21.6.17

Επιτροπή περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, αλλά τους επεκτείνει. Με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, προβλέπεται η λειτουργία συνολικά 38 διοδίων (18 μετωπικών και 20 πλευρικών) στην Εγνατία Οδό. Ανάμεσα σε αυτά, προβλέπεται η λειτουργία νέων μετωπικών διοδίων στη Σιάτιστα και πλευρικών σε Ανατολική Σιάτιστα και Καλαμιά, καθώς επίσης και στην Ιεροπηγή στον κάθετο άξονα Σιάτιστας – Κρυσταλλοπηγής.

Η Εγνατία Οδός, όπως και οι υπόλοιποι αυτοκινητόδρομοι, έχει χρυσοπληρωθεί από τον λαό, τόσο για την κατασκευή της όσο και για την λειτουργία της. Ωφελημένοι και εδώ ήταν και είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ανέλαβαν την κατασκευή της αλλά και αυτοί που τώρα έχουν κηρυχθεί ανάδοχοι για την συντήρηση του δρόμου και την λειτουργία των διοδίων. Στην δε συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε προ των πυλών από την ολοκληρωτική παράδοση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. στην δικαιοδοσία των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς η πώλησή της βρίσκεται σε προτεραιότητα από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.

Η κυβέρνηση, δια των τοπικών βουλευτών και παραγόντων, προσπαθεί να παραπλανήσει από τη μια υποβαθμίζοντας το πρόβλημα και από την άλλη διατεινόμενη ότι δε θα αργήσει η ώρα που θα ζούμε στην απόλυτη δικαιοσύνη με την εφαρμογή αναλογικών διοδίων. Ενισχυτές της φωνής της κυβέρνησης είναι οι τοπικοί άρχοντες, δήμαρχοι και περιφερειάρχης, που αντιτίθενται στα διόδια με την σημερινή τους μορφή, αλλά υπερθεματίζουν για την ανάγκη έναρξης λειτουργίας αναλογικών διοδίων ή ζητάνε να κατασκευαστούν οι σταθμοί των διοδίων σε άλλες περιοχές.

Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την ανεργία, την κακοπληρωμένη δουλειά, την δυσβάσταχτη φορολογία, να πληρώνει συνεχώς για τους δρόμους! Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό να παλέψουν για την κατάργηση των διοδίων. Να διεκδικήσουν:

-Να ματαιωθεί η κατασκευή των νέων διοδίων.
-Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες.
-Να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού Α.Ε.
-Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής λαϊκή περιουσία, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια ο λαός, χωρίς να πληρώνει χαράτσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ