5.11.17

Η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στην 49η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση στην Ρωσία

Στο Ροστόφ της Ρωσίας βρέθηκε η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου για την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση των Παρευξείνιων Χωρών που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου.

Η κ. Τελιγιορίδου μίλησε από την πλευρά της Ελλάδας στην εκπαιδευτική και πολιτιστική επιτροπή της Pabsec στη 49η συνέλευση με θέμα: "Κοινωνική προστασία και οφέλη νέων οικογενειών στις παρευξείνιες χώρες". Στη διακοινοβουλευτική συνέλευση ΟΣΕΠ (Οργανισμός Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου), η οποία αποτελείται από βουλευτές που εκπροσωπούν τα 12 κράτη-μέλη, συζητήθηκαν τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζονται στις παρευξείνιες χώρες.

Η βουλευτής Καστοριάς μίλησε εκ μέρους της Ελλάδας για την προστασία με βάση το άρθρο 21 παρ.1 του συντάγματος, για τις δομές παιδικών σταθμών, τα ΚΔΑΠ, τα σχολικά γεύματα, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κλπ.

Στην διάρκεια του συνεδρίου έγινε αναλυτική αναφορά από την κ. Τελιγιορίδου στα μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση έχοντας ως κεντρικό στόχο ένα σύστημα λειτουργικό και αποτελεσματικό, ενώ τονίστηκε από τους συμμετέχοντες η αναγκαιότητα συνεργασίας πάνω στους παραπάνω τομείς.

«Σε περιόδους οικονομικής κρίσης επιβάλλεται να φροντίσουμε τα ζητήματα που αφορούν την κοινωνική προστασία και τα οφέλη νέων οικογενειών. Ο συντονισμός υπηρεσιών και φορέων κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης είναι αναγκαίος στην εποχή μας», δήλωσε η βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ