χτυπάει η καμπάνα;29/5/17

    Διαβάσαμε πρόσφατα ότι κινάνε γη και ουρανό για να φτιάξουν εβραίικο μουσείο στην Καστοριά. Να έβγαιναν μπροστά Ισραηλίτες θα το καταλαβαίναμε όλοι και λογικά θα το παραδεχόμασταν. Ποιος θα μας πληροφορήσει (για να μη έχουμε κι εμείς κακή πληροφόρηση και πέσουμε στο λάθος της συκοφαντίας) γιατί να τρέχουν γι'αυτό Έλληνες; Έκαναν κάτι ανάλογο οι Εβραίοι στην Ιερουσαλήμ;
    Άντε γιατί το παραχέ..με εδώ μέσα... Η μια βάζει τη μαντίλα και τρέχει να "προστατέψει" τα τεμένη, η άλλη το παίζει "σιδηρά κυρία" και τάζει θέσεις και διορισμούς και η τρίτη η μικρότερη κι απ' όλες ομορφότερη (λέμε τώρα...) πάει να βγάλει το ψωμί της σκαλίζοντας παλιά ξινά σταφύλια.
    Και καλά αυτές τη βόλεψαν (ίσως), εμείς να μη γίνουμε τα κορόιδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/5/17

    http://www.skai.gr/news/culture/article/347476/ekdilosi-sto-verolino-gia-ta-eglimata-ton-nazi-stin-ellada-/#ixzz4iUvheB4e

    Όταν εμείς εδώ καιγόμαστε να πείσουμε τους Γερμανούς για το σημερινό ολοκαύτωμα που ζούμε λόγω του Χρέους, άλλοι χτενίζονται για να τους κινήσουν το ενδιαφέρον για μια ΜΚΟ.
    Κι ύστερα απορούμε γιατί δεν σταματάει να βρέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναγνώστης31/5/17

    Αγαπητή ΟΔΟΣ,
    Χάσαμε πολλά οι Έλληνες από τότε που αφήσαμε το κοινοτικό πνεύμα, με το οποίο διατηρήσαμε την ταυτότητά μας επί αιώνες σκλαβιάς και τώρα δίνουμε τόπο στην αυθαιρεσία.
    Φτάσαμε σήμερα να παρευρίσκεται σε συνάντηση κορυφής και να μιλάει εξ ονόματος μιας ολόκληρης πολιτείας ένα πρόσωπο, το οποίο όσο συμπαθές και αν είναι, δεν έχει καμία δικαιοδοσία από τον Δήμο.
    Μήπως προηγουμένως εξουσιοδοτήθηκε;
    Είναι υπόλογος ο Δήμαρχος και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο έναντι των πολιτών κάθε φορά που κάποιος “αναλαμβάνει πρωτοβουλία” και μιλά εξ ονόματός τους και μάλιστα σε επίσημη διοργάνωση.
    Βεβαίως τηρούνται τα προσχήματα και δίνεται όνομα και επάγγελμα, αλλά στη συνέχεια οι αναφορές και τα αιτήματα παρουσιάζονται σαν να προέρχονται από την πόλη(!)
    Εννοείται ότι δεν προσάπτεται μομφή στους άρχοντες, εφόσον τέτοια περιστατικά γίνονται εν αγνοία τους, αλλά οφείλουν τη σχετική ενημέρωση, για να μη δημιουργούνται πλάνες στους πολίτες από όσους τους εκθέτουν ερήμην τους.
    Γι' αυτό ας είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί. Δεν χρειάζεται να ακουστούν από στόματα φανατισμένων κραυγές και ψίθυροι ότι π.χ. “ανοίγουν προθάλαμο του Διεθνούς Σιωνισμού”. Τα νόμιμα και τα τυπικά επιβάλλεται να τηρηθούν.
    Πρώτα-πρώτα το όνομα. Εβραϊκό Μουσείο Καστοριάς; Δικαίως θα μπορούσε να ονομαστεί έτσι, αν το ίδρυε και το συντηρούσε ο Δήμος.
    Όλοι όμως κατανοούμε ότι ο Δήμος Καστοριάς έχει άλλες προτεραιότητες, με πρώτη την κάλυψη των αναγκών των ζώντων Καστοριανών με ένα πολυδύναμο Πνευματικό- Πολιτιστικό Κέντρο.
    Εάν ιδιώτες επιθυμούν να ιδρύσουν, να εξοπλίσουν, να στελεχώσουν και να συντηρήσουν Μουσεία, όπως π.χ. Φυσικής Ιστορίας, Τεχνολογίας, Σύγχρονης Τέχνης κλπ, ας ζυγίσουν τις δυνάμεις τους και ας προχωρήσουν!
    Δεν έχει κανείς όμως το δικαίωμα αφενός να παρακάμπτει τους εκλεγμένους άρχοντες και αφετέρου να καπελώνει τους πολίτες στην πλειονότητά τους. Γιατί ούτε αν μαζευτεί ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για ένα Σωματείο, επιτρέπεται να παρουσιάζονται σαν εκπρόσωποι μιας πόλης.
    Κι αν περάσει έτσι όπως ξεκίνησε αυτή η κίνηση δίνει ένα δυνατό παράδειγμα κατά πόσον λειτουργούμε θεσμικά ή όχι.
    Στη συνέχεια δεν θα χρειαστεί να βγει κανείς στους δρόμους φωνάζοντας.
    Αρκεί να χτιστεί ένα Παρεκκλήσι προς τιμήν του Αγίου Φιλούμενου, του Αγιοταφίτη Ιερομονάχου, που κατακρεουργήθηκε με τσεκούρι στο φρέαρ του Ιακώβ (Νοέμβριος 1979).

    * * *
    Η ΟΔΟΣ παρενέβη στο κείμενο, προσαρμόζοντας το περιεχόμενό του, για την αποφυγή άλλων ζητημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναγνώστης31/5/17

    Κανένα πρόβλημα! Και με τις παρεμβάσεις σας συμφωνώ. Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος31/5/17

    Οι ιδιώτες, αν έχουν χρήματα και δε ξέρουν πώς να τα ξοδέψουν, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Ελευθερία έχουμε και καπιταλισμό. Να κάνουν αν θέλουν, εκτός από Εβραϊκό Μουσείο, και Τουρκικό Μουσείο. Και Βουλγαρικό Μουσείο, και Σλαβομακεδόνων. Και Γερμανών ή Ποντίων.
    Ακόμη αν θέλουν μπορούν να κάνουν και Μουσείο της Μαντάμ Τισό, ή Σκέτο Μαντάμ, ή Σκέτο Τισό.
    Εύγε! αφού έχουν χρήματα να το κάνουν, και κυρίως χρήματα να το συντηρούν. Εύγε!
    Θα πρότεινα, αν μου επιτρέπετε, όποιο Μουσείο κι αν κάνουν, να το ονομάσουν με το βαπτιστικό τους όνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/6/17

    Βρε πονηρούλη "18/5/17 21:50" αναφέρεσαι στην κ.Ζορπίδου και την συσχετίζεις με τον Συριζα ενώ ξέρεις πως στις τελευταίες εκλογές η κυρία ήταν υποψήφια με τον Βασιλειάδη και μετά συντάχθηκε με τον Χατζησυμεωνίδη. Πόσο πιο προβοκατόρικο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/6/17

    Στα social media κάθε «πικραμένη», κάθε οργισμένη, ή απλά κάθε λάτρης της κοινής πρόκλησης, είναι ελεύθερη να εκφορτίσει δημόσια τα απωθημένα της ψυχής της υπό τις επιδοκιμασίες (συχνά συνοδευόμενες από χαμηλής αισθητικής πολύχρωμα εικονίδια) εκατοντάδων,"κουλτουριάρηδων" εννοείται, "φίλων".
    Μετά έρχεται το τίμημα. Το οποίο σε συνοδεύει σ' όλες τις εμφανίσεις σου και τις βόλτες σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/6/17

    Εγώ πάντως, θ' αναλάμβανα τις ευθύνες μου των λόγων μου. Ποτέ δε θα ζητούσα Δημόσια συγγνώμη. Προτιμώ να πάω στα Δικαστήρια, και να υπερασπιστώ τον λόγο μου, παρά να εξευτελιστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμη9/6/17

    @8
    Στα social media, επίσης, κάθε κρυψίνους παρακολουθεί την κάθε πικραμένη και μετά βγάζει τα κόμπλεξ του σχολιάζοντας αλλού γι' αλλού, νομίζοντας ότι έχασε την "αποκλειστικότητα" του ενδιαφέροντός της για χάρη άλλων, αρκετών και καλών φίλων, όχι στις φαντασιώσεις του ίντερνετ αλλά στην αληθινή κοινωνία.
    Μετά ακούει μια φωνή να του λέει "ας πρόσεχες!" ή μάλλον "κάλλιο αργά παρά ποτέ".
    Φιλάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ