26.1.18

Στον Παύλο Μελά!


ΟΔΟΣ 25.1.2018 | 920

26.1.18 Διαρκής Ιερά Σύνοδος: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ωσαύτως όπως το Σάββατο της Τυρινής, 17 Φεβρουαρίου, τελέσει Συνοδική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του ήρωα του Μακεδονικού αγώνος Παύλου Μελά και όλων των Μακεδονομάχων, στον τόπο όπου ηρωϊκώς έπεσαν, την Στάτιστα της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας»

* * *

25.1.18 ΟΔΟΣ: «Δεν αποκλείεται μάλιστα σύντομα, όλοι οι άφαντοι και σνομπ της «Εθνικής ομοψυχίας»*, θα γίνουν αίφνης Μακεδονομάχοι. Ιδίως εν όψει του Συλλαλητηρίου των Αθηνών.
Μετά θα αρχίσουν πάλι τα τραγούδια και οι χοροί, και εδώ στην Καστοριά, θα εορταστεί και πάλι με τιμές η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα, με στεφάνια και πύρινους πατριωτικούς λόγους, για τις Θερμοπύλες. Αν δεν τις διεκδικούν κι’ αυτές οι βόρειοι βαλκάνιοι φίλοι και γείτονες».[...]

(*) Αν όσοι δεν πήγαν, επειδή το επέλεξαν συνειδητά, ανήκουν στην ομάδα της «Εθνικής ομοψυχίας», συνεπώς αυτοί που πήγαν τελικά στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, δεν είναι υπέρ της «Εθνικής ομοψυχίας».  Εκεί συνειρμικά οδηγεί ο απλουστευτικός, παιδαριώδης συλλογισμός του αρχιεπισκόπου Αθηνών. Που τελευταία, όλο και πιο συχνά δείχνει να συμπλέει με τις κυβερνητικές επιλογές. [...]


Σχετικά:

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/1/18

    Ακομα και στο εθνικο θεμα, αγαπητη ΟΔΟΣ, αποτυγχανεις να συσπειρωθεις με τις οποιες αλλες δυναμεις του εθνους (οπως η εκκλησια). Κυριοι, οταν η πατριδα εχει την αναγκη μας, γινομαστε ΜΙΑ γροθια. Εμφυλιακες μικροτητες δεν πρεπει να χωρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς δεν κατανοείτε εύκολα.
      Όπως είναι γνωστόν, άλλοι συσπειρώθηκαν με τους μπαχαλάκηδες και πριν αλέκτωρ, αναδιπλώθηκαν .

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/18

      Και αυτή η αναδίπλωση σε ενοχλεί;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος27/1/18

    Για το φίλο τον «Ανώνυμο»:
    Και σ’ όλους όσους ταυτίστηκαν με το Τσίπρα, και φοβήθηκαν να πάνε στο συλλαλητήριο, όπως πήγαν άλλοι Μακεδόνες παλικάρια Ιεράρχες.

    Διχάζει η στάση Ιερώνυμου

    http://ikivotos.gr/post/6217/dixazei-h-stash-ierwnymoy

    Με «αριθμολογίες» διχάζει το σώμα της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος – Η αριθμητική του αίσχους και της εσωτερικής σύγκρουσης

    https://www.pentapostagma.gr/2018/01/%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8E%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82.html

    Αλλα αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος!

    http://www.dimokratianews.gr/content/82191/alla-apofasise-i-iera-synodos

    Κίνημα καθαίρεσης του Ιερωνύμου

    https://www.elora.gr/portal/arxeio/196-kinima-kathairesis-tou-ieronymou

    ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ – ΔΙΝΕΙ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ – ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%BA%CF%89%CE%BB%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B7-%CE%B3%CE%B9/


    Περί συλλαλητηρίων. Απ’ ότι φαίνεται, ο Ιερώνυμος είναι πιο άγιος από τον Άγ. Παΐσιο

    http://www.katanixis.gr/2018/01/blog-post_530.html



    Ιερώνυμος, μια σοβαρή περίπτωση που πρέπει να μας απασχολήσει.

    http://aktines.blogspot.gr/2018/01/blog-post_14.html


    Έντονη ενόχληση στην Ιερά Σύνοδο για τις «συστάσεις» Ιερωνύμου

    http://www.katanixis.gr/2018/01/blog-post_216.html

    Επίθεση Φράγκου στον Ιερώνυμο

    http://www.topontiki.gr/article/256006/epithesi-fragkoy-ston-ieronymo-gia-syllalitirio-tolmaei-video

    Η μετάλλαξη του κ. Ιερώνυμου

    https://www.efsyn.gr/arthro/i-metallaxi-toy-k-ieronymoy

    Φράγκος κατά Ιερώνυμου: Αν τολμάει να μιλήσει μπροστά στην εικόνα του Χριστόδουλου κατά του συλλαλητηρίου

    http://www.evros-news.gr/2018/01/20/%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BC%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC/

    Το σκοπιανό δίχασε την Ιεραρχία: Ποιοι ακολούθησαν τον Άνθιμο στο συλλαλητήριο

    http://www.eleftherostypos.gr/ellada/172417-to-skopiano-dixase-tin-ierarxia-poioi-akolouthisan-ton-mitropoliti-anthimo-sto-sullalitirio/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/18

      Μαθετε να χαιρεστε με τη δυναμη του λαου κ να μη μιζεριαζεστε. Εαν η εκκλησια πρωτοστατουσε θα λεγατε αλλα γραφικα τωρα. Σας μαθαμε.
      Μπορεις να χρησιμοποιησεις μαζι με aktines κ katanixis κ πολλα αλλα sites απο παλαιοημερολογητες, αντιοικουμενιστες κλπ κλπ

      Διαγραφή
  3. ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ:27/1/18

    ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ:
    Εκτός από τον Παναγιότατο Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο στο συλλαλητήριο ήταν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες:
    Ξάνθης Παντελεήμων, Βεροίας Παντελεήμων, Φιλίππων Στέφανος, Μαρωνείας Παντελεήμων, Κοζάνης Παύλος, Σερρών Θεολόγος, Ιερισσού Θεόκλητος, Κίτρους Γεώργιος, Ζιχνών Ιερόθεος. Ιδιαίτερη σημασία είχε και η συμμετοχή του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μηλίτου, Απόστολου και Βρυούλων, Παντελεήμονος, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
    Όλοι οι υπόλοιποι, που δεν υποστήριξαν τη Μακεδονία στο συγκλονιστικό Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ήταν της… Εθνικής Ομοψυχίας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/18

      Οποιος πηγε συλλαλητηριο ειναι παλικαρι ενω οι αλλοι ειναι προδοτες! Πωπω ευρος αντιληψης!!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/1/18

      Συ είπας.

      Διαγραφή
  4. Ελένη27/1/18

    Φυσικα οποιος πηγε στο συλλαλητηριο ειναι παλικαρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/1/18

      Όποιος πήγε ΕΙΝΑΙ παλικάρι. Αλλά όποιος δεν πήγε ΔΕΝ είναι προδότης. Μην τρελαθούμε κιόλας!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/1/18

      Επαναλαμβάνω: Συ είπας!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος28/1/18

      Που κολλαει το "συ ειπας", βρε;

      Διαγραφή
  5. Ελένη27/1/18

    Οι αλλοι ειχαν ιδιες αποψεις με τους αλλους. Τους αθεους. Αυτοι ταυτιστηκαν. Με τη θεληση τους. Τωρα καταλαβαν το λαθος τους, εξ αιτιας της οργης του Λαου μετα το συλλαλητηριο της Θεσνικης οπου οι "ανταρτες" Μητροπολιτες ειπαν το μεγαλο ΟΧΙ.
    Και εν οψει του συλλαλητηριου της Αθηνας, αλλαζουν σιγα σιγα κι αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτικά28/1/18

    ΠΡΙΝ: Αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση.

    ΜΕΤΑ Θεωρεί ότι κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή …. σέβεται το δικαίωμα αυτών να πράττουν κατά συνείδηση.

    ΠΡΙΝ: Για το χθεσινό συλλαλητήριο, παρατήρησε ότι από τους 82 ιεράρχες που μετέχουν στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έδωσαν το παρών μόνο 9. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μαχητής» της Ξάνθης, ο Αρχιεπίσκοπος σκοπεύει να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων καθώς και τους υπόλοιπους 11 Ιεράρχες που πήγαν κόντρα στη «γραμμή» του για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Στην πραγματικότητα ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να αποτρέψει τους Μητροπολίτης Αττικής και Στερεάς Ελλάδος να συμμετάσχουν στο επόμενο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου.

    ΜΕΤΑ: Μόνη της ιερή ευθύνη είναι να διακονεί την ενότητα όλων των Ελλήνων αδιακρίτως. Σέβεται το δικαίωμα των κληρικών και λαϊκών μελών της να πράττουν κατά συνείδηση, με σύνεση και υπευθυνότητα.


    ΠΡΙΝ: Υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκος κ. Ιερώνυμος, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων –Όχι όμως ενήμερους τους πολιτικούς αρχηγούς!
    «Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;» διερωτήθηκε ο κ. Ιερώνυμος, απαντώντας ότι «Εγώ προτιμάω τα δύσκολα».

    ΜΕΤΑ: Δηλώνει ότι δεν μετέχει σε πολιτικές διεργασίες και μεθοδεύσεις, ούτε αποδέχεται να παίζει ο οιοσδήποτε πολιτικά παίγνια εις βάρος της ΔΙΣ… Άλλωστε, στα εθνικά θέματα δεν χωρούν μικροκομματικές η μικροπολιτικές προσεγγίσεις και ερμηνείες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/1/18

      Ειναι σημαντικο να διορθωνεις τα λαθη σου. Αλλα ειναι μικροπρεπες να μην δεχεσαι την διορθωση του αλλου. Τζαμπα κοπο κ φαια ουσια χαλασες!

      Διαγραφή
  7. Αναγνώστης4/2/18

    Αληθινό μεγαλείο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=wVkzk8z_X1k&app=desktop

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ