12.6.17

Το Σκάκι




10. g4 Nf6

-Η Μαρία (μας) τον τελευταίο καιρό μας ζάλισε, έτσι σαν “σβούρα” που γυρνάει και “δικτυώνεται” σε όλες τις εκδηλώσεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πάλι Αθήνα και Καστοριά, συνέδρια, εκθέσεις, φόρουμ, παρελάσεις, επετείους, τίποτα δεν της έχει ξεφύγει, “εξερευνά”. Στο Αστεροσκοπείο, μήπως βρήκε το αστέρι της;
[…] Έλα πες μου αστεράκι! Που σε βλέπω, τι σημαίνει; Να το έχω για καλό; Ή κακό με περιμένει; […]
-Η Ολυμπία (μας) βρίσκεται σε προσκύνημα του αδριάντα του Ρήγα Φεραίου στο Βελιγράδι, μην την ενοχλείτε! Αν θέλετε να την δείτε, ανοίξτε την τηλεόραση όλο και σε κάποιο κανάλι θα βρίσκεται και μιλάει, μη ρωτάτε και πολλά, μιλάει, περί τίνος; μόνο αυτή ξέρει!
[...] θέλω να τα πω σαν να παραμιλώ, άλλο εξομολόγηση και άλλο απαντήσεις [...]

-Χιονίζει στο νομό μας, το στρώνει στα χωριά! Σε ζωντανή σύνδεση τώρα: άσπρισε το Καστανόφυτο, ρίχνει χιόνι τώρα στην Ιεροπηγή, όχι όχι πρώτα άσπρισε το Νεστόριο, μετά έριξε χιόνι στη Πεντάβρυσο και τώρα το στρώνει στη Κλεισούρα, μ’ ακούει κανείς; Τώρα ρίχνει χιόνι στην Εγνατία κι έχει και ομίχλη. Προσοχή τα οχήματα που κινούνται και δώθε και πέρα, μ’ ακούτε;
Α! Μ’ ακούτε, καλώς! Τί; Μας υποκλέπτουν; Γιατί τι είπαμε;
Οκ το “βουλώνω” αλλά (σσσσ σσς) δεν είμαι κουκουέ.

-Αυτές οι προκλήσεις από τους ανατολικούς και δυτικούς γειτόνους μας, να μας ανησυχούν(;). Μια χώρα σε οικονομική ύφεση (η δικιά μας) μπήκε στο στόχαστρο των γειτονικών κυβερνήσεων που ζητούν αλλαγή συνόρων(;) και απαιτούν εφαρμογή συνθηκών παλαιοτέρων από αυτές που ισχύουν. Παραπλανούν όλους εμάς, τους λαούς, να ξεχνάμε τα προβλήματα και να ασχολούμαστε αν θα πολεμήσουμε αναμεταξύ μας.

-Ο ένας, αφού μίλησε πρώτα δεξιά κι αριστερά και μας έκανε γνωστά μέσω των τοπικών ιντερνετικών “μουσουξού”, τα παράπονα και τις καταγγελίες του, παραιτήθηκε (*)!
Οι άλλοι, αφού είδαν ότι ξεχάστηκαν, αποφάσισαν να συναντηθούν κάπου να τα πουν και ω! τι έκπληξη, τους ανακάλυψαν, πάλι τα γνωστά “μουσουξού” (*)!
Δήμαρχε μην πτοείσαι! Συνέχισε με έργα (το σκέφτεσαι; θέλει και τόλμη).

[…] Γιατί σε κρατάω μακριά... και από εκείνο το δρόμο, όπου οι θνητοί αδαείς περιφέρονται, δικέφαλοι, γιατί η αδυναμία μες στο στήθος τους κατευθύνει τον περιπλανώμενο νου, κι αυτοί παρασύρονται κουφοί αλλά και τυφλοί, έκθαμβοι, ορδές χωρίς κρίση. […] Παρμενίδης απ.6.

-Να μην ξεχάσουμε να πληρώσουμε 0,03 ευρώ ο καθένας μας (μηδαμινό το ποσό που μας αναλογεί μπροστά στην εθνική αίγλη που αποκτήσαμε ως λαός) για την ομιλία του “ομορφονιού” μας στην πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα της Κούβας και μη πείτε αμέσως “τα έχουμε πληρώσει”, αυτά είναι καινούρια! Πού να κλείσουμε ραντεβού όλοι μαζί; Στα γουναράδικα;

-«Ο ταξιδιώτης του Αιώνα» του Αργεντινού συγγραφέα Άντρες Νέουμαν σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη (ο ύμνος των μεταφραστών) από τις εκδόσεις Opera, από τα καλύτερα βιβλία που κυκλοφόρησαν φέτος. Μια φανταστική γερμανική πόλη που μετακινείται στο χρόνο και στο χώρο με το συμβολικό όνομα, Βανδερβούργο και όλη η ιστορία κεντημένη πάνω της.

[…] Ένα θαμπό φεγγάρι αρμένιζε στον ορίζοντα. Εδώ και λίγη ώρα το Βανδερβούργο είχε αρχίσει να φαίνεται στο βάθος, προς τα νότια. Αυτή η πολίχνη δείχνει να μετατοπίζεται μαζί μας. […]

“Socialismo o Muerte. Patria o Muerte. Venceremos.” 
Fidel Castro

25.11.2016 Hasta Siempre Hasta La Vista Comandante!

 Καληνύχτα Ελλάδα
 Όπου και να ‘σαι


(*) Εννοεί τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και τους υπόλοιπους παραιτηθέντες αντιδημάρχους Καστοριάς.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 8 Δεκεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 863

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ