9.6.17

Εν συντομία



Διάλεξη
  • Ο ευρωβουλευτής του KKE κ. Σωτήρης Ζαριανόπουλος θα αναπτύξει το θέμα «Οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η πρόταση του ΚΚΕ» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, τo Σάββατο 10 Ιουνίου στις 19:00.

ΕΠαΜ
  • Περιοδεία στην Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (ΕΠαΜ), αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Δημ. Καζάκη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνο του τομέα συνδικαλιστικού Γιώργο Γεωργή. Παρασκευή 9 Ιουνίου στην Κοζάνη, Σάββατο 10 Ιουνίου στην Πτολεμαΐδα και Κυριακή 11 Ιουνίου στην Καστοριά.

Αστυνομία
  • Την Κυριακή 11 Ιουνίου στον Ι. Ν. Αγίων Πάντων Καστοριάς θα εορταστεί η "Ημέρα τιμής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας" (07:00 όρθρος, 10:30 δοξολογία, στην συνέχεια δεξίωση).

Στίβος
  • Το 12ο Grand Prix στίβου Άργους Ορεστικού θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Άργους Ορεστικού το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 17:00.

Βιβλίο
  • Την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Πνευματικό κέντρο Άργους Ορεστικού (κάτω από την Αγία Παρασκευή) στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Δημήτρη Λέκκου ''Ένα αστέρι επισκέπτεται τη γη''. Ο δημοσιογράφος Β.Παπαδόπουλος θα προλογίσει και θα συντονίσει την εκδήλωση, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η εκπαιδευτικός Μ.Πισιώτη, ο ψυχολόγος Β.Κιοσσές και ο εκπαιδευτικός Α.Μακρίδης.
  • Την Τρίτη 13 Ιουνίου, στις 20:00 στο αρχοντικό Ωρολογόπουλου στην πλατεία Αδελφών Εμμανουήλ, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα ''Φως μέσα στη θύελλα'' (εκδ Διόπτρα). Για το βιβλίο θα μιλήσει η κ. Ντίνα Αγράμπελη και την βραδιά θα πλαισιώσουν μουσικά η κ. Χ. Αναστασιάδου (τραγούδι) και ο Π.Νικολάου (κιθάρα).

Pride
  • Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί για έκτη χρονιά φέτος στη Θεσσαλονίκη, από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας ''Thessaloniki Pride''. Με κεντρικό σύνθημα ''Έλα όπως είσαι'', οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πάρτι, εκθέσεις, προβολές και συζητήσεις, θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας το Σάββατο, 17 Ιουνίου στις 19:30.

Χάρτες
  • Έως τις 27 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη στις περιοχές όπου η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων εκπνέει στις 12 Ιουνίου για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 3 Ιουλίου για τους κατοίκους εξωτερικού. Με τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη από τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για τη Σύμβαση της Βαρσοβίας, παρατείνεται η διάρκεια ανάρτησης των ήδη αναρτημένων δασικών χαρτών.

Ναρκωτικά
  • Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από υποθέσεις που χειρίσθηκαν το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς και η ομάδα Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς καταστράφηκαν με μέριμνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Η καταστροφή πραγματοποιήθηκε με καύση σε υψικάμινο, ενώπιον επιτροπής, στην οποία προεδρεύει η αντιεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καστοριάς και μετέχουν οι προϊστάμενοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς που ενήργησε την προανάκριση και της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Καστοριάς, με τη συνδρομή υπαλλήλων του ΑΗΣ Καρδιάς. Ειδικότερα καταστράφηκαν: 458,90 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 15,99 γραμμάρια ηρωίνης, 1,03 γραμμάρια κοκαΐνης, 2,9 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 0,18 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης και 31 ναρκωτικά δισκία.

Γεωργοί
  • Το Κέντρο «Δήμητρα» Καστοριάς θα υλοποιήσει στη Φλώρινα πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών, (έναρξη 9/6/17) με θέμα ''Φυτική παραγωγή'', για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» - «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς». Αιτήσεις έως τις 6/06/2017. Πληρ. τηλ. 2467082425.

Γούνα
  • Η δημοπρασία Ιουνίου 2017 της Saga Furs, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η δημοπρασία της American Legend, ξεκινά τις πωλήσεις γουνοδερμάτων από σήμερα 8 Ιουνίου, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 16 Ιουνίου. Η προσφορά της Saga Furs αποτελείται από συνολικά 3.200.000 μινκ γουνοδέρματα (συνολικά θα δημοπρατηθούν περίπου 5.000. 000 μινκ γουνοδέρματα και από τα δύο δημοπρατήρια), 690.000 αλεπούδες και 35.000 finnraccoon.

Κοιμητήριο
  • Το γραφείο Κοιμητηρίων του δήμου Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω έλλειψης χώρου για την ταφή των θανόντων, στο δημοτικό Κοιμητήριο των Αγίων Πάντων και σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό λειτουργίας του, η εκταφή, η ανακομιδή των οστών και η τοποθέτησή τους στο δημοτικό οστεοφυλάκιο γίνεται δωρεάν με βάση την απόφαση 358/16 του Δ.Σ. του δήμου Καστοριάς. Η ισχύς της παραπάνω απόφασης θα λήξει με την ψήφιση του καινούργιου κανονισμού λειτουργίας των Κοιμητηρίων και την επανέναρξη είσπραξης των επιβαλλομένων τελών για τον ενταφιασμό, την εκταφή ή τις παρατάσεις αυτών και την οστεοφύλαξη. Περισσότερες πληροφορίες στην αντιδήμαρχο Καστοριάς κ. Μαλ.Αντωνίου τηλ. 6984666087, ή στα τηλέφωνα της υπηρεσίας: 2467351620, 2467351623.

Σχολείο
  • Την ένταξη της πράξης «Κατασκευή του 12θέσιου δημοτικού σχολείου στην Πτολεμαϊδα» προϋπολογισμού 3.997.517,65 ευρώ στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» υπέγραψε ο περιφερειάρχης κ.Θεόδωρος Καρυπίδης.

Συλλήψεις
  • Συνελήφθησαν στην Καστοριά, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, μια 41χρονη υπήκοος Ρωσίας και μία 19χρονη ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης διεξαγωγής παράνομου στοιχηματισμού και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (cafe-internet)στην Καστοριά, όπου διαπιστώθηκε ότι η 41χρονη ιδιοκτήτριά του και η 19χρονη προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, είχαν μετατρέψει το κατάστημα σε παράνομο πρακτορείο διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού προγνωστικών αθλητικών αγώνων, τροποποιώντας με τον τρόπο αυτό και την άδεια λειτουργίας του καταστήματος. Ειδικότερα, οι ανωτέρω υποδείκνυαν και διευκόλυναν θαμώνες εγγράφοντας τους ως πελάτες σε ιστοσελίδα, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό ποσοστά κέρδους μέσω της διαδικασίας επί των στοιχημάτων που πόνταραν οι πελάτες που είχαν εγγράψει. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 9 μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένα μηχάνημα εκτύπωσης προπληρωμένης κάρτας.

Σεμινάριο
  • Σεμινάριο εκπαίδευσης φοιτητών και επαγγελματιών με θέμα «Νέες εξελίξεις στο πεδίο της ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων» θα πραγματοποιηθεί στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Σάββατο 10 Ιουνίου από τις 11.30 έως τις 14:00.

Ημερίδα
  • Το περιφερειακό Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Δ.Μ), σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς και το Γεωπονικό Σύλλογο Ν. Καστοριάς, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Προκλήσεις σύγχρονης κτηνοτροφίας». Στόχοι της εκδήλωσης είναι: α) η διάχυση της γνώσης με διαρκή και έγκυρη ενημέρωση των μελών του παραρτήματος και του αγροτικού κόσμου της περιοχής, β) η αειφόρος ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στη βάση του υγιούς ανταγωνισμού και σύμφωνα με τους κανόνες υγείας και ευζωίας των ζώων, για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων ζωικής προέλευσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου και ώρα 12:00 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς.

Παράσταση
  • ''Life in the Circus'' είναι ο τίτλος της μουσικοχορευτικής παράστασης της παιδικής ομάδας του Oxygen ‘Acro & Dance Project’ που θα παρουσιάσει το Σάββατο 10/6 στις 19.00 στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού. Είσοδος 3,00 €.

Αιμοδοσία
  • Η υπηρεσία Αιμοδοσίας Γ. Νοσοκομείου Καστοριάς διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη στις 13 Ιουνίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καστοριάς και ώρα 8:30- 13:30 όπου θα διεξαχθεί εθελοντική αιμοδοσία και ενημέρωση του κοινού.

    Περιβάλλον
    • Το ΚΠΕ Καστοριάς, οργανώνει ημερήσια εκδήλωση με τίτλο: ''Παίζοντας Μαθαίνω για το Περιβάλλον'' για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, που θα συνοδεύονται από τους συγγενείς τους τρίτης ηλικίας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 14:00, στο περιβαλλοντικό πάρκο του Δήμου Καστοριάς, που περιβάλλει το ΚΠΕ Καστοριάς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

    Συνέδριο
    • Στις 9-11 Ιουνίου ο σύλλογος Γονέων Παιδιών & Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια ''Μαζί σου'' θα λάβει μέρος στο ογκολογικό συνέδριο στην Καστοριά με θέμα “Ογκολογία στο μεταίχμιο των εξελίξεων”.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ