24.11.17

ΈκθεσηΠαρατείνεται η έκθετη της Τροχαίας που λειτουργεί στο κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, έως αύριο Σάββατο 25-11-2017.
Στον χώρο της έκθεσης, τα παιδιά εκπαιδεύονται με διαδραστικό τρόπο για το πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί, ως οδηγοί ποδηλάτου και ως επιβαίνοντες σε οποιοδήποτε όχημα.
Παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία να λάβουν εικόνες και βιωματικές εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να εμπεδώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κανόνες οδικής ασφάλειας. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης υπάρχουν ζωγραφιές και διάφορες άλλες κατασκευές (μακέτες, κολάζ κ.λ.π.) που δημιούργησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Επίσης υπάρχουν προσομοιωτής σύγκρουσης, ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης και τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ενώ σε αμφιθεατρική αίθουσα προβάλλεται ενημερωτικό οπτικοακουστικό υλικό.
Παράλληλα, τα παιδιά που θα επισκεφτούν την έκθεση θα εκπαιδευτούν ως προς τον ορθό τρόπο οδήγησης και μεταφοράς επιβάτη με τη χρήση ειδικών παιδικών ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, θα ενημερωθούν για τον τεχνικό εξοπλισμό της Τροχαίας και θα λάβουν, σχετικά με το αντικείμενο της έκθεσης, αναμνηστικά δώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ