20.6.17

Εν συντομία



Επιχειρηματίες
  • Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα γραφεία της ειδικής γραμματείας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους μεταξύ του ειδικού γραμματέα κ. Φ. Κουρμούση και του προέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χ.Καραταγλίδη. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημερώθηκε για τις διαδικασίες οι οποίες ολοκληρώνονται με πυρετώδεις ρυθμούς και στις 3 Αυγούστου το σύστημα ξεκινά να υποδέχεται τις αιτήσεις για την υπαγωγή στον μηχανισμό ρύθμισης χρεών των επιχειρηματιών. Από την συζήτηση προέκυψε ότι το Επιμελητήριο Καστοριάς θα αναλάβει ρόλο ενημέρωσης των επιχειρηματιών για την μέθοδο την οποία που πρέπει να ακολουθήσουν σε σχέση με την υπαγωγή τους στον συγκεκριμένο νόμο. Σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφού ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, το Επιμελητήριο θα είναι έτοιμο για την ενημέρωση των επιχειρηματιών.
Οικολογία
  • Η 1η γιορτή οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας Καστοριάς θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος (λεωφόρος Κύκνων). Μια προσπάθεια να γνωρίσει ο κόσμος της Καστοριάς τοπικούς παραγωγούς, μεταποιητές και χειροτέχνες που έχουν κοινά στοιχεία, την αγάπη, το σεβασμό για το περιβάλλον, την γη και τον άνθρωπο.Θα πραγματοποιηθούν επίσης διάφορα εργαστήρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης. Ώρες λειτουργίας Παρασκευή 7 Ιουλίου έναρξη στις 18:00, το Σάββατο 10:00-00:00 και Κυριακή 10:00-00:00. Υπεύθυνος επικοινωνίας: Στέφανος Λιούζας τηλ: 6978776325 Συντονίστρια: Τόνια Λυσίτση κιν: 6977081409 e-mail: oikokastoria@gmail.com Blog: http://oikogiorthkastoria.blogspot.gr
Μουσική
  • Ο όμιλος “Μύησις” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο “Τριανταφυλλάκι μ’ κόκκινο” στην πλατεία Κουμπελίδικης, στις 21 και 22 Ιουνίου 2017 στις 21:30. Στην εκδήλωση που σκηνοθετεί ο κ. Νίκος Μπαλιάκας, θα παρουσιαστούν ήθη και έθιμα της Καστοριάς και της Ηπείρου με θέμα τον έρωτα. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο σύλλογος “Ορεστίς” θα πραγματοποιήσει εκδήλωση τιμής στον Βασίλη Δόϊκο, το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού, με την συμμετοχή των χορωδιών “Η Ορεστίς” Άργους Ορεστικού και “Αγίου Σωτήρα” Πτολεμαΐδας. Είσοδος ελεύθερη.
  • “Στο ρυθμό της λίμνης” ονομάζεται η μουσική εκδήλωση με τον Σωκράτη Μάλαμα, που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος Πολυκάρπης την Παρασκευή 7 Ιουλίου.
Θέατρο
  • Το Θεατρικό Εργαστήρι “Πλατφόρμα 9Κ 3/4” ανεβάζει την παράσταση “Nanny McPhee” στο πνευματικό κέντρο Άργους Ορεστικού την Παρασκευή 23 Ιουνίου στις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
Ημερίδα
  • Την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 10:00 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Καστοριάς, θα πραγματοποιήσει ενημερωτική ημερίδα με θέμα “Σχέδια βελτίωσης 2017” μετά την προδημοσίευση που αφορά στη Δράση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-20.
Μεταπτυχιακά
  • Τo τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), με τίτλο: “Σχεδιασμός προϊόντων και συστημάτων” Master of science - MSc in product design and systems. Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των AEI της ημεδαπής των τμημάτων Μηχανικών και άλλων τμημάτων εφαρμοσμένων επιστημών συναφούς γνωστικού αντικειμένου καθώς και ομοταγών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Τα δικαιολογητικά υποψηφιότητας γίνονται δεκτά μέχρι 21-7-2017. Πληροφορίες τηλ: 2461068239 και 2461068293.
ΤΕΙ
  • Στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας παράρτημα Καστοριάς παραβρέθηκε η βουλευτής Σύριζα Καστοριάς κ. Ο. Τελιγιορίδου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα καθώς το συγκεκριμένο τμήμα είχε καταργηθεί με το «Σχέδιο Αθηνά» και σημειωτέον ότι οι συγκεκριμένοι απόφοιτοι θα ήταν και οι τελευταίοι του τμήματος. Όμως με ανακοίνωση του στις 20-2-17 ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ.Γαβρόγλου θέτει στο μηχανογραφικό του 2017 την επαναλειτουργία του τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Δυτικής Μακεδονίας στο παράρτημα Καστοριάς.

Νοσοκομεία
  • Στα πλαίσια συλλειτουργίας των νοσοκομείων Κοζάνης-Πτολεμαΐδας ως ενιαίο γενικό νοσοκομείο, επετεύχθη η ηλεκτρονική διασύνδεση του μαγνητικού που βρίσκεται στο νοσοκομείο Κοζάνης με το σύστημα ψηφιακής αρχειοθέτησης ιατρικών εικόνων που βρίσκεται στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας υπάρχει πλέον η δυνατότητα ψηφιακής αρχειοθέτησης - εκτός από τις αξονικές, υπέρηχους, μαστογραφίες, ακτινογραφίες που βρίσκονται εντός του νοσοκομείου - και οι μαγνητικές εξετάσεις των ασθενών του, που διακομίζονται στο νοσοκομείο Κοζάνης για εξέταση, οι οποίες αποστέλλονται απευθείας από το μαγνητικό απεικονιστικό μηχάνημα που βρίσκεται στην Κοζάνη, μέσω διαδικτύου, με ασφαλή σύνδεση. Οι ιατρικές εικόνες των μαγνητικών, όπως και των υπολοίπων διαγνωστικών εξετάσεων των ασθενών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, είναι διαθέσιμες και για υπηρεσίες τηλεϊατρικής με την εξ' αποστάσεως διάγνωση τους, από τριτοβάθμια πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας.
ΒιΠε
  • Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του δήμου Κοζάνης και της ΕΤΒΑ ΒιΠε αε για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Κοζάνη, το οποίο θα έχει συνολική έκταση 680 στρεμμάτων, χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων, σε πολύ κοντινή απόσταση από την έκταση όπου έχει αποφασιστεί ότι θα μεταφερθεί ο εμπορευματικός σιδηροδρομικός σταθμός.
ΝοΔε Καστοριάς
  • Από την πρώτη κιόλας παρουσία της στα ΜΜΕ της Καστοριάς, η νέα νομαρχιακή οργάνωση του ΣυΡιζΑ, έδωσε το στίγμα της. «Πειθόμενη της κεντρικής κομματικής νομεκλατούρας ρήμασι», προσπάθησε να εξωραΐσει την τραγική πραγματικότητα την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός και τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο καστοριανός λαός, με την ιδεοληπτική προσπάθεια άσκησης εξουσίας. Ακούσαμε ότι η κυβέρνηση με διάφορα προγράμματα-μέτρα έχει μεριμνήσει για την φτώχεια. Καταλάβαμε ότι η αγάπη τους για τη φτώχεια είναι τόσο μεγάλη που προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερη. Ξαφνικά αποφάσισαν να ότι κάτι πρέπει να κάνουν με τα τοπικά θέματα και θα αρχίσουν διάλογο με τους φορείς…δυόμισι χρόνια με ποιους συνδιαλέγονται; Μήπως τελείωσαν και στην Καστοριά οι αυταπάτες, με μια χρονοκαθυστέρηση;
Παμμακεδονική
  • Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με ανακοίνωσή της καταφέρεται εναντίον των 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (μεταξύ αυτών και της κ. Μ. Αντωνίου) που κατέθεσαν επερώτηση για τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:  «Mε τεράστια έκπληξη και απογοήτευση πληροφορηθήκαμε ότι ομάδα βουλευτών της Ν.Δ. κατέθεσε στη Βουλή επίκαιρη επερώτηση για τις δηλώσεις του υπουργού Εθ. Άμυνας Π.Καμμένου, αναφορικά με την εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια. Όπως, ειδικότερα, επισημαίνουν οι βουλευτές της ΝΔ, στην πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάϊ (7/5/) ο ΥΕΘΑ προέβη σε δηλώσεις αναφορικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα: α) Θεωρώ, λοιπόν, ότι η εγγύηση για τη Δύση είναι η δημιουργία ενός χριστιανικού τόξου. β) Όσον αφορά τα Σκόπια, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι αλβανικής καταγωγής. γ) Δεν πρόκειται να δεχτώ τη χρήση του όρου «Μακεδονία». Μεταξύ άλλων, όπως τονίζεται στην επερώτηση των βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης: Είναι ανάγκη η εξωτερική πολιτική της χώρας να ασκείται με συνοχή, υπευθυνότητα και συγκρότηση, ειδικά σε μια συγκυρία όπου η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι ιδιαιτέρως ρευστή και κρίσιμη» ενώ στη συνέχεια οι βουλευτές εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη θέση του υπουργού όσον αφορά τη χρήση του όρου Μακεδονία, υπογραμμίζοντας ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ «η επίσημη θέση της Ελλάδας είναι σαφής: Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη ‘Μακεδονία’ που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή’. Από τη μία πλευρά μας ικανοποιεί το ότι ο υπουργός Εθ.Αμύνης συντάσσεται με την πάγια θέση της Παμμακεδονικής, ότι η οποιαδήποτε χρήση του όρου Μακεδονία δεν είναι αποδεκτή και δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Σε αυτό το σημείο λοιπόν, μας έκανε αλγεινή εντύπωση η ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι βουλευτές για να καταγγείλουν τη θέση ότι η χρήση του όρου Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Μάλιστα οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σε ένα χρονικό σημείο κρίσιμο για την περιοχή και τη στιγμή που το κρατίδιο των Σκοπίων καταρρέει υπό το βάρος της δικής του πολιτικής τού αλυτρωτισμού, προκλητικότητας και αδιαλλαξίας, οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κινήθηκαν πιο γρήγορα από ό,τι οι εκπρόσωποι της ΠΓΔΜ δείχνοντας μία υπερευαισθησία! Ελπίζουμε ότι πρόκειται για μία άτυχη στιγμή του κόμματος της ΝΔ και ότι δεν εκπροσωπούν οι 14 το σύνολο των βουλευτών και της ηγεσίας», καταλήγει η ανακοίνωση Τύπου.
Εθελοντές
  • Ο δήμος Καστοριάς ευχαριστεί τους εθελοντές πολίτες της Μεσοποταμίας, για τον καθαρισμό της περιοχής τους και καλεί τους υπόλοιπους πολίτες «να εκτιμήσουν το σημαντικό αποτέλεσμα της πρόσφατης εθελοντικής δράσης εξωραϊσμού στην Μεσοποταμία».
Συλλήψεις
  • Κατά το μήνα Μάϊο 2017, από τις διευθύνσεις Αστυνομίας Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας: Συνελήφθησαν, συνολικά τριακόσια 326 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ